Reklama

Reklama

Trio z Belleville

  • Francie Les Triplettes de Belleville (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Šampion je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madan Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi a aby našel životní zálibu v jízdě na kole. Pod babiččiným vedením se ze Šampiona stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, je však Šampion spolu se dvěma dalšími kolegy unesen francouzskou mafií. Madam Souza s Brunem se rozhodnou ho zachránit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (335)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce tomu není co vytknout. Animace je originální a nápaditá stylizace některých postav se mi obzvláště líbila (hranatí mafiáni, chlap s rysy myšího obličeje). A hudba byla taky hodně příjemná. Bohužel mě atmosféra a poetika celého filmu vůbec neoslovila a tempo je tak zoufale pomalé, že jsem se většinu času dost nudil. Na to, že to má hodinu a čtvrt mi to bohužel utíkalo dost pomalu. Zkrátka se mi to nedostalo správně pod kůži, ale zajímavý film to rozhodně je. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nedokázal jsem přesně určit, o čem by konkrétnějc ten příběh měl vyprávět. Základ zkorumpovanýho světa je ale jasnej. Na druhou stranu je zajímavé vidět tak zajímavou a pěknou animaci a nebýt přitom dítě, pro který by takovéto filmy měli být určeny. Po skončení filmu jsem pořád musel přemýšlet, což byl dost možná i samotný účel. Na druhou stranu mě to ale zaujmout dokázalo, a to i přesto, že hlavní postavy příliš nemluví. Klobouk dolů za zrealizování tak těžkého projektu, který vlastně nemá cílovou skupinu, ale přesto je perfektní. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jedinečný animovaný film, který vás svou (nejen) vizuální nápaditostí naprosto ovládne. Nejlepší je asi pasáž, když se babička dostane do bytu Tria z Bellville, žabí hostina je zcela neuvěřitelná záležitost. Zběsilá honička na konci trošku zbytečně vyčuhuje z celkové nálady filmu, na jednoznačných pěti hvězdičkách to ale nic nemění. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Tak prázdný, až mi z toho bylo na nic. Pomalý film, jehož tempo je udáváno pískáním babičky trenérky, sice má co nabídnout po animační stránce (vize New Yorku, tělesná konstituce cyklistického závodníka apod. vychytávky), ale nedokáže tím skrýt unylou konstrukci děje, který působí dojmem báchorky špatného vypravěče. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Veliký převeliký respekt k panu Chometovi. Jeho vize a styl jsou opravdu úchvatné. Ale na mě je to moc velké umění, a fascinace jednotlivostmi mi nestačí k tomu, abych si film užil. Absurdní příběh vyprávěný skrze symbolické vyobrazení a přehnané to i ono mě nijak neoslovil, a k vidění doporučuji pouze umělecky citlivým duším a těm, kdo se nebojí experimentu. Já mezi ně nepatřím. 70% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • 8-milionový animák měl světovou premiéru v nesoutěžní sekci filmového festivalu v Cannes a během prvních 5 dní (26.-30.11. 2003) promítání v USA si odnesl z šesti kin 146 762 dolarů. 16. února následujícího roku expandoval do širší distribuce a svou pouť ukončil v červnu se ziskem 7 milionů dolarů. (imro)
  • Další slavná hudebnice, která se objevila v animované podobě je americká zpěvačka a tanečnice Josephine Baker. V první polovině minulého století často vystupovala v Paříži polonahá. (imro)
  • Trio z Belleville je držitelem mnohých ocenění, např. César za Nejlepší hudbu k filmu nebo Ceny Bostonské společnosti filmových kritiků za Nejlepší cizojazyčný film. (imro)

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Reklama

Reklama