Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pracuje pro biotechnologickou společnost, která umí manipulovat s časem. Temnou stránku toho odhalí, až když jeho žena kvůli dluhům přijde o 40 let života. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Asi budu u tohoto výroku v českém rybníčku v menšině, ale zastesklo se mi po poslechu němčiny a zabrousil jsem k něčemu, co už si skřížilo mou pozornost během své letní premiéry, aby to rychle zapadlo prachem a nátlakem dalších tun obsahu. V ráji je dystopické sci-fi, které je přesným prototypem cesty po schodech. Bohužel ale té, kde začínáte nahoře a míříte střemhlav dolů. Na začátku filmu jsem byl extrémně zaháčkován, žral každý detail, nechal se unášet vizuálem i podmanivým soundtrackem a fandil ústřednímu páru. S každou další desítkou minut ale všechna výše zmíněná pozitiva začala upadat a u toho roztodivného konce jsem jen doufal, že tím tvůrci nenaznačují ambice jakkoli pokračovat. Ale cením mezinárodní spolupráci s Litvou, státy jako tento to potřebují. [viděno na Netflixu 28.4.2024] ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Dávám vysoké hodnocení, protože: Moc korporátů začíná přesahovat moc zvolených vlád. Klidně si dnes pořídí soukromou armádu a zaplatí policii, soudce kohokoli. Jsou stejně velkým nebezpečím pro demokracii jako totalitní režimy a není divu, že tento film volal po ozbrojeném odporu. K tomu řada zajímavých "výstřelů": Pobaltské země vystoupili z EU.... Migranti se ženou kamkoliv do Evropy....soukromé společnosti disponují technikou špičkových rozvědek.. Některým to trochu připomene Vyměřený čas z roku 2011, ale v zásadě jde o skvělé téma, výborně natočené s detektivní zápletkou a morálním poselstvím, které nelze ignorovat. Časem by se z lidí stalo jen krmení pro bohaté? Stačí se podívat, jak se "strážci demokracie" staly Orwellovými prasaty podřadné kategorie.. Vizuál dobře temný, hudba skvěle doplňovala a herci byli ošklivě přesvědčiví. Takže 70% a mimochodem: Určitě jste před spaním zhasli tu zapálenou svíčku? ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Slušná scifárna od Rýna v mírné televizní formě. Téma prodeje či nákupu lidského času už tu byla, ale proč ji nezopakovat. Tato temná vize budoucnosti může nastat dříve nežli řeknete ´´Scheisse Pobaltí už není v EU?´´ Rád porovnám s českým Bodem obnovy snad brzy. 65% ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Přesně takový Netflix, především kdysi, uměl být.. Dokázal překvapit malým filmem, který vlastně neměl s blockbustery nic společného. Ale v rozpuku všech těch streamovacích válek, jakoby začal gigant panikařit a s nesmyslně přeplacenými herci roztáčel rádoby dobře vypadající projekty, kterým ale notně chyběla tvůrčí vize a limitovaní rozpočtem.. Proto v posledních letech Netflix ztratil svůj punc nenápadných ale nápaditých kousků, kdy právě dokázala služba divákovi protlačit menší často evropský film, ze kterého jste nakonec byli nadšení... A i když bych si V ráji dokázal představit ještě o třídu lepší, aby se dalo postavám rozumět, proč se rozhodnou dělat některá jejich život silně ovlivňující skutky, tak minimálně námět se mi líbil.. Koncept, že i přes jakoukoli finanční situaci pořád máme čas, za který můžeme na světě být a je na čase se s ním naučit obchodovat, mě parádně bavil ve Vyměřeném čase, kde si zase ale nevyhráli s efekty stárnutí a tuhle variantu obešli, za což má právě V ráji plus.. Ovšem, co je třeba zmínit, je skutečnost, že i přesto, že film láká na výši zmíněný koncept, tvůrci se rozhodli ho posunout pouze do pozice prostředku příběhu, který se jinak posouvá vlastně nezávisle a spíše se soustředí na pohnutky postav a jejich vzájemný vztah, kde se snaží několikrát dokázat, že láska nemá s vzhledem (věkem) tolik společného.. A vzhledem k tomu, že v druhé poloviny se film poněkud odosobňuje a spíše se soustředí na akci a napětí, nakonec je to poněkud promarněný potenciál - myšlenka nedělá scénář! 55% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

I kdyby vám to nedošlo kvůli neokoukaným/neznámým hercům, ihned poznáte, že jde o evropský film. Je to ponuré a dialogy i prostředí působí autenticky. Motivy jsou věrohodné a důsledky mnoha rozhodnutí dopadají tvrdě hlava nehlava. Samozřejmě se objeví i americký smrádek v podobě několika přehnaných gesto momentů, ale to je asi daň za Netflix. Což není stížnost. Bez něj by evropské sci-fi neexistovalo a byla by to škoda, protože třeba tohle se povedlo. První polovina byla dojemná, lidská. Stran příběhu zprvu naskakovaly asociace na američárny Repo men, nebo Vyměřený čas.  Ale příběh vede jinudy; je propracovanější a chytřejší. Aspoň na první pohled určitě. Kdyby jste chtěli dloubat a být přehnaně kritičtí, tak pár věcí bylo předvídatelných a závěr byl překombinovaný. Což se projevilo na stopáži. Já se nenudil, ale kdyby šli tvůrci komornější cestou...věděl bych jaké úseky vystřihnout. Film by tak byl mnohem ponurejší, ale já bych za to vysolil plný počet hvězd. PS: zvláštní shoda náhod, během pár dní jsem viděl dvě německá sci-fi a nebolelo to. Možná se v Evropě udělalo víc podobných kousků...stačí jen zapátrat. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama