Reklama

Reklama

VOD (1)

Geniální specialistka na boj proti teroru nedůvěřuje umělé inteligenci, ani co se za nehet vejde. Při zoufalém honu na zlotřilého robota ale možná změní názor. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (179)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalšie veľkolepé interiérové sci-fi, v ktorom Lopezka väčšinu času sedí v kresle a hrá videohru, v ktorej akože bojuje na cudzej planéte s milión prvou variáciou Skynetu. Aby som furt nenadával na CGI. Problém nie je v CGI. Plne CGI filmy typu Avatar pôsobia dostatočne uveriteľne, aby ste mali pocit, že ste naozaj na inej planéte a zažívate úchvatné dobrodružstvá. V tomto typickom Netflixovskom sterilnom prevedení máte pocit, že sledujete ako jedne síce stále sexy staršia teta hrá videohru, v ktorej sa jej nič nemôže stať. Takže, vizuálne nuda, napätie nulové, originalita v mínusových hodnotách. Radšej si namiesto tohto filmu prelistujte nejaký atlas. 3/10. ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Podle recenzí a hejtu jsem to teda čekala daleko horší. A ono je to vlastně celkem v pohodě scifi Béčko. Jsou tam velicí roboti, zlí roboti, hodní roboti...Vizuály jsou super a celej film vypadá fakt moc hezky. Takže za mě dobrý. Jen je třeba brát výkon J.Lo hodně s rezervou. Ze začátku to působí, že ji k natáčení filmu někdo donutil a fakt tam nechce bejt, a tak to za každou cenu kazí... Ale v průběhu filmu se její výkon docela zlepšuje, a nakonec to není tak hrozný. Nečekejte od toho nic převrátného nebo nového, ale na druhou stranu.. Rozhodně to není tak zlý, jak se tady píše. :-) ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Tentokrát půjdu proti proudu, mě to tak příšerný nepřišlo. Jasně, JLO tu je hrozná a vyloženě hraje nejhůř za celou kariéru, scénář je předvídatelný a hloupej. Ale na druhou stranu to celý pěkně odsejpá. Když to bouchá, je to barevný i přehledný a přiznejte se kdo se na konci nepousmál, i když jsme ten hlas čekali všichni. Lehce stravitelná jednohubka, u které bych si v klidu dal dvojku... a i tu JLO bych nejspíš přežil. ()

Azurose 

všechny recenze uživatele

Atlas sází na jistotu - jednoduchá premisa, dobré obsazení, kýčovité dialogy. Scénář není špatný, je napsaný tak, aby vždycky fungoval. Problémem ale jsou cringe dialogy a špatně vypadjící CGI. Špatně vypadající, ne špatné, všechno působí až pohádkovým vizuálem. Kdyby se tvůrci drželi premisy a vymáčkli z ní více, byla by to inspirativní podívaná, ale to se bohužel nestalo. Obsazení Jennifer Lopez je odvážnou volbou a dostává se průměrného hereckého výkonu. Dokázal bych si v její roli představit někoho jiného, komu bych to věřil více. Zkrátka průměrná podívaná. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zajímalo vás někdy, co by se stalo, kdyby Asylum dostalo vysoký rozpočet a jalo se natočit velkolepou sci-fi? Mě taky ne, přesto jsme dostali Atlas. Co bych dal za to, kdybych mohl sledovat všechny zúčastněné hvězdy, jak poprvé sledují konečnou verzi filmu a s hrůzou v očích si uvědomují, že se upsali něčemu tam příšerně generickému. Nepochybuji, že na papíře zněl tenhle námět mnohem lákavěji, i když scénář trpí všemi moderními neduhy, zejména neschopností (nebo neochotou) vyprávět příběh formou obrazu, takže postavy musí doslova vyblít veškerou expozici, aby divák o nic nepřišel, protože divák je debil a musí mít všechno na podnose. Být aspirujícím scénáristou, tak neztrácím naději, protože pokud dokáže Netflix odkývnout blbost typu Atlas, naděje na uplatnění v byznysu je astronomicky vysoká. Jennifer Loper jako „geniální specialistka na boj proti teroru“ se snaží tvářit drsně a inteligentně, ale to bych dřív uvěřil tučňákovi, že umí létat. Stejným bacilem se nakazil Simu Liu, který je jindy sympaťák, ale tvůrci dokázali upozadit všechny jeho přednosti a udělat z něj prázdnou schránku. Všechno tak musí zachraňovat Mark Strong, který pozvedává tenhle materiál svou pouhou přítomností. Příběh je stejně staré klišé jako lidstvo samo. AI si uvědomí svou skutečnost a vrhne se do boje s lidstvem, protože rozpozná, že lidé se nakonec zničí sami. Tak proč je rovnou nevyhladit a nezaložit novou, lepší civilizaci? ()

Galerie (162)

Zajímavosti (4)

  • Film byl inspirován sérií videoher „Titanfall“. (Vitox)
  • Rekvizita Harlanova (Simu Liu) procesoru je ve skutečnosti stará elektronická cigareta připojena modelářským konektorem dean-T. (UncleMorty)
  • QR kód na „psích známkách“ Atlas Shepherd obsahuje číslo 12761760 (kód je vidět a lze načíst v čase 01:47:41). (jDanek)

Reklama

Reklama