Reklama

Reklama

VOD (1)

Geniální specialistka na boj proti teroru nedůvěřuje umělé inteligenci, ani co se za nehet vejde. Při zoufalém honu na zlotřilého robota ale možná změní názor. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (175)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dalsi z radu B-ckovych pocinov od Peyton-a so slavnou a cinorodou J-Lo v hlavnej roli. :) Nic proti, nech len toci...zvacsa su to len ludske, naivne a neuritelne pribehy popovej maminy. Ako sci-fi, kvantum CGI, klise a farbiciek a tak trochu i strata casu. Mozno vsak na zaver pohladi po srdiecku. Blbinka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Brad Peyton svými náměty spěje k tomu, aby se z něj stal novodobý Roland Emmerich. Byť takový megaloman zatím ještě není. Točí ale blbé, nelogické, ale řádně akční a digitální kravinky, které v rámci sledování pobaví, ale za chvíli na ně s radostí zapomenete. Atlas nemá kdoví jaký sci-fi námět, ale stačí k tomu, aby fanoušky žánru sral. Horší už je to s Jennifer Lopez, kterou jsem dlouho neviděl (a ani mi to nechybí), a která mi v její roli vůbec neseděla. Záběry na ní, když je nalezlá v tom mechu, mi přišly vysloveně trapný. ()

Reklama

zberatel 

všechny recenze uživatele

Ja milujem tieto akčné sci-fi béčka. Teda v prípade že sú v správnom pomere namiešané a tento u mňa je. Dabing to možno asi zlepšil, keďže JLo nepatrí do prvej ligy, ale na to som si pri sledovaní jejich filmov už zvykol 😁. Dialógy neťahali vobec za uši, klasické klišé a čo je hlavné, bavilo ma sledovať ako sa postupne búra jej bariéra voči Smithovi 🙂. ()

Azurose 

všechny recenze uživatele

Atlas sází na jistotu - jednoduchá premisa, dobré obsazení, kýčovité dialogy. Scénář není špatný, je napsaný tak, aby vždycky fungoval. Problémem ale jsou cringe dialogy a špatně vypadjící CGI. Špatně vypadající, ne špatné, všechno působí až pohádkovým vizuálem. Kdyby se tvůrci drželi premisy a vymáčkli z ní více, byla by to inspirativní podívaná, ale to se bohužel nestalo. Obsazení Jennifer Lopez je odvážnou volbou a dostává se průměrného hereckého výkonu. Dokázal bych si v její roli představit někoho jiného, komu bych to věřil více. Zkrátka průměrná podívaná. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Původně jsem se chystal začít takto: Atlas je jen vážněseberoucí jednohubka pro hopsafandy JL. Což rozhodně není můj případ. Já se naopak bavil tím, jakou dostávala její postava sodu. Tu aroganci má prdelatá pěvice jistě v základní výbavě nebo zaslouží Oscara, protože zatímco osmatřicetiletou IT odbornici jsem jí nevěřil ani vteřinu, jako namyšlená popadesátiletá vysíračka byla velmi přesvědčivá..... . A dál jsem chtěl pokračovat: Od Stvořitele jsem měl velká očekávání, takže jsem byl zklamaný, ale tady můžu jen suše konstatovat, že výsledek odpovídá všem předpokladům. Čekat něco víc, by bylo stejné, jako chtít od autorů Toma a Jerryho, aby natočili remake Vesmírné Odysey. Potíž spočívá v tom, že se sotva průměrně inteligentní lidé pokouší psát o něčem, co lidskou inteligenci přesahuje. Jak by mohl břídil Eli Coleite vkládat slova do úst UI? Dát jí věrohodnou motivaci, vymyslet chytrý příběh....jak by mohl být v uvažování aspoň několik tahů dopředu, když umí sotva táhnou figurami? Jeho tvůrčí kredit je mizerný. Empatický člověk nemusí zažít trauma, aby o něm psal. Člověk s fantazií nemusí létat na drakovi, aby napsal třeba GoT. Inteligenci ale nahradit představivostí nelze. Dobrý příběh o UI...ten by měl psát někdo opravdu chytrý...ideálně chytřejší, než většina diváků. Na téma UI vznikla hromada filmů...většinu jsem viděl. Takže bych mohl srovnávat třeba hodiny..... . Jenže dál bych pokračoval v jiném duchu: Proč ale Atlas srovnávat s filmy o UI, když je primárně o člověkovi? Sice také zapadá mezi další rychle zapomenutelné pokusy přiživit se na (předčasném) povyku kolem UI, ale je především o vině, důvěře, traumatech z dětství hlavní postavy. Ohavná kombinace, já vím. Ale výsledek není tak děsivý, jak by mohl být. Není to nic originálního, najdete tam střípky Vetřelců, Blade Runnera a mnoha dalších, ale to bych nekritizoval, těžko se tomu vyhnout. Co už ale za kritiku stojí je spousta nelogičností, ale především akční závěr, který je opravdu hloupý, přepálený... . Eli Coleite je v mých očích scénáristický prznič. Díky takovým jako on jsem po pár epizodách utnul sledování Star Trek: Discovery i Klíče. Přesto...kdo nečeká víc, než megaprdel JL, hromadu slušné CGI a zápletku, která vám dovolí v klidu si u filmu tiktokovat, mohl by být aspoň mírně spokojen. Já jsem ohledně UI hodně kritický a mrkl jsem na Atlas jen z nudy, protože venku je hnusně, ale vysloveně otrávenej nejsem. Netflixárna classic. Slaboučké 3*. PS: Rád bych viděl JL a Paris Hilton v jednom filmu...nejlépe z prostředí Power slap. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (4)

  • Rekvizita Harlanova (Simu Liu) procesoru je ve skutečnosti stará elektronická cigareta připojena modelářským konektorem dean-T. (UncleMorty)
  • Film byl inspirován sérií videoher „Titanfall“. (Vitox)
  • Natáčalo sa v Los Angeles a na Novom Zélande. Natáčanie začalo 26. augusta 2022 a skončilo po troch mesiacoch 26. novembra 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno