Reklama

Reklama

Příjezd vlaku na nádraží v La Ciotat

(festivalový název)
  • Francie L'Arrivée d'un train à la Ciotat (více)

Obsahy(1)

Dnes již legendární film bratří Lumiérů, kteří sestrojili první kameru a kopírku v jednom. Děj je velice jednoduchý. Statická kamera stojí na nádraží a sleduje přijíždějící vlak. Když vlak zastaví, začnou vystupovat a nastupovat cestující. (RadimFišer)

Recenze (114)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Zaujímavosťou bolo určite aj to, že dav ľudí nevenoval tomu, že ich natáčajú pozornosť. Neviem, či som ja nemal väčšiu námahu vyhľadať tento film na čsfd ako bratia Lumiérovci ho natočiť. A áno, dá sa to hodnotiť aj v dnešnej dobe...doplnenie komentára po zhliadnutí dokumentu Bratři Lumiérovci z roku 2017. Toto je povestný film ktorý pri premietaná vystrašil divákov tak, že pred vlakom ktory sa na plátne objavil začali utekať a mal za dôsledkov že si bratia uvedomili akým obrovským fenoménom sa nakoniec film môže stať...a našťastie pre nás aj sa stal. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Sú to síce náročné začiatky kinematografie ale ruku na srdce, ide iba o jeden dlhší záber na príjazd vlaku. Nič viac nič menej. Takže v tom hľadať niečo viac mi príde absurdné. Takisto ako aj mýtus o tom, že diváci pri sledovaní v sále spanikárili pri pohľade na približujúci sa vlak. Možno by som uveril, že sa to stalo dvom trom divákom ale rozhodne nie celej sále. Ale s toho historického hľadiska je to samozrejme snímka významná. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Typický Lumierovský dokument, je dost zajímavé to vidět, ale nějak rozumně to ohodnotit a zdůvodnit už je velmi obtížné. Co na tom také hodnotit, když kamera je statická, zvuk pochopitelně není a trvá to ani ne minutu... Snad leda to, že je to koukatelné a je to výborný dobový dokument. Odchod z továrny je v tomto směru ale ještě lepší. ___ Mylný komentář: dwi - tohle není stránka o Urban legends. Zajímavý komentář: Radko. Vtipný komentář: gr8 escape. Nepochopitelný komentář: Klobouček. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Bratři Lumiérové byli až druzí, s prvním kinematografem totiž přišel již 20 let před nimi jistý Jaczek Wojvodowski z Polska. Jeho prvním filmem měl být příjezd vlaku na Dworzec Terespolski ve Varšavě, bohužel se však postavil se svým jediným prototypem kamery přímo na koleje a film, přístroj ani Jaczka se nepodařilo zachránit. ()

/Pablo 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, je těžké hodnotit takovéto dílko, které netrvá víc jak jednu minutu a v němž nenalezneme kdoví jaký děj, natož pak psychologii postav. Čtyři hvězdičky dávám za onu krásnou naivitu a spíše dokumentární formu. Bratři Lumièrové odhalili efekt (byť ještě v hodně primitivní podobě), který už za jedno století bude udivovat to publikum, lačnící po adrenalinu a speciálních vizuálních efektech. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Prvýkrát bol film premietaný 6. januára 1896 v indickom salóne, v parížskej kaviarni Grand Café. (Kub_ees)
  • Sekvence o jediném záběru trvající 50 sekund. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama