Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film som si pozrel iba kvôli Mathewovi McConaugheymu, ktorého som nedávno zaradil do svojej Top ten a vítam každú príležitosť, aby som si overil, či som neurobil chybu. No, pravdupovediac to žiadna sláva nebola. Ale čo by som viac chcel ako neškodné hlbinné bomby, technické a technologické zázraky na počkanie a vytúžený happy end. Ale rozhodne sa nechcem posmievať. Na nedeľné odpoludnie bez veľkých očakávaní mi film splnil to, čo splniť mohol. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nápad s polorozbitou německou ponorkou, kterou se snaží získat američané kvulí Enigmě je celkem dobrej, ale tak nějak nedotáhnutej do konce. I když i herecká výkony jsou dobré, až na výjimky, ale něco tomu chybí, něco co by tenhle film rozhýbalo, protože mi připadalo, že je to pořád v takovým vycházkovým tempu. Ani napětím tenhle film moc neoplývá, je to hlavně dáno tím, že podobných filmů jsem už viděl nekolik a ty napínavý situace se vesměs opakují pořád dokola, takže už jsem v podstatě tušil jak to asi dopadne a co se bude dít. Docela příjemným překvapením byl pro mě výkon Matthewa McConaugheyho, který je s oholenou hlavou skoro k nepoznání, ostatní herci, už na tom nebyli tak dobře, zvláštěpak od dua Bill Paxton a Harvey Keitel bych čekal něco lepšího, ale standart si odehráli. Přidat věrohodnost a trochu to rozhýbat, tak z toho nakonec mohl být dobrej válečnej film. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie som špecialista na vojnové filmy, druhá svetová ma už na obrazovke pomerne nudí, takže ak vidím priemerný film z tohto obdobia, nemá ma vlastne čím zaujať. Ponorka nemá žiaden výnimočný moment, nič, prečo by ste si na ňu ešte na druhý deň spomenuli. Videl som ju dávno, ale to aj viaceré vojnové filmy, ktoré mi viac utkveli v pamati a chcel som ich vidieť ešte niekedy znova. U Mostova je kvalitatívne až na treťom mieste, po Únose a T3. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Solidní válečný filmeček s dobrým hereckým obsazením a slušně gradující atmosférou. Bohužel na svého slavnějšího předchůdce „Das Boot“ (1981) mu přece jenom chybí lepší propracovanost charakteristik jednotlivých postav a hlavně po psychologické stránce nevyvolává takové emoce. Tvůrci samozřejmě odvedli pořádný kus práce, ale některé scény jsou značně nedůvěryhodné, což mi vadilo. Někdo nad tím mávne rukou, ale já jim tu jejich „ponorkovou bezmocnost“ v některých pasážích vůbec nevěřil. Emoce jsou totiž strašně důležité a pokud se divák doslova „vžere“ do kůže své oblíbené postavy, má režisér vyhráno. Tady mi bylo tak trochu jedno, kdo další skape. Každopádně film si dozajista zaslouží slušné hodnocení, Oscara, i nominaci na zvuk. Tady byla odvedena opravdu solidní práce a nezbývá mi než zatleskat. 70% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Ne všechny válečné filmy s podobnou tématikou mi sednou, ale tohle je výjimka. Film má dobrý příběh, skvělé spracování, napětí a slušnou atmosféru. Hudba průměr. Ve filmu je dost akce, především dost ponorkových soubojů, které mě ze všeho nejvíc zaujaly. Herecké obsazení je na tom dobře. Film mohl být akčnější a mít více nápadů, přesto je to ale pro mě solidní podívanou, která neurazí a čas od času se dá sledovat. Takže film hodnotím na 79% = **** ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Šifrovací stroj Enigma, který byl použitý ve filmu, byl skutečný, nikoli rekvizita. Byl zapůjčen pro film od sběratele. (Čulo)
  • Režisér Jonathan Mostow se inspiroval pro film po prohlídce ponorky z druhé světové války USS Pampanito (SS-383) v San Francisku. (Čulo)
  • Bývalý britský premiér Tony Blair sa na film sťažoval vtedajšiemu americkému prezidentovi Billovi Clintonovi, aby ho označili za fikciu, čo nemá s realitou nič spoločné. (Raccoon.city)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama