Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alibi na vodě navazuje postavami kriminalistů Tůmy a Líbala na předchozí dva filmy režiséra Vladimíra Čecha 105% alibi a Kde alibi nestačí, v nichž alibi podezřelých hrálo hlavní roli. Děj třetího záhadného případu je zasazen do atraktivního prostředí filmařů a manekýnek. Režisér Konrád chce natočit pátrání policistů v novém kriminálním filmu experimentální dokumentární metodou. Na opuštěném hausbótu na přehradě nechá „zmizet“ svou hrdinku a tajně natáčí práci policie. Pokus však skončí tragicky, dívka je skutečně zavražděna. Všichni podezřelí mají alibi, zde doslova „na vodě“. Řešení případu je však velmi vtipné a originální. Kromě Karla Högera a Josefa Beka v rolích vyšetřovatelů se ve filmu setkáme i s Oldřichem Novým v roli fotoreportéra, Otomarem Krejčou jako režisérem Konrádem, dále s Jaroslavem Vojtou, Svatoplukem Benešem a Josefem Beyvlem. (Česká televize)

(více)

Recenze (103)

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Tuhle detektivku miluju. Výborní herci,výborná atmosféra a elegantní záporák pan Nový.Nečekaný konec. Tipovala jsem úplně někoho jiného. A ejhle,život je plný filmových překvapení. Na tomto filmu nevidím žádné negativum. Pan Nový sice už starší,ale pořád má v sobě eleganci a šarm. Karla Högera mám ráda pro jeho charisma a jeho hlas,který k nám promlouval z večerníčků. Pro mně nostalgie starých časů udělala svoje. Líbila se mi nenucenost obou kriminalistů, žádný já jsem nadřízený a ty podřízený. Sehraná dvojice,která spolu i tráví občas večery grilujou kuřátko,pijou činzánko,čekají na dámskou návštěvu a místo ní zazvoní dvojice hňupů,kteří touží po Kubalčíkovi. Ten zamrzlej úsměv obou herců,když otevřou dveře je nepopsatelný. Jediná postava která mi byla nesympatická je dědek z muzea,co mu patří hausbót. Ale ten byl slizkej vždycky. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Jedna se serie detektivek "o alibi" s vynikajícím KARLEM HÖGREM a JOSEFEM BEKEM. Tentokrát se mi zdál scénář trochu překombinovaný, ale vzhledem k tomu, že český divák byl lačný po dobrodružných filmech (psal se rok 1966) a měl už "plné kecky" angažovaných filmu s pracovní, vojenskou a politickou tématikou, zdálo se, že tento film byl kasovním trhákem. Nestály se sice na něj dlouhé fronty u pokladen, ale bylo vždy téměř vyprodáno. Nebo že by to bylo kvůli panu Högerovi ? ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Cliftoni Tůma s Líbalem potřetí v akci, která tentokrát zaujme svým lehkým nadhledem i tím, co postavy během dialogů dělají, aby řeč nestála (od holení břitvou až po hraní cvrnkacího fotbalu). Velké odezírací finále už krapet zavánělo kabaretem, ale i takové může být cinema verité.. Pozor, spoiler o velikosti Orlické přehrady! I když to kamera nezachytila, vsadím se, že padla věta: „Zavřete oči, potápím..“ ()

Timonthy 

všechny recenze uživatele

Nejlepší z dílů alibi. Účast Oldřicha Nového to jen zvyšuje, i když v dost diskutabilní roli, kterou ale podle mě zvládl výborně. Kromě velkého množství slavných herců je super, že je tento díl prošpikován bezva hláškami:,,My víme všechno." , ,,Tak to odpusťte, že zdržuju." :D ,,Člověče kam to píšeš...", ,,Nemáte oheň?" ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdičky, jde o nejslabší snímek celé trilogie s kriminalisty Tůmou a Líbalem. Především ho snižuje ta nesmyslná zápletka s natáčením filmu, která je sama o sobě nesmyslná a s dějem víceméně nemá co do činění. I použití nenastříhaného dokumentu televize ze schůzky filmových tvůrců je hodně diskutabilní. Samotný detektivní příběh už je přece jen o mnoho lepší, protože skutečně diváka vtáhne do toho, aby hádal, kdo je skutečným vrahem. No, dneska by už karty s nahatinkami nikoho nevzrušovaly a asi by moc nevydělávaly... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Keď si kriminalisti Tůma s Líbalom na hausbóte idú zrekapitulovať, čo sa asi v deň vraždy skutočne stalo, rozložia si lehátko a zapnú magnetofón. Magnetofón a páska bez problémov fungujú, hoci predtým boli potopené vo vode spolu s hausbótom na dno priehrady. (Gareth_Jones)
  • Vo filme boli na svoju dobu dosť odvážne erotické scény, no kvôli priamej intervencii vtedajšieho prezidenta Antonína Novotného boli vystrihnuté. (Raccoon.city)
  • Vrchná časť hausbótu vo filme je vyrobená z autobusu Škoda 706 RTO. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama