Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

HAL 

všechny recenze uživatele

Nepříliš výrazná romantická a politická komedie o záměně dvojníků. Romantická bohužel mnohem víc než politická, a byť ústřední herecká dvojka Kline s Weaverovou to táhne dobře, stejně je vidět že Reitman už se pomalu propadal do svého slabšího období. Za zmínku stojí že "cameo" Arnolda Schwarzeneggera tu ve skutečnosti není ani tak jako vtipné cameo, ale naopak reálně nejpřesněji obsazená role - Arnold už tou dobou několik let dělal poradce prezidenta Bushe. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná komedie o člověku, který se díky své podobě s prezidentem dostal na jeho místo. Příjemné herecké obsazení, klidný a solidní průběh, žádná hloupost. Opravdu jsem byl příjemně překvapen a ani po letech tento film neztrácí na svých kvalitách. Vřele doporučuji na nudné Nedělní odpoledne. 80% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se poklopci prezidenta USA začne říkat stejně jako grandslamovému turnaji v tenise tamtéž (US Open), je vždycky zaděláno na problém a někdy i horší než mrtvice, viz. známý impeachmentový z ostudy kabát B.Clintona po peripetiích v Orální pracovně.. Reitmanovo Vrtěti Davem mohlo klidně více přitlačit na pilu humoru na úkor romantické linie (a ne že by k tomu nebyla příležitost), nicméně pochvalu si rozhodně zaslouží za vtipné camea (především konspirátor O.Stone), elegantní abdikaci prezidentského dvojníka a taky za scénu hledání úspor v rozpočtu, kdy ministr, jehož resortu zrovna sebrali miliony, nadšeně tleská, což je opravdu možné asi jen v komedii. To kdyby postihla mrtvice naši současnou hlavu státu, každý sebelepší náhradník by byl ve svých falešných větičkách už jen a jen horší.. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Byl jsem při tom a přitom... Být "tatíčkem Ameriky." To chce výkon. To jest úkolový most, ke stropu "hops," kariéry skvost, vrchol stop. Důležitý, leč vysilující post. Job - den i noc. Boj za čest, spravedlnost, důslednost. Za čistý stůl, svůj postoj. Nepoddat se moci skalpelu, která by zařízla řád, znetvořila tvář úřadu. Tak praví pravý první muž. Podpořen důvěrou, projevenou davem. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Učebnice chytrého humoru a lehké politické satiry. Nevídaná plejáda patřičně využitých hereckých hvězd v nereálném, avšak stoprocentně účinném a inteligentně vypointovaném příběhu ze zákulisí vysoké, korupcí a přetvářkou prolezlé politiky. Úlisně šmejdský Frank Langella versus tradičně dokonalý Kevin Kline spolu s přesně zabudovanou romantikou a silným finále tvoří mega příjemný zážitek, který v součtu nemá výrazně slabších míst (snad jen předfinální část pod tíhou nahromaděných konfliktů trochu drhne). Při závěrečném loučení s šéfem ochranky Vingem Rhamesem jsem měl fakt na krajíčku... 85% a ta pátá * za čiré názorové i pocitové sympatie. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)
  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno