Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alibi na vodě navazuje postavami kriminalistů Tůmy a Líbala na předchozí dva filmy režiséra Vladimíra Čecha 105% alibi a Kde alibi nestačí, v nichž alibi podezřelých hrálo hlavní roli. Děj třetího záhadného případu je zasazen do atraktivního prostředí filmařů a manekýnek. Režisér Konrád chce natočit pátrání policistů v novém kriminálním filmu experimentální dokumentární metodou. Na opuštěném hausbótu na přehradě nechá „zmizet“ svou hrdinku a tajně natáčí práci policie. Pokus však skončí tragicky, dívka je skutečně zavražděna. Všichni podezřelí mají alibi, zde doslova „na vodě“. Řešení případu je však velmi vtipné a originální. Kromě Karla Högera a Josefa Beka v rolích vyšetřovatelů se ve filmu setkáme i s Oldřichem Novým v roli fotoreportéra, Otomarem Krejčou jako režisérem Konrádem, dále s Jaroslavem Vojtou, Svatoplukem Benešem a Josefem Beyvlem. (Česká televize)

(více)

Recenze (103)

tatopulos 

všechny recenze uživatele

Krejča film-pravda jako Goddard na začátku příjemný překvapení, aby to posléze sklouzlo do obrazů šedivých postav a děje (vrah Josefa Beyvla mi byl hned na začátku jasný, a to nemám detektivní nadaní Hercula Poirota ani rady Vacátka :-) ) Pozitivum filmu je, že Bek se mi tady zdál takový nějaký nenápadný. Jinak první dva díly této trilogie jsou celkem podařené. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Cliftoni Tůma s Líbalem potřetí v akci, která tentokrát zaujme svým lehkým nadhledem i tím, co postavy během dialogů dělají, aby řeč nestála (od holení břitvou až po hraní cvrnkacího fotbalu). Velké odezírací finále už krapet zavánělo kabaretem, ale i takové může být cinema verité.. Pozor, spoiler o velikosti Orlické přehrady! I když to kamera nezachytila, vsadím se, že padla věta: „Zavřete oči, potápím..“ ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Tretí diel detektívky s Högerom už zaostáva za kvalitou prvých 2 filmov. Hlavne kvôli slabšiemu scenáru a snahou príliš komplikovať to, čo je už dostatočne komplikované a tiež snahou o prílišnú modernosť či až avangardu. Napriek zmieneným 'nedostatkom' kvalita spracovania ostáva na štandartnej vyššej úrovni, rovnako tak satira a cit pre detaily, kvôli ktorým radím túto högerovskú krimi trilógiu vyššie ako tú s Hrušinským. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sympatický policajtský tandem, zajímavé vedlejší postavy z uměleckého prostředí (režisér, fotograf), motiv filmu ve filmu, místy příjemně ponuré díky Vačkářově hudbě, jindy vtipné. Identita vraha nebyla kdovíjak šokující, ale přiznávám se, že jsem ho dopředu neodhalil, ač jsem měl zajímavou teorii. Spokojenost. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Velmi mdlý, profesorský výkon Beka. Symbolika: 5:54 – Bek – merkel sign; 36:48;  16:26; 52:52 – globus; 22:57 – stisk ruky Höger – Vojta; 31:48; 33:25 – Beyvl – merkel sign; 35:48 – Bek – merkel sign; 43:17 – brejlnoun – merkel sign; 58:42; 59:07 – Krejča – merkel sign; 1:25:12 – učeb. podání ruky Höger – Nový; 1:28:57 – Höger – merkel sign. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Hluchoněmý rybář Lebeda (Jaroslav Vojta) ve filmu sice neslyší, ale mluví. Není tedy hluchoněmý, ale pouze hluchý. Za hluchoněmého je však označen v oficiálním textu distributora i v samotném filmu majorem Tůmou (Karel Höger). (navabaca)
  • Vo filme boli na svoju dobu dosť odvážne erotické scény, no kvôli priamej intervencii vtedajšieho prezidenta Antonína Novotného boli vystrihnuté. (Raccoon.city)
  • Když se vyšetřovatelé pokouší najít zmizelý hausbót, vyrazí na člunu od zámku Orlík směrem na jih, tj. proti proudu Vltavy – lze to poznat např. podle Žďákovského mostu, který podplouvají a za chvíli je vidět v pozadí. Navíc každá další zátoka, do které nahlédnou, je dál k jihu než předchozí. Podle hradu Zvíkov vplují až do Vltavy, kde potkají protijedoucí policejní člun, přičemž stále jedou proti proudu Vltavy, ale v dalším záběru náhle připlouvají k hrázi, která se nachází od zámku Orlík na sever, tj. opačným směrem. (Jarek572)

Reklama

Reklama