Reklama

Reklama

Mike S. Blueberry chce pomstít vraždu své milenky, a proto vyráží za jejím vrahem. Pronásledování se mění v mystickou cestu plnou tajuplných rituálů a halucinačních vizí... Netradiční western na motivy slavného komiksu Jeana "Moebia" Girauda a Jeana-Michaela Charliera si vás podmaní svým originálním vizuálním pojetím! (oficiální text distributora)

Recenze (107)

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Velmi duchovní a velmi specifická vize o cestě k nejvyššímu poznání ke kterému člověk vůbec může dojít. Děj je chronologicky přehledný a i když futuristickych vizi bylo ke konci více než dosti nemohu říci že bych se v nich ztrácel. Pokud máte jen nějakou představu o věcech mezi nebem a zemí určitě si v tomto snímků své najdete. Film je řemeslně zvládnutý dobře. Komiks z něho je vidět pouze v jeho začátku. ()

AppleCore

všechny recenze uživatele

Vážně nevim co si o tom myslet, film disponuje skvělou kamerou, pěknou hudbou a jednou napínavou akcí, jenže celej dojem pak kazí nepochopitelné digitální efekty, které se sice tváří jako důležitý prvek filmu, ale klidně by se bez nich obešel. Střich je v několika scénách dost zběsilej a nejednou i dost špatně vyřešenej. netroufam si hodnotit hvězdičkama, protože odpad je málo a 5 je moc a to mezi tim se k tomu zkrátka nehodí. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu jsem měl po chvíli takový mišmaš, že ani ted nevím co se tam dělo. Musím za sebe říct celkem velké zklamání. Čekal jsem pořádnej Francouzkej western ale dostal jsem poměrně sterilní podívanou s dobrýma hercema. Madsen, Meaney, Lewis(oba), Hounsou, Karyo. Skvělé. Ale Cassel mi to tam trochu kazil. Nicméně přestřelky ujdou ale je jich zoufale málo. Madsen opět ruluje. A já bych si prakticky ani nestěžoval protože i taková kamera či hudba je výborná, ale prostě moje mysl a moje klávesnice mi nedovolí dát výš než 3*. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Otázkou je, či sa do (bohužiaľ) polomŕtveho žánru akým je western hodia novátorské vecičky v podobe mystiky. Vizuálne stránka je miestami príliš počítačovohaluškovská a akosi som sa do takto vyjadrených pocitov viny nevedel vžiť. Klasické prostredie je však nádherné, krásne zábery na krajinu (ale nie až také sladké ako v KRAJINE STRELCOV) a turbo charizmatickí herci by v "obyčajnom" westerne vyzneli lepšie... ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Ach jo, i přes nevalný hodnocení zde na čsfd jsem doufal v parádní film s mími oblíbenými herci. Těšil jsem se hlavně na Madsena jako drsnýho zabijáka, neboť to on umí fantasticky. Bohužel jsem se dočkal čehosi co nemá s dobrým filmem nic společného. A i když chápu čeho chtěl Kounen docílit, nějak sem to nepřekousl. Vznikl z toho prapodivný paskvil a jediné chvíle kdy jsem se bavil, byly ty s Madsenem na scéně. Jako záporák opět mezklamal. Díky němu sem film ohodnotil **. Lewisová, k velké škodě, moc herecké příležitosti nedostala. Pobavila mě snad jen poslední scéna, kdy si Juliette zaplavala "na evu", to bylo moc pěkný:-).30% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Film vznikl na motivy slavného komiksu Jeana Girirauda a Jeana-Michela Charliera. (Vitason)
  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu Lund konaném ve Švédsku 2004. Režisér Jan Kounen si odnesl třetí místo za Zvláštní uznání. (Terva)

Reklama

Reklama