Reklama

Reklama

VOD (1)

Geniální specialistka na boj proti teroru nedůvěřuje umělé inteligenci, ani co se za nehet vejde. Při zoufalém honu na zlotřilého robota ale možná změní názor. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (172)

White-Man 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být dobré, kdyby opět scénaristé nepoužívali nelogické události a situace jen v rámci větší dramatičnosti. Na začátku není pro nepřátelskou AI problém zmasakrovat 10 plně synchronizovaných robotů, ale jednoho nejsou schopni zaboha zvládnout, ba ani poškodit. Následně robot padá ze svahu a mlátí sebou o vše možné, ale pak vstane a není na něm ani škrábanec, jako WTF. Nevěřím, že materiály budoucnosti budou takhle super odolné. A takových nesmyslů je film plný. Samozřejmě mám určitou toleranci k nelogickým věcem ve filmech, ale tady toho bylo na mě příliš! ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

Par dlouhych let jsem tu nic nenapsal. Tak to uz nepla. Nebylo to spatny, ale... ona mi tam uplne strasne moc vadila hlavni role. A to jak scenaristicky, tak obsazenim. To neslo.. ne.. fakt ne.. prosim.. uz ne. Sem si upe vybavil CatWoman s Halle Berry. Se teda omlouvam za pismenka a treba zase nekdy neco napisu. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Původně jsem se chystal začít takto: Atlas je jen vážněseberoucí jednohubka pro hopsafandy JL. Což rozhodně není můj případ. Já se naopak bavil tím, jakou dostávala její postava sodu. Tu aroganci má prdelatá pěvice jistě v základní výbavě nebo zaslouží Oscara, protože zatímco osmatřicetiletou IT odbornici jsem jí nevěřil ani vteřinu, jako namyšlená popadesátiletá vysíračka byla velmi přesvědčivá..... . A dál jsem chtěl pokračovat: Od Stvořitele jsem měl velká očekávání, takže jsem byl zklamaný, ale tady můžu jen suše konstatovat, že výsledek odpovídá všem předpokladům. Čekat něco víc, by bylo stejné, jako chtít od autorů Toma a Jerryho, aby natočili remake Vesmírné Odysey. Potíž spočívá v tom, že se sotva průměrně inteligentní lidé pokouší psát o něčem, co lidskou inteligenci přesahuje. Jak by mohl břídil Eli Coleite vkládat slova do úst UI? Dát jí věrohodnou motivaci, vymyslet chytrý příběh....jak by mohl být v uvažování aspoň několik tahů dopředu, když umí sotva táhnou figurami? Jeho tvůrčí kredit je mizerný. Empatický člověk nemusí zažít trauma, aby o něm psal. Člověk s fantazií nemusí létat na drakovi, aby napsal třeba GoT. Inteligenci ale nahradit představivostí nelze. Dobrý příběh o UI...ten by měl psát někdo opravdu chytrý...ideálně chytřejší, než většina diváků. Na téma UI vznikla hromada filmů...většinu jsem viděl. Takže bych mohl srovnávat třeba hodiny..... . Jenže dál bych pokračoval v jiném duchu: Proč ale Atlas srovnávat s filmy o UI, když je primárně o člověkovi? Sice také zapadá mezi další rychle zapomenutelné pokusy přiživit se na (předčasném) povyku kolem UI, ale je především o vině, důvěře, traumatech z dětství hlavní postavy. Ohavná kombinace, já vím. Ale výsledek není tak děsivý, jak by mohl být. Není to nic originálního, najdete tam střípky Vetřelců, Blade Runnera a mnoha dalších, ale to bych nekritizoval, těžko se tomu vyhnout. Co už ale za kritiku stojí je spousta nelogičností, ale především akční závěr, který je opravdu hloupý, přepálený... . Eli Coleite je v mých očích scénáristický prznič. Díky takovým jako on jsem po pár epizodách utnul sledování Star Trek: Discovery i Klíče. Přesto...kdo nečeká víc, než megaprdel JL, hromadu slušné CGI a zápletku, která vám dovolí v klidu si u filmu tiktokovat, mohl by být aspoň mírně spokojen. Já jsem ohledně UI hodně kritický a mrkl jsem na Atlas jen z nudy, protože venku je hnusně, ale vysloveně otrávenej nejsem. Netflixárna classic. Slaboučké 3*. PS: Rád bych viděl JL a Paris Hilton v jednom filmu...nejlépe z prostředí Power slap. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Vizuálně docela pěkný snímek, který sice nic nového nepřinesl, vykradl kde co a se scénářem se taky zjevně nikdo moc nepáral. Nicméně dohady Jennifer Lopez se Smithem byly vtipné, akce dosti a stopáž nebyla extra přepálená. Díky tomu se to dalo shlédnout docela v pohodě. Jasně herci tam moc nepředvedli, i když Jennifer jako Atlas ušla a na ni bych řekla, že předvedla své maximum. Do kina bych na to nešla, ale na Netflix dobé. Za mne 55%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Atlas je přesně ten typ filmu na doma, na který by do kina nejspíš moc lidí nepřišlo. Paradoxně je to bráno jako největší film Netflixu v jinak chudém měsíci a tak plně chápu stesky zde hodnotících lidí. Já si však film kupodivu celkem užil, vizuálně mi nabídl přesně to, co mám rád - videoherní look těch cgi filmečků, které jsme pravidelně zvyklí vídat na prezentačkách a až na momenty, kdy bylo na obrazovce až moc vybuchujících věcí a bylo vidět horší cgi, se mi to vizuálně na velké televizi fakt hodně líbilo a JLo, která se přesně do takových filmů hodí. Sice jsem to nedokázal dokoukat napoprvé, děj je typicky to nejslabší a nejlínější z filmu a věřím, že v případné dvojce už tvůrci nenapodobí zápletku cast-out a pověnují se více světu, který nyní zachránili. Za mě lepší než ideově podobný nedávný Code 8, ale samozřejmě stále guilty pleasure. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa v Los Angeles a na Novom Zélande. Natáčanie začalo 26. augusta 2022 a skončilo po troch mesiacoch 26. novembra 2022. (Arsenal83)
  • Film byl inspirován sérií videoher „Titanfall“. (Vitox)
  • QR kód na „psích známkách“ Atlas Shepherd obsahuje číslo 12761760 (kód je vidět a lze načíst v čase 01:47:41). (jDanek)

Reklama

Reklama