Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opravdově, živě, hrdě, ale taky nudně se žije na palubě ponorky a to co měla Das Boot, U-571 rozhodně nemá. Buď je totiž v ponorce hrozný ticho a divák čeká co se stane vteřinu co vteřinu, což je každopádně zajištěný napínák u filmů s ponorkama, nebo se prostě baví o ničem, nebo ještě líp chodí na zábavy a užívají si když mají volno. Ale tak to má být. Život je svině, tak proč si ho nezpestřit, jenže diváka spíš unudí k smrti. Zase bych se toho tak moc nebál u tohoto filmu, protože i tak má vcelku silný i když do té doby hodně nesmyslný a těžko uvěřitelný příběh a vydržet se u něj bez problémů dá. Ale stejnak je to spíše akčňárna, která má pobavit, než potvrdit historické reálie a to je trochu chyba. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ponorka U-571 rozhodně není žádným válečným velkofilmem, který by se vyznačoval autenticitou a zpracováváním skutečné historické látky. Jde spíše o zdařilý akční snímek zasazený do období 2. světové války a v tomto ohledu také velice dobře funguje. Nechybí tu napětí, správně klaustrofobní prostředí, což je na snímcích o ponorkách značně poutavé, skvělé herecké obsazení i více než dobré celkové zpracování. Na legendární Ponorku sice Mostowův počin nemá, avšak jako příspěvek do ponorkových filmů má své opodstatnění. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Už jenom to, že se ta podvodní kocápka může každou chvíli potopit navždy, dělá z U-571 pořádný napínák. I když je časově trochu delší, utekly ty dvě hodiny ani nevím jak. Výbuchy tam, tady, torpéda vysílaná na všechny strany, dokonce i gangsterská přestřelka se tu vešla...no je toho prostě hodně. Herci skvělí a to si zahrál i JBJ... 70% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jestli jsem kdysi při prvním sledování byl v nějakým blbým rozpoložení nebo jsem v tom hledal nějakou podstatu vesmíru. Je fakt, že nic takovýho v tomhle filmu nenajdeme. Pro někoho povrchní hloupý shit pro mě tak někdy od třicátý minuty strhující akční jízda která nepoleví až do konce. Ano je to ten typ big fucking heroes filmu kdy víte, že nakonec všechno dopadne tak jak má, ale to mi nepřekáží. Mostowa a jeho styl můžu a narozdíl od psycho ponorky je tohle krystalická popcornová zábava a to můžu, sorry Laco.85% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jonathan Mostow natočil pěkný snímek plný klaustrofobických interiérů ponorek, dobrých hereckých výkonů a dost slušných exteriérových záběrů válčících plavidel (podmořské detonace hloubkových min a vůbec všechny výbuchy ve filmu vznikly jistě za nemalé finanční prostředky, protože jsou fakt dobré). Nevím, jestli je možno takto manévrovat s ponorkami, nicméně třeba scéna s podplouváním torpédoborce měla v sobě pořádný kus napětí. Nechybí scény sebeobětování se, ty mají Američani rádi, jsou přeci důkazem jejich neskutečné vnitřní síly:) Výrazný Bill Paxton, nevýrazný Harvey Keitel. Jeden z mála válečných filmů, který se mi líbil. 62 miliónů dolarů(rozpočet)/127,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Film se nedrží skutečných události, pravdou však je, že se spojencům podařilo získat kódovací přístroj Enigma, který pomohl ke konečnému vítěství. (Indy21)
  • Německý průzkumný letoun přelétající nad ponorkou uprostřed Atlantického oceánu je ve skutečnosti italské letadlo Fiat G.59. (Čulo)
  • Shodou okolností bylo číslo 571 také označení první americké jaderné ponorky USS Nautilus, která poprvé vyplula roku 1954. (Čulo)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama