Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pracuje pro biotechnologickou společnost, která umí manipulovat s časem. Temnou stránku toho odhalí, až když jeho žena kvůli dluhům přijde o 40 let života. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

exree 

všechny recenze uživatele

První půlka super, tomu vykreslení světa jsem věřil, postavy vypadaly taky v pohodě. Ale od toho co dojeli do toho hotelu v Litvě, tak jsem měl pocit jako by lidi co makali na scénáři k první půlce dali výpověď a místo nich to dodělal nějaký intern. Jako je fajn, že i opuštěné hotely v Litvě vypadají líp než ty v Česku, že tam je elektřina zadarmo a tak, ale co to sakra je. Vodní bahno tak husté, že polyká lidi. No a hlavně rebelové kteří mají fakt divnou taktiku vyjednávání/exekuce jejich plánů, "ochranka" totálně neschopná... no prostě od té půlky tam nebylo uvěřitelné už vůbec nic, a je to celkem škoda ()

Draconian 

všechny recenze uživatele

Téma s obchodováním s časem, který nám lidem na světě zbývá, není úplně nové. Viz. skvělý  "Vyměřený čas". Německý film "V ráji" ale téma zpracovává velmi dobře a jinak. Hlavní cápek příběhu pracuje pro Eon (ne, s elektrikou fakt neobchodují), kteří pro bohaté nebo velmi úspěšné lidi hledají vhodné dárce - času, respektive životní síly. Cápek přijde jak pojištovák, nabídne tučnou sumu a daný člověk poskytne například patnáct let svého života někomu jinému. Názor cápka na celou věc se razantně změní, když mu vyhoří byt, na který má masivní hypotéku a jako zástava pro půjčku dala jeho žena svých  čtyřicet let...přijde exekuce a cápkova manželka přijde o tolik let života. Během dne je zní stará paní. Chlápek se rozhodne pro svou ženu ona léta získat zpět....unese šéfku Eonu. Film se samosebou nevyhne klišé, ale většinu času nabízí velmi zajímavý a dobře vykreslený příběh. Postavy nejsou černobílé a dialogy nabízí i možnost k zamyšlení.Nechybí ani zvraty a překvapení. Skvěle je tu zobrazená nepříliš vzdálená budoucnost (ono výzkum prodloužení lidského života je v plném proudu...a jde do toho hodně peněz.) a film může být klidně i kritika celé společnosti. Celou dobu snímek udržel mou pozornost a v podstatě mě až překvapil, jak moc se mu vše daří. To evropské pojetí mi moc sedí (amíci by z toho udělali dle mého názoru něco úplně jiného). Ted trochu spoiler....... .... Popravdě ale závěr snímku ale takové uspokojení nepřinese. Není to špatný konec a má svou logiku, ale je dost hořký a možná vás naštve, jak se zachová nejedna postava. Bavilo mě to a podle mě vážně povedené sci-fi. 80% ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Minimálně jedna hvězda je jen a jen za námět. A pravděpodobně je za něj i velká část těch mých tří zbývajících. Ta jednoduchá premisa, že prakticky každej z nás si může přijít na hezký peníze prodejem pár a více let života, by utáhla ne jeden film, ale několik řad seriálu a nepochybuju o tom, že už ho někdo někde připravuje. Zpracování už se mi tolik pod kůži zdaleka nedostalo, určitě bych si to uměl představit lepší, ale moct podobný filmový novinky sledovat za těch pár korun měsíčně v teple domova, z toho mám upřímnou radost, byť mne Netflix takto neobdarovává každý den, ba dokonce ani každý týden. Tentokrát se to ale povedlo a rád později zkouknu jak ten seroš, tak i případnej remake nějaké filmařsky vyspělejší země. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavá sci-fi a ne nepřišlo mi to stejné jako In Time... Zvratů je tu spousta, ale to hlavní jsem odhadl hned, což mi trochu zkazilo konec, ale i tak je to hodně dobré a je tu spoustu věcí k přemýšlení.. Bohužel slabinou jsou herci, kteří nebyli dvakrát sympatičtí ani ne moc dobří. Naopak se mi líbila vizuální stránka, hlavně ty tablety a PC. No každopádně otázka delšího života pro bohaté, může být už brzo velmi aktuální, co já vím.. Celkově spokojenost, až na lehce divný a odhadnutelný konec...80% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Trochu In Time, trochu Altered Carbon a trochu Repo Man v překvapivě solidním německém sci-fi, které si ty čtyři možná úplně nezaslouží, ale už jen za ten nápad a zpracování, kde se tvůrci nebojí jít proti zajetým klišé a nesměřují za každou cenu k happy endu jim s klidem lehce přidám. Jediné co zamrzí je průhlednost jednoho ze zvratů, který se dá celkem snadno odhadnout…70% ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama