Reklama

Reklama

VOD (1)

Geniální specialistka na boj proti teroru nedůvěřuje umělé inteligenci, ani co se za nehet vejde. Při zoufalém honu na zlotřilého robota ale možná změní názor. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (184)

Azurose 

všechny recenze uživatele

Atlas sází na jistotu - jednoduchá premisa, dobré obsazení, kýčovité dialogy. Scénář není špatný, je napsaný tak, aby vždycky fungoval. Problémem ale jsou cringe dialogy a špatně vypadjící CGI. Špatně vypadající, ne špatné, všechno působí až pohádkovým vizuálem. Kdyby se tvůrci drželi premisy a vymáčkli z ní více, byla by to inspirativní podívaná, ale to se bohužel nestalo. Obsazení Jennifer Lopez je odvážnou volbou a dostává se průměrného hereckého výkonu. Dokázal bych si v její roli představit někoho jiného, komu bych to věřil více. Zkrátka průměrná podívaná. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zajímalo vás někdy, co by se stalo, kdyby Asylum dostalo vysoký rozpočet a jalo se natočit velkolepou sci-fi? Mě taky ne, přesto jsme dostali Atlas. Co bych dal za to, kdybych mohl sledovat všechny zúčastněné hvězdy, jak poprvé sledují konečnou verzi filmu a s hrůzou v očích si uvědomují, že se upsali něčemu tam příšerně generickému. Nepochybuji, že na papíře zněl tenhle námět mnohem lákavěji, i když scénář trpí všemi moderními neduhy, zejména neschopností (nebo neochotou) vyprávět příběh formou obrazu, takže postavy musí doslova vyblít veškerou expozici, aby divák o nic nepřišel, protože divák je debil a musí mít všechno na podnose. Být aspirujícím scénáristou, tak neztrácím naději, protože pokud dokáže Netflix odkývnout blbost typu Atlas, naděje na uplatnění v byznysu je astronomicky vysoká. Jennifer Loper jako „geniální specialistka na boj proti teroru“ se snaží tvářit drsně a inteligentně, ale to bych dřív uvěřil tučňákovi, že umí létat. Stejným bacilem se nakazil Simu Liu, který je jindy sympaťák, ale tvůrci dokázali upozadit všechny jeho přednosti a udělat z něj prázdnou schránku. Všechno tak musí zachraňovat Mark Strong, který pozvedává tenhle materiál svou pouhou přítomností. Příběh je stejně staré klišé jako lidstvo samo. AI si uvědomí svou skutečnost a vrhne se do boje s lidstvem, protože rozpozná, že lidé se nakonec zničí sami. Tak proč je rovnou nevyhladit a nezaložit novou, lepší civilizaci? ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Dal jsem Atlas aspoň rychloposuvem, protože "velcí roboti dělají bum" - a je z toho pak docela ok díl Love, Death & Robots. CGI vypadá VELMI jako by bylo vyrenderované v Unreal Enginu, což by byl od Netflixu dost rozumný krok, takových filmů by si mohli s vyhaslými hvězdičkami jako JLO levně vychrlit dvacet za rok a vytěžit nenáročné předplatitele co chtějí jen po práci u něčeho zabít čas - když to funguje Asylu, proč ne jim. No ale když vidím ten rumored rozpočet 100+ mega, tak to asi jako takovou lacinou výplňovku úplně nemysleli... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Atlas je přesně ten typ filmu na doma, na který by do kina nejspíš moc lidí nepřišlo. Paradoxně je to bráno jako největší film Netflixu v jinak chudém měsíci a tak plně chápu stesky zde hodnotících lidí. Já si však film kupodivu celkem užil, vizuálně mi nabídl přesně to, co mám rád - videoherní look těch cgi filmečků, které jsme pravidelně zvyklí vídat na prezentačkách a až na momenty, kdy bylo na obrazovce až moc vybuchujících věcí a bylo vidět horší cgi, se mi to vizuálně na velké televizi fakt hodně líbilo a JLo, která se přesně do takových filmů hodí. Sice jsem to nedokázal dokoukat napoprvé, děj je typicky to nejslabší a nejlínější z filmu a věřím, že v případné dvojce už tvůrci nenapodobí zápletku cast-out a pověnují se více světu, který nyní zachránili. Za mě lepší než ideově podobný nedávný Code 8, ale samozřejmě stále guilty pleasure. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Nebol to až taký prepadák, ako sa spočiatku zdalo. Námet je ako tak originálny, aj keď určitá podobnosť s Avatarom sa nedá poprieť. Vizuál filmu bol skvelý, a nebiť príšernej voľby do hlavnej úlohy, mohlo to dopadnúť podstatne lepšie. Jennifer Lopez je nie len zlá herečka, ale je aj o 2 dekády staršia ako Atlas, ktorú stvárnila. Jennifer Lawrence by bola pre mňa prvá, a o 2 triedy lepšia voľba. Ale na to, že to mal na starosti Netflix, film sa určite pozrieť dal. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (4)

  • QR kód na „psích známkách“ Atlas Shepherd obsahuje číslo 12761760 (kód je vidět a lze načíst v čase 01:47:41). (jDanek)
  • Natáčalo sa v Los Angeles a na Novom Zélande. Natáčanie začalo 26. augusta 2022 a skončilo po troch mesiacoch 26. novembra 2022. (Arsenal83)
  • Film byl inspirován sérií videoher „Titanfall“. (Vitox)

Reklama

Reklama