Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tahle ponorková hra není těžká psychologie jako její starší německá sestřička i když kde by das botka byla, kdyby nebylo hudbu Klause Doldingera nikdo neví. Tady to hodně bouchá, je tu víc akce a taky víc vygradovanejch scén, ale i tak se najdou momenty, kdy si člověk říká, radši bych byl v poslanecký sněmovně než v ponorce za druhý světový války. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nejhorší ponorkový film to určitě není, tohle nehezké prvenství patří snímku V rukách nepřítele, ale žádná sláva se taky nekoná. Lépe řečeno, pokud jste fandové popkornovek, může vám Mostowův kousek sednout. Hezky se tam střílí, bouchá to, správní hoši vždycky mají lepší mušku a větší štěstí, rozbitá ponorka dělá akrobatické kousky, no zkrátka sranda k popukání. Pokud máte ale raději propracované realistické drama, velkým obloukem se Ponorce U-571 vyhněte. Na mě je to prostě moc plytké a hloupé. Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které se odehravají v ponorkách ale bohužel jsem zatím neviděl vyzdvihovaný kousek Das Boot. Ponorka U-571 Vás chytne už od začátku a jen tak už nepustí. Nápad o takové menší tajné misi o ukradnutí Enigmi z ponorky se mi velmi zamlouvá a je to originální. Herecké obsazení nemohlo být vkusnějí vybráno, protože herci se na své role dobře hodí a hlavně předvadí slušné výkony. Film je svižný, akční, nervy drasající a hlavně tedy skvělý. Podmořské scény byli výtečně natočeny a zrovna tak i souboje mezi ponorkami. A vizuální efekty byli špičkové. Rozhodně je tento film lepší než Hon na ponorku ale je těsně za Krvavým přílivem a každopadně se tento film povedl Johnu Mostowi víc, než jeho novější počin, jakým je Terminátor 3. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to zábavnej film, o to nic. Oddychovka. Prostředí, krása. Herci mi taky nevadili a docela mě i přesvědčovali, že svým rolím dávají dost. Ale pravda je, že takovou hovadinu jsem ve válečným filmu neviděl už hodně dlouho. Nad některými úpravami skutečnosti člověk prostě ani nemůže plakat, spíš něco jako histo(e)rickej smích by bylo na místě. Nejvíc mě ale rozesmálo cameo Bon Joviho. Nejvíc mě naštvalo, jak Enigma vyslovuje na konci Eningma. Nejvíc mě dojalo, když Bill Paxton hrdinně obětoval život. Nejvíc mě dorazilo to konečný věnování. Zábava to je, ale člověk trochu obeznámený s dějinamu druhé světové to prostě musí zavrhnout. Nebo člověk, kterýmu se líbí ponorky. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná komedie o tom, jak to za války rozhodně nebylo a nechodilo. Kovaný ponorkář by se zřejmě pomátl smíchy při crazy scénách, ve kterých hrdinové předvádějí, co všechno lze (spíše však nelze) s podmořským plavidlem vyvádět. Méně vtipná už však je snaha Američanů manipulovat s historií. Je dobře známo, že Enigmu nezískali oni, ale jejich britští spojenci a je také dobře známo, že se to neodehrálo za podobně rozverných okolností. Pokud chcete syrové VÁLEČNÉ drama se vším všudy, koukněte na Petersenův majstrštyk Das Boot. Přesto je Mostowův snímek řemeslně výbornou akční záležitostí, která kdyby se nebrala až tak vážně a heroicky, mohla být ještě o chlup lepší. *** + 1/2 za Harvey Keitela! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Německý průzkumný letoun přelétající nad ponorkou uprostřed Atlantického oceánu je ve skutečnosti italské letadlo Fiat G.59. (Čulo)
  • V traileru na film je záběr s německým kapitánem, který mluví anglicky. Ve filmu se pak již scéne neobjevila. (Čulo)
  • Šifrovací stroj Enigma, který byl použitý ve filmu, byl skutečný, nikoli rekvizita. Byl zapůjčen pro film od sběratele. (Čulo)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama