Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pracuje pro biotechnologickou společnost, která umí manipulovat s časem. Temnou stránku toho odhalí, až když jeho žena kvůli dluhům přijde o 40 let života. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Martrix 

všechny recenze uživatele

I kdyby vám to nedošlo kvůli neokoukaným/neznámým hercům, ihned poznáte, že jde o evropský film. Je to ponuré a dialogy i prostředí působí autenticky. Motivy jsou věrohodné a důsledky mnoha rozhodnutí dopadají tvrdě hlava nehlava. Samozřejmě se objeví i americký smrádek v podobě několika přehnaných gesto momentů, ale to je asi daň za Netflix. Což není stížnost. Bez něj by evropské sci-fi neexistovalo a byla by to škoda, protože třeba tohle se povedlo. První polovina byla dojemná, lidská. Stran příběhu zprvu naskakovaly asociace na američárny Repo men, nebo Vyměřený čas.  Ale příběh vede jinudy; je propracovanější a chytřejší. Aspoň na první pohled určitě. Kdyby jste chtěli dloubat a být přehnaně kritičtí, tak pár věcí bylo předvídatelných a závěr byl překombinovaný. Což se projevilo na stopáži. Já se nenudil, ale kdyby šli tvůrci komornější cestou...věděl bych jaké úseky vystřihnout. Film by tak byl mnohem ponurejší, ale já bych za to vysolil plný počet hvězd. PS: zvláštní shoda náhod, během pár dní jsem viděl dvě německá sci-fi a nebolelo to. Možná se v Evropě udělalo víc podobných kousků...stačí jen zapátrat. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Tohle se německému Netflixu opravdu povedlo. Film vyniká svou koncepční originalitou a překvapivě dobrou kvalitou zpracování. Scénář přináší inovativní myšlenku, která v kontextu současné komerční společnosti, kde mnozí usilují o rychlé a snadné zbohatnutí, působí dost realisticky i relevantně. Vzhledem k současnému rozmachu umělé inteligence a expanzi technických oborů film otevírá důležité otázky ohledně možných scénářů vývoje lidské budoucnosti. ()

Reklama

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Bohužel má film velkou spoustu trhlin v logice. Chytrý prodejce roku si nakonec nechá mobil, který je mu nanic, ale prozradí jeho polohu. Mohl si později koupit jakýkoliv jiný. Kontrola na hranici najednou zčistajasna přeruší prohlídku vozu a nechá je jet dál. Když se unesená dívka chce sprchovat, najednou jako zázrakem je tam uvolněné madlo. Jako v každém hloupém akčním filmu z místa boje v pohodě odjedou. Uprchlický tábor je opravdu bedlivě střežen... Konec je pak ve stylu hollywoodských spektáklů. Scénáristé se prostě nezatěžují s příběhem. Za mě je na tohle téma mnohem a mnohem lepší film podle knihy Katsua Ishigura Neopouštěj mě. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Sci-Fi žánru až tak neholduju a když už tak mám raději Sci-Fi spojený s hororem. Což ale není zrovna případ tohoto filmu. Ikdyž kdyby to měl člověk zažít na vlastní kůži jako ústřední dvojice v tomhle filmu tak to vlastně horor je. Zestárnout společně s tím koho miluješ je asi to po čem každej touží. Naopak probudit se vedle steré brécy(mluvím za pány)když ty seš ještě mladík v nejlepších letech. To nechceš. A právě to se stane Maxovi když jeho ženu skrouhnou o 40let. Přesněji 38let. A tak není divu, že Max vynaloží všechny svoje síly aby jí její věk zase navrátil nazpět. Tož musím uznat, že na Netflix a na němčoury to nebylo vůbec špatný. Rozjelo se to hodně slibně. Moje prvotní nadšení sice postupně začínalo pomalu opadat(pár minut bych ubral na stopáži) i tak je z toho ale pořád kousek, kterej za podívání rozhodně stojí. Hodně silný 3hvězdy. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Upřímně bych uplně nečekal, že vznikne solidní scifi thriller z německý produkce. Hlavní námět s darovánim věku byl hodně fajn, jen je trochu škoda, že se mu příběh nevěnoval ještě víc. Na tohle téma se toho totiž dalo vymyslet fakt hodně, včetně působivejch osudovejch scén (objeví se jich jen pár spíš v zárodku, nejlepší z nich byla ta finální). Chování postav by taky mohlo být promyšlenější. Názorovej obrat snědý záporačky jsem jí moc nevěřil a ten názorovej veletoč u obou hlavních postav taky nepůsobil dvakrát moc reálně. Co ale občas chybí dramaturgicky, to se daří dohnat kvalitní filmařinou. Ať už jde o vizuál (zvolený téma však žádný extra efekty vlastně ani nepotřebovalo), kulisy, výpravu nebo soundtrack. Všechno vžycky dohromady pěkně pasovalo a zlepšovalo tak dojem z celýho bijáku. Čtvrtá hodně slabá hvězda za námět, dystopickou atmosféru a filmařinu. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama