Reklama

Reklama

Tarot

  • USA Tarot (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když skupina přátel neuváženě poruší nejzásadnější pravidlo tarotů, které vykladačům zapovídá použití balíčku jiného vykladače, přivolají na sebe nevědomky hněv nepředstavitelného zla, které bylo v prokletém balíčku karet uvězněno. Jeden po druhém jsou tak nuceni čelit svému osudu a stávají se nedobrovolnými účastníky smrtící hry ve snaze uniknout věštbě, kterou jim taroty předpověděly. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (107)

panvasik 

všechny recenze uživatele

Když člověk nemá očekávání, tak se to nese líp. Já už se na horory v dnešní době většinou netěším, ale vždycky si na ně rád zajdu a doufám alespoň v průměr. Tarot je vesměs tuctový horor, který ničím nevybočuje. Parta mladých a nějaká kletba, tentokrát ozvláštněna kartami Tarot. Nevěřím na ty hlouposti se znamení a už vůbec nechápu, jak někdo může soudit člověka podle znamení. Vraždy až moc připomínají náhle události, jako v Nezvratném osudu. Jacob Batalon, ale stále baví a jde na něm vidět, že ho to samotné herectví baví a užívá si to, ale celkově, ten film fakt není jiný. Jumpscary, jsou předvídatelné a ničím překvapující a vždycky poserou atmosféru, která ta daná scéna měla 55% ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Spoiler. Jeden z mála hororů, který mě dle trailerů fakt chytil a chtěla jsem ho vidět v kině. Zklamání nemohlo být větší. I přes atraktivní nápad měl film všechna klišé. Partu nesympatických pubošů, nevěřícího Tomáše, hloupého Honzu, nelogické a stupidní chování všech zúčastněných. Nejlepší bylo krásné provedení karet a povedené masky smrťáků. Jejich potenciál byl ale zahozen a prachsprostě pošlapán. Probleskli vždy jen na chvíli (baf) a jejich styl vraždění mě absolutně nezaujal. Obyčejné rozjetí vlakem, umlácení žebříkem a pověšení nejsou vraždy hodné podobného hororu. Poslední vražda – rozřezání – byla tak strašně natahovaná, že mě jakýkoliv zájem opustil a jen jsem se modlila, ať už tu krávu proboha přeřízne. Atmosféra nebyla vůbec dobře vystavěná, i když šlo ze snímku cítit, že se tvůrci snažili. Film hluboko pohřbila i příšerná hudba. A konec? Ten už to poslal celý do pekel. KDO chce od hororů happyend? Zkrátka obrovská dávka klišé, promarněného potenciálu, absolutní neděsivosti, nesympatických lidí a debilního konce. 1* za nápad a za masky. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

TaHnoj, teda Tarot! Sľubný začiatok, skvelý dizajn ústredných bubákov (no dohromady tak v piatich minútach filmu), ale s každou pribúdajúcou minútou to klesá do tak podpriemerných vôd, až som to v závere už ledva usledoval. Ten najtuctovejší hollywoodsky horor s dementným scenárom, kde sa nikto nesnažil, lebo veď teenegari by na ďalší PG-13 horor mohli do kina prísť aj tak. Takže to vo výsledku vyzerá tak, že kamoši začnú umierať, o desať minút si povedia, že za to môžu tarotové karty, lebo veď hej, to dáva hneď najväčší zmysel, vygooglia si, že čírou náhodou pár minút autom od nich býva babka, ktorej o polnoci zaklopú na dvere, tá im pri čaji a v pár flashbackoch vyrozpráva trápnu ducharskú story o tarotových kartách a poumierajú ďalej, až to celé nejako skončí. Ja som bol skutočne na začiatku aj pomerne zvedavý, ale na konci už nepomohlo ani odložiť mozog do vedľajšej izby, taká sa z toho stala tuposť. CELKOVO: 3/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tarot je dalším rádoby hororovým kinohitem kterej může oslovit snad jen teenagery. Tohle bylo strašně zoufalý. Už ratingem PG 13 naznačuje, že milovníci strachu, krve a brutalit zde své choutky asi jen stěží ukojí. O nějaké hororové atmosféře či napětí se tady dá hovořit taky jen stěží. Nejpovedenější pasáží filmu je pak ta když bábrle vypravuje partičce legendu o tom kdy jak a proč vlastně tyhle prokletý tarotový karty vlastně vznikly. To bylo zajímavější jak celej zbytek filmu. Dokoukával jsem to s velkým sebezapřením. Hodně slabý 2hvězdy. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nejtuctovější duchařina, jakou si snad lze představit. Příběh úplně povrchní, nepřinášející žádný čerstvý vítr do hororových sfér. Masky sice pěkné, ale děsivé scény fungují na principu ohulit decibely a udělat bububu a takhle se jede pořád šablonovitě dokola. O nějakém budování vztahu k postavám ani nemluvím. Zářný příklad hororu pro děti, takže za mě bída. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Balíček tarotových kariet použitý vo filme bol špeciálne vytvorený pre tento účel. (Arsenal83)
  • Názov filmu sa objaví až v 17. minúte. (EvilMatus)
  • Tarotove karty boli vytvorené v Taliansku približne v 30. rokoch 14. storočia a pravdepodobne založené na egyptskom mameluckom balíčku. Šlo o hracie karty a až do 18. storočia sa nepoužívali na predpovedanie budúcnosti, čo zmenili až francúzski okultisti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno