Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád vo filme uzavreté prostredie ponorky, vždy je tu priestor na hutnú atmosféru. V tomto prípade sa mi to však zdá byť najväčšou slabinou tohto snímku, nebolo to zlé ale mohlo sa pridať. Záchranou je samotný príbeh, ktorý pekne odsýpal a nedal priestor na žiadnu nudu. Nadpriemer s odretými ušami. 70/100 ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Filmové úpravy historických skutečností mi hodně vadí. Ponorka U-571 je jeden z mála filmů, kterému jsem to odpustil, protože mi místo historické opravdovosti naservírovala velice slušnou ponorkovou akci. A pokud jste ji viděli v kvalitním kině nebo máte doma slušnou výbavičku s DVD, dáte mi jistě zapravdu, že po zvukové stránce je to skutečně lahůdka. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Já se partou námořníků na palubě německé ponorky U-571 příjemně bavil. I když je to zkrátka přitáhlé za pačesy , ale vynahrazení najdete v podobě přepadové akce a hutné hudby. Je zkrátka dobře, že ve filmu nejsou žádná hluchá místa a po celou dobu sledování se něco děje! Velitel vždycky ví, co dělat, i když to neví! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Žádnej druhej Das Boot se nekoná. Tohle je po všech stránkách průměrný ponorkový drama. Navíc je nutný brát film s nadhledem. Je to prostě taková vymyšlená báchorka na motivy 2. světový války. Když to budete chtít srovnávat se skutečností, tak to můžete rovnou hodit do odpadu. Ale jinak se u toho dá na 2 hodiny celkem slušně zabavit, protože od první do poslední minuty se tam pořád něco děje. Žádný nudný pasáže s loučenim před vyplutim a podobný píčoviny ve filmu nejsou. A potěšil mě můj oblíbenec Harvey Keitel a překvapivě i Matthew McConaughey, kterej jinak hraje samý takový debílkovský typy v romantickejch komediích. Tady předved zřejmě svůj životní výkon. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ste veliteľ. A veliteľ VŽDY vie, čo robiť. Aj keď to nevie.“ Komentár obsahuje spoilery. Jonathan Mostow nerobí geniálne diela, ale atmosféra, dravé tempo, strhujúce akčné scény a prekvapivo kvalitná práca s hercami, do ktorých by ste to nepovedali (Matthew McConaughey), dáva tušiť, že to nie je žiadny babrák. Ani jeho PONORKA U-571 nie je veľdielo, Wolfgang Petersen sa konkurencie báť nemusí. Na strane druhej, je tu pôsobivá atmosféra, zaujímavé herecké kreácie (vrátane Davida Keitha, Harveyho Keitela, Jakea Webera a Billa Paxtona), svižne to odsýpa a interiér vonia po oleji, čo je v porovnaní s „modernými" ponorkovými trilermi, kde dizajn ponorky vyzerá skôr ako vnútrajšok vesmírnej lode (KRVAVÝ PRÍLIV), super. Okrem prípadných historických nepresností (odcudzenie Enigmy býva prisudzované skôr Britom) zaskočí snáď len trápne prežitie Afroameričana a čudné jednanie s postavou speváka Jona Bon Joviho (ktorá bez vysvetlenia zmizne z deja v prvej polovičke, vraj ju zastrelia, ale ani ja som si to nevšimol). ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v Atlantickom oceáne, tak filmári pracovali predovšetkým v Stredozemnom mori, na Malte, v rímskych filmových štúdiách Cinecittà, Kalifornii a Rusku. (MikaelSVK)
  • V traileru na film je záběr s německým kapitánem, který mluví anglicky. Ve filmu se pak již scéne neobjevila. (Čulo)
  • Shodou okolností bylo číslo 571 také označení první americké jaderné ponorky USS Nautilus, která poprvé vyplula roku 1954. (Čulo)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama