Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (476)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ja mám z filmu veľmi dobrý dojem. Rozbiehal sa síce pomalšie, ale čoskoro dej začal naberať spád. Páčilo sa mi, že všetky postavy boli rozdielne a ich charakter pekne vykreslený. Oceňujem aj kameru a peknú prírodu. Neboli tu síce žiadny bubáci, ale vo filme aj tak panovala tá správna hororová atmosféra a napätie. Film som si vyslovene užil. Len škoda, že tá rastlina nebola bližšie vysvetlená, napr. hlavní hrdinovia mohli po ceste stretnúť nejakého starého indiána, ktorý by ich varoval a rozpovedal čo - to o nebezpečenstve. Alebo mohli v tej starej pyramíde nájsť nejakú knihu o tej rastline. Veľmi solídne 4 hviezdy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, vraždící příroda ( zde rostliny) vs. člověk je oblíbené téma horrorů. Zde navíc s jakýmsi mystickým podtextem. Byť očekávat od tohohle typu filmů nějakou bombu je vcelku nereálné, zřejmě vlivem nadhodnocených recenzí se dostavilo spíše zklamání. Kamera pěkná, gore efekty působivé ( nebo bylo řezání nohy skutečné?) rostliny....právě, jaksi nedotažené. Některé scény vyvolávaly nepříjemné pocity, ale současně jakoby tomu chyběla šťáva. Pořád jsem si říkal, je to dobré, je to dobré, ale něco tomu chybí. Něco, co by mne nutilo podívat se na film znovu, a to je škoda. Tenhle druh filmu mám totiž rád.... ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jelikož příběh postrádá jakoukoliv mytologii ohledně "záporáka", celou dobu mi vrtalo hlavou, proč ten pitomej plevel prostě někdo nepodpálí. I pokud přistoupíme na teorii, že domorodci pyramidu a jejího obyvatele uctívali, báchorky o nemožnosti rozšíření kytek do okolí jsou poněkud na palici, stejně jako chování titulní skupinky. Pokud k tomu připočteme závěr, který se drží trendu své doby a nabízí bezradně neurčitý non-happy end (hups, SPOILER), vychází mi, že jsou Ruiny tuctová rutinérská hovadina. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Hollywood vs. naštvané kytky, kolo druhé. Nulový rozpočet, slibní herci (každého jste nikde viděli, ale žádného tu nepoznáte) a poctivá atmosféra, která čerpá z nekompromisní knižní předlohy. Film je o dost učesanější, ale protože musí vyrábět šokovou terapii a brutální likvidace skoro zadarmo, je značně vynalézavý a oldschoolově spolehá na vypjaté dialogy a situace. Rozhodně víc než na digitální břečťan a kryptické naznačování. V druhé půlce si možná začnete uvědomovat, že tohle béčko nespasí svět a že byste možná tlačili na pilu ještě trochu víc, ale dobrý pocit z filmu, který utekl PG-13 pákám a chce toho využít, převládne až do posledního celuloidového políčka. Smithe autora a Smithe (jiného) režiséra je třeba sem tam zkontrolovat. Možná zase něco vyvedou. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Koncept: "Neser sa do cudzích kultúr, bo zle dopadneš", je v mládežníckom turistickom horore posledných desaťročí pomerne dosť často opakovaný. Jednoducho - jeden až x mladých výletníkov z cudziny príde k nezvyčajnému turistickému alebo adrenalínovo-športovému cieľu, vzdialenému odporúčaniam z bedekerov. Tam však okrem čarokrásnej exotiky žije zvyčajne nejaké bubu, ktoré zabíja. Ruiny v tejto záľahe dopadli obstojne, i keď v druhej polovici trochu strácajú dych. Otázka však stojí inde: prečo toľko takýchto filmov? Čo za tým stojí? V koho prospech? Odpovede sú minimálne dve: Výrobcom a zadávateľom tejto odrody teenagersky populárnych kúskov ide o ušľachtilé zachovanie pôvodných, panensky neporušených miest a čo najmenšie zasahovanie škodlivými dôsledkami masovej turistiky (aj v tej adrenalínovej sa už vyskytujú masy - stačí pozrieť niektoré fotky z Everestu). Alebo druhý dôvod, ktorý mi príde logickejší - za takýmito filmami je snaha nasmerovať cieľovú skupinu na turisticky odporúčané ciele, zaručujúce všetkým subjektom cestovného ruchu skvelé zisky, minimálne straty. Pri zachovaní istej sterilnosti, čo sa autenticity poznávania týka, to ale nemusí nikoho až tak trápiť. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Scéna s amputací nohy byla jako první představena manažerům studia ke schválení. (Kudly4)
  • Štýl pyramídy sa nepodobá štýlu skutočných mayských pyramíd. (Pat.Ko)
  • Filmové práva boli zakúpené ešte pred vydaním románu. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno