Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender
Trailer 6
Akční / Dobrodružný / Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2024–2025), 15 h 16 min (Minutáž: 47–64 min)

Tvůrci:

Albert Kim

Hrají:

Gordon Cormier, Kiawentiio, Ian Ousley, Dallas Liu, Paul Sun-Hyung Lee, Ken Leung, Daniel Dae Kim, Tamlyn Tomita, Yvonne Chapman, Elizabeth Yu, James Sie (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík zvaný Avatar musí ovládnout čtyři živly, aby zachránil svět, který se zmítá ve válce. A taky porazil kruté nepřátele, kteří ho chtějí za každou cenu zastavit. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (88)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem (dosud) původní animovaný seriál, ani pozdější Shyamalanův remake, nicméně jsem za to rád, protože jsem neměl tendenci nijak porovnávat s předchozími projekty a zároveň jsem nebyl dopředu obeznámen s příběhem. Aktuální verze má celkem pozvolný rozjezd, od poloviny však seriál nabírá na otáčkách a zastaví se až v samotném závěru první série. I přes "children friendly" pojetí (snad tedy až na poslední díl) mě dokázala dobrodružství Aanga a jeho přátel vskutku napnout, ale i pobavit - a místy i dojmout. Chválím zdařilé technické zpracování, které je na úrovni vysokorozpočtových kinofilmů, jelikož byla radost pohledět na rozličné scenérie, souboje živlů a různá stvoření - v tomto směru mě nejvíce bavila epizoda s démonicky mnohotvárným Kohem, pomrkávajícím po Miyazakiho "Bezpáteřníkovi". Herecké obsazení bylo veskrze dobře zvolené, byť by se našly z mé strany nějaké výtky, nicméně představitel hlavní postavy Aanga je fakt sympaťák - a to se počítá. Doufám, že se dočkáme v budoucnu druhé série, k níž se na konci té první lákavě "rozhořela" vrátka. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Parádní podívaná, která nijak nedrhne ani nenudí, výtečně vypadá, obsahuje skvělou akci, dýchá z ní poctivá Asie, není blbá a hrají v ní šikovní herci. Seriál pro celou rodinu a širokou veřejnost a nejlepší hraná fantasy za opravdu hodně dlouhou dobu. Celá recenze zde. 8/10 ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Na seriálové zpracovaní tohoto seriálu jsem se opravdu těsil. Animovaný Avatar je jeden z nej animovaných seriálů vůbec. Nedávno jsem ho celý znovu sjel abych si ho osvěžil. Tady jsem viděl zatím dvě epizody. Není to úplně přesné zpracování ale blíží se to až mě to docela mile překvapilo. Casting se opravdu povedl, třeba takový Gyatso byl jako kopie z animované předlohy, ovládání živlů vypadá parádně,  povedené intro a outro hudba stejná jako ze předlohy :) Tak třetí a 4tý díl ukázal, že to bude opravdu jiné něž předloha. V těchto dvou dílech se kombinuje několik příběhových linek (i z druhé řady), které byly rozděleny do více dílů, takže tvůrci používají zkratky ale je to asi pochopitelné, přeci jen je to delší seriál. Jinak tedy Bumi byl parádní :) Po posledním díle první série jsem spokojen, čekal jsem trošičku přesnější zpracování ale té nejhlavnější linky se to drží. Doufám, že natočí další série. ()

Struhy 

všechny recenze uživatele

Oproti původnímu kreslenýmu seriálu je tohle spíš jen pro mladý publikum. Dětský herci bohužel ve většině neuměj hrát. Je to hrozně uhlazený. Sokka vypadá celou dobu, jak kdyby zrovna vyšel od kadeřníka. Všechny kostými jsou perfektně čistý a vyžehlený. Působí to hrozně teatrálně. Nad vodou to drží hlavně generál Iroh. Průser to vyloženě není, ale ... ()

kiros179 

všechny recenze uživatele

Na první dobrou přiznávám, že chápu fakt se kterým je tento seriál očividně dělán - a to že je natočen pro lidi, kteří jsou tak v polovině své docházky v rámci základní školy. Ale i přes to se nemůžu zbavit pocitu, že přes slušivý kabát je Avatar strašně jednoduchý a povrchní. Většina postav nazajímavá a samotný svět ve kterém se Aang pohybuje mi přijde jako nějaký náhodný fantasy generátor, obsahuje toho hodně, ale o to méně je tam zajímavého. Mít o 30 roků méně, pravděpodobně to bude mnohem lepší.   40% ()

Galerie (164)

Zajímavosti (11)

  • V originále nemohl Aang létat bez své hole, které říkal plachtění. V této adaptaci se vznáší na vzdušných proudech, přičemž stále nemůže volně létat. (KGBelik)
  • Ve svatyni Avatara Kyoshiho je vystavena malba, na které je vyobrazen její boj s Chinem Dobyvatelem v den stvoření ostrova Kyoshi, jak je vidět v epizodě Den Avatara (2006) seriálu Avatar: Legenda o Aangovi (od r. 2005). (KGBelik)

Reklama

Reklama