Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Neměl zrovna šťastné dětství, a tak rád unikal do světa filmu. Sylvester Stallone v tomhle dokumentu vypráví, jak se vypracoval z outsidera v hollywoodskou legendu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (144)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Sly byl u mě vždycky až za Švarcíkem a stejně tak je to u dokumentů, které se nedávno objevily na Netflixu. Zatímco Arnold dostal třídílný dokument, tak Sylvestr pouze 90 minutový film, který ani náhodou nepojme jeho bohatou kariéru, úplně se vyhýbá propadákům a působí spíše jako taková Stallonova seance u psychologa, kde se může vypovídat o svých chmurách a nespravedlnostech, které se mu v životě/na place staly. A ačkoliv jsem to předem věděl, stejně jsem od toho dokumentu čekal více a že bude více šlapat, což mě, překvapilo, že u tak krátkého filmu občas spadl řetěz a chvílemi mě vůbec nezajímalo, o čem převážně Sly a jeho bratr Frank mluví. Co mě ale překvapilo, že v dokumentu vystupuje Tarantino, který s ním nikdy nepracoval, ale z nějakého důvodu jej Sly v profesní kariéře zřejmě ovlivnil více než Schwarzenegger. Jsem rád, že tyhle dokumenty vznikají a obsahují poměrně dost dobových záběrů, snad ten další bude zas o něco promakanější, třeba alespoň jako Beckham. Last Dance nikdo nepřekoná. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Celý dokument je takovou Slyovou 13 komnatou, ve které se dozvídáme jeho životní osud vtělený do nejslavnějších filmů a postav. Nejedná se o výčet filmografie, ale rozhodně jeho důležité milníky filmové a životní se v celém filmu snoubí v jeden celek. Sly zde mudruje o životě, vypráví své strasti a životní úspěchy, kiksy, ale hlavně vykresluje své celoživotní trauma ze vztahu se svým otcem. Jsem moc rád, že jsem se z tohoto dokáče dozvěděl zase něco navíc. Potěšili příspěvky Quentina a Arnolda. Celý dokument se nese v Netfixáckem duchu (dobové záběry) , což přidává na autenticitě a vtáhnutí do příběhu bez hluchých mist. Jo a díky za ten čas, stopáž akorátní, po dlouhé době na této platformě dokument, který dá člověk od začátku do konce v rámci jednoho večera, bez zbytečných kudrlin a opakovaček, které z podobných dokumentů dělají několika hodinové ságy. Za mě spokojenost. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Možná to na někoho může působit, že když Arnold dostal dokument mapující jeho život a kariéru, Sly nemůže zůstat v duchu jejich celoživotní rivality pozadu. Svérázná a nepředvídatelná matka, tvrdý a temperamentní otec. Dost se hádali, syny hodně přehlíželi. Neradostné období znamenalo pro Stalloneho střídání internátů a škol. Ke vztahu s otcem se vrací často, vyjma jeho dvou ústředních filmových sérií je vlastně hlavním tématem dokumentu. Ten od začátku vtáhne a ústřední bijec díky své zarputilosti a energii nepustí. Těmi devadesáti minutami se line melancholická nálada, Sly vzpomíná, lituje, bilancuje. Filmy pro něj byly už v dětství únikem z reality. Když přišli s bratrem Frankem domů, nikdo tam nebyl. Po rozvodu rodičů trávil většinu času s otcem, který razil přísnou fyzickou výchovu. Sice mu nikdo nevěřil, ale začal hrát ve studentských představeních. Ačkoliv mu nezvládnutá výslovnost komplikovala postavení mezi spolužáky, nenechal se zlomit. Dokonce mu jeden z profesorů z Harvardu měl říct, že v něm „něco“ je. Šel si za svým. Zkoušel dál divadlo. Začal psát scénáře inspirované svým dosavadním životem. Před kamerou dostával jen štěky. Odmítání ho nicméně povzbuzovalo. Do fenomenálního úspěchu Rockyho, do kterého vložil kus sebe samého, přesto zaznamenal desítku rolí. Netušil, co jímavý příběh bezvýznamného mladíka přinese, ale chtěl si pro sebe jednou říct, že to aspoň zkusil. Neznámý boxer, který chytne za pačesy jedinečnou příležitost, z něj udělal hvězdu – hereckou i scénáristickou. Ač dřel, po triumfu Rockyho se mu znovu nedařilo. Po úspěchu dvojky přišel druhý klíčový hrdina. Veterán John Rambo rovněž táhl. Pokud má ale někdo Slyovou náturu, chce rozšířit svůj záběr. Takže se nebál režie, dál psal scénáře, zkusil komedie. Přesto na konci 80. a začátku 90. let čelil hlavně fyzickým výzvám (což tady jen velmi letmo přelétneme). Charakterní příležitost mu pak nabídlo až solidní drama Země policajtů. Kus sebe do svých rolí a projektů opakovaně projektuje. Snaha udržet se na vrcholu byla nicméně trnitá. I nad tímhle obdobím Stallone v dokumentu dumá. Obnažuje se jako citlivá a přemýšlivá bytost, která lituje, že natočil pár zbytečností namísto toho, aby byl raději u vyrůstání svých dcer. Zatímco třeba u četných zranění z natáčení se zastavuje, smrt jediného syna lehce obchází. A vlastně víckrát se šlo hlavnímu aktérovi dostat víc pod kůži. Výsledek je sice standardní dokument, ale díky ústřední legendě nejen akčního žánru působí autenticky a upřímně. A vlastně „škoda“, že to Sly musí celé odtáhnout za režiséra, kterému chybí tah na bránu, pečlivější práce s filmovými ukázkami a naopak přináší jistou uskákanost s archivními materiály. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Úplně v pohodě dokument. Ale nevím proč Arnie i Sly jdou encyklopedicky svou kinematografii. To nikoho nezajímá. Publikum to dávno ví. Mělo se to opírat o jeho katarzi vztahu se synem, časem s rodinou a vlastní kritikou, to doplnit cool vstupy Arnieho a Tarantina. Takhle je to takový splněný domácí úkol za trojku. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Legendární Sylvester Stallone nás provází při vzpomínání na svou pestrou kariéru a ty nejzásadnější snímky. Bohužel, filmová stopáž tomuto formátu moc nesluší, spíše bych ocenil komplexněji pojatou minisérii – podobnou jakou měl třeba před pár měsíci Arnold Schwarzenegger. V této podobě se totiž v mnoha tématech pouze trestuhodně klouže po povrchu a nejde se do patřičné hloubky. Avšak i přes tato zjevná negativa se stále jedná o "must-see" dílo, které fanoušci této akční ikony zkrátka musí vidět. (Netflix) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Píseň, která zní během závěrečných titulků, je „Come On Up to the House“ nazpívaná americkým písničkářem Tomem Waitsem. (sator)

Reklama

Reklama