Reklama

Reklama

What You Wish For

Trailer

Obsahy(1)

Šéfkuchař, který má problémy s hazardem, utíká do latinskoamerické vily, kde na sebe vezme identitu jiného muže. (Tomas.C.1509)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Polux 

všechny recenze uživatele

6/10 | Slušný gurmánský zážitek v podobě další z řady nenápadných žánrových, ehm, jednohubek, které nebodují hvězdným castingem (s výjimkou Stahla prakticky neznámé obsazení), produkčními hodnotami (několik herců, lokace tvořené jedním interiérem a jedním exteriérem a to je vše) nebo jinými obvyklými atributy (akce zcela absentuje, triky prakticky totéž, audiovizuál nevymykající se běžnému standardu podobných produkcí). | Namísto toho nabízí atraktivní kulinářskou premisu (o tom, jak náročné je kuchtit pro vybranou klientelu, se nedávno přesvědčil například Fiennes:-)), pomalé tempo, při kterém je dostatek času na pečlivé budování napětí a atmosféry a především nečekaný plot twist, který po krátké expozici rozestaví všechny figurky na šachovnici v čele s hlavní postavou do žánrově hodně vděčných pozic na to, aby se divák zbytek filmu nenudil. | Problémem je, že všechny potenciálně zajímavě vyhrocené situace, ve kterých se hlavní postava v průběhu děje ocitne a není jich zrovna málo, se odehrají, aniž by při nich došlo k nějaké divácky zábavné nebo alespoň uspokojující eskalaci, která by měla dopad na postavy a následující děj, respektive pokud náhodou taková situace nastane, je natočena způsobem, který veškeré snahy o zvýšení divákovy tepovky neguje. Což bohužel platí i pro samotné finále, které namísto toho, aby celý děj vygradovalo, tak skončí někde na půli cesty - ostatně jako celý film. | PeZet ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Černá komedie, proč tu není v žánrech komedie?, o kuchaři Ryanovi, co je ze všech nejlepší. Dopředu je dobré nic nevědět, páč hlavní zvrat je pak zajímavý. Mně to tedy jako thriller nepřišlo a nechápu, proč se Ryan tvářil pořád jako bubák. Práce snů! Co by za to člověk dal. A on, místo aby si pochvaloval, tak mu pořád něco nevonělo. Chtěl bych se tu zeširoka rozepsat, jenže to by pak bylo pro ty, co už film viděli. A ti si obrázek o něm udělali sami. Hezký vizuál, sympatická Imogene a:-Dáte si polévku, inspektore?- ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z filmů u kterýho platí, že čím míň o něm bude divák vědět tím líp pro něho. Tudíž bez spoilerování se k filmu něco špatně píše. Tak snad jen pár slov. Snímek nabízí příběh kuchaře kterej má jistý finanční problémy. Naskytne se mu však příležitost vzít na sebe identitu jiného muže a možná se tak zbavit i svých finančních potíží. Jenže co když se tím, že si vzal cizí identitu dostal ještě do větších sraček? Zde je film zatím v červených číslech ale myslím si, že postupem času začnou % padat. Není to sice špatný ale za mě to zas takovej trhák(aby si zasloužil být v červených číslech není. Na jedno podívání je to ale OK. Slabší 3hvězdy. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Začátek se nese v mysteriozním duchu, kdy se bez většího vysvětlování sejdou dva starý známý. Pak se však něco přihodí a hlavní aktér využije daný situace, aby si vyřešil svoje finanční problémy předstíránim, že je někym jinym. Od tý chvíle se pomalejc plynoucí a místama trochu nudnej biják začne rozjíždět v parádní thrillerovou podivanou, ve který hlavní roli hrajou trefný dialogy a nechybí napětí, funkční atmosféra nebo zábava díky černohumornýmu pojetí (postavu detektiva scénáristi využili na maximum). Hlavní postava je pak taková zábavně nejednoznačná. Na jednu stranu s danou situací morálně zápasí, ale na druhou si uvědomuje, že to vlastně neni finančně vůbec marná příležitost. Nečekaný překvapení, který i přes svoje komornější pojetí (úsporná výprava nebo casting) nabízí příjemnou žánrovou podivanou. Za námět, černej humor a skvělej poměr cena / výkon dávám čtvrtou jistou hvězdu. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě byl nenápadně skrytý klenot, u kterého bych se sama zcela určitě nepozastavila. Ani trailer mě nijak neohromil, ale ono je kolikrát lepší nechat se překvapit. A tady se s těmi překvapeními roztrhl pytel a postupem stopáže vás tady stále hituje nějaká další vtipná situace. A ano, říkám vtipná, protože zdejší pouhý žánr thrilleru je tentokrát úplně mimo mísu a u žádného thrilleru jsem se hodně dlouho takhle nezasmála. Postava šéfkuchaře v podání Nicka Stahla je pro mě za poslední dobu asi ta nejzapamatovatelnější a nejvtipnější, a to toho hereckého výkonu zas tolik předvést nemusel. Vše vězí pouze v jeho flegmatickém výrazu a přístupu k bizarním situacím, ve kterých se ocitá. Scénář za mě funguje naprosto na jedničku, je nepředvídatelný, osvěžující, jak by řekla mladší generace totálně random. Příběh také nabízí spoustu silných a osobitých vedlejších postav a nechápu, jak si mě takhle malý skromný snímek tak jednoznačně získal do své hrsti. Hodně jsem uvažovala nad pátou hvězdou a za mě je to film jako stvořený pro festivalová plátna. Možná někdy doženu Tomnayův minulý snímek/debut a nadále ho určitě budu sledovat, protože tohle je přesně ten humor, který já hledám. ()

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno