Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý výjav. Alucard je extrémne super postava. Tie jeho ksichty, nadhľad, animácia, proste všetko. Celé je to také divné. Hudba je divná. Celý čas vo vzduchu visí niečo a divák čaká, že raz zistí čo to je. Ako keby seriál niečo tajil. Wrong. Divák nedostane nič. Skončí to tak ako by mala vzniknúť ešte ďalšia séria. Neviem, či došli peniaze, alebo to bol zámer. Každopádne keby to bolo dlhšie asi by som šiel s hodnotením aj na päť hviezdičeik. Takto len za 4*. Takto mi tam niečo chýbalo. Neodporúčam nikomu, kto nemá rád upírov, psychopatické výjavy, diabolský smiech a Vatikán. ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejpřeceňovanějších anime, co jsem kdy viděl. Na první pohled mi to všechno přišlo strašně zajímavé- grafický styl, hudba, atmosféra... Bohužel po třetím díle to šlo dolů. Přišlo mi, že to tvůrci celé nějak odflákli a ke konci jsem se dostal jen tak tak. Koukněte radši na OVA, protože jediný aspekt, který je v TV seriálu na větší úrovní je skvělá hudba. 5/10 ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Říkali, ať to zkusím. Říkali, že tohle anime vezme i lidi, kteří anime jinak nemusí. Říkali, že se budu bavit. Lhali. Jedna stylová postava s úžasnou bouchačkou mi dokonalý zážitek nepřipravý. Už od prvního dílu jsem další pouštěl jen s tím, že se nemá odsuzovat hned a třeba si k Hellsingovi najdu cestu. Bohužel. Anime je stále země zapovězená. ()

Emerelle 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle prostě klasika, skvělé anime, které jsem již mnohokrát viděla. Ovšem k napsání komentáře mě donutila až skutečnost, že jsem si minulý týden chtěla pusitit Hellsing znovu. Na tom by nebylo nic špatného...pustím si první epizodu a hned vím co je špatně. Omylem jsem si pustila Hellsing s českým dabingem :D...ušní bubínky mě bolí ještě dnes. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Hodnotit všechny prvky u tohoto seriálu je asi nemožné, protože i přes mnoho slabin, jakými jsou nudnější a zbytečné pasáže, či celé díly, zbude v člověku po dokoukání seriálu jen dojem z úžasné atmosféry. Animace je velice dobrá, a to především, když jde o detailní záběry. Ve spojení s výbornou hudbou navozuje úžasně stylovou, až démonickou atmosféru. Hlavní předností je však Alucard, patrně nejcharizmatičtější postava ze všech seriálů a možná i filmů. Se všemi lidmi živými i nemrtvými si pohrává a to, že momentálně likviduje upíry, je asi jen jeho současná zábava. Příjemná je i druhá hlavní postava "Victoria Ceras", která se snaží vyrovnat s přechodem na upíří způsob života. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Seriál byl premiérově uveden přibližně o šest let dříve než poslední díl mangy, která je seriálu předlohou. (Hem.m)
  • Seriál se drží své předlohy jen do sedmého dílu, čili do druhého dílu mangy. Dále se již rozvíjí samostatně. (Hem.m)
  • Postava paladina Alexandera Andersona je založená na Edwardovi Van Sloan, ktorý hral Prof. Abrahama Van Helsinga vo filme Dracula (1931). (Flipper)

Reklama

Reklama