Reklama

Reklama

Baletka

Trailer
Jižní Korea, 2023, 92 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalá bodyguardka oplakává svoji nejlepší kamarádku, kterou nedokázala ochránit, a pouští se na misi s jediným cílem: splnit její poslední přání. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na Netflix dorazil další korejský Revenge akčňák s female hrdinkou, jenže výsledek není tolik uspokojivý. Lee Chung-hyun přitom 3 roky zpátky šokoval výtěčně propleteným thrillerem Telefon, takže jsem mu věřil, ale více mu zkrátka sedí poloha mystery Thrillerů než akčňáků, jelikož akce nám příliš moc nenabídnul. Dějově je to úplně jednoduché, na Koreu až nezvykem ( Tohle je typické pro USA produkci), ex bodyguardka se bude mstít za svou nejlepší kamarádku, která měla poslední přání. Jelikož zápletka filmu má necelé 2 věty, tak je až s podivem, že akce zabírá ani ne 15 minut snímku. Je sice natočená skvěle, je brutální, skvělá kamera, slušná choreo, dobře se to sleduje a dokáže zvýšit adrenalin což je důležité ( spíš však došlo na přestřelky než na fighty). Hlavní hrdinka je celkem bad ass a technicky je film tradičně dobrý, tyhle klasické korejské propriety jsou tedy dodrženy i zde, jen je to zkrátka celkem nuda, chtělo to určitě zajímavější dej, když máme tak málo akce. Tady se Atomic Blonde nekoná a korejská Villainess nepřekonána. 5,5/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jako jednohubka ok, ale jinak Baletka svůj potenciál být korejskou ženskou obdobou Johna Wicka nevyužila ani z poloviny. Hlavní hrdinka je sympatická a úplně sem neměl problém jí věřit že dokáže vykosit pár zloduchů, ale té akce je nakonec poměrně málo a když na ní dojde tak se nedá říct že by byla nějak extra inovativní (ať už choreografií nebo nasnímáním). Tak snad Ana de Armas naplní svůj baletní potenciál lépe...55% ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Co se ze začátku jeví jako takovej John Wick v ženskym podání s příměsí 8 MM nakonec zustane v nevýraznejch béčkovejch vodách. Akce je pěkně nakroucená, jenže co naplat, když se akční scény objevěj bez přehánění jenom dvě v délce asi tak pěti minut (hotel a pěstírna)? Zbytek scénáře se soustředí na přípravu na odplatu, která nakonec neni nikterak dechberoucí a prokládá se uloudanejma flashbackama nebo prostě nudnejma scénama, ve kterejch se toho moc neuděje. Objevěj se dvě gore scénky (uřízlá noha nebo střepy v hubě), ale jinak jako by se režie jakýhokoliv náznaku explicitnosti vzhledem k danýmu tématu zneužívání ženskejch bála. Jenže celej biják jde jenom po povrchu a vlastně pořádně nezaujme vůbec ničim. Což je velká škoda, protože by za určitejch okolností mohla Ballerina skončit jako špinavej, temnej a nekompromisní revenge biják, kterej už tu dlouho nebyl. Víc jak dvě silnější hvězdy dát nemůžu. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

No, John Wick to zrovna není, ale na stranu druhou, jistá podobnost by tam byla. Vlastně nemám problém s 55 kg mstitelkou, ale spíše se záporáky, kteří byli umělohmotní, kožení neherci. Také chybělo napětí a draw, který jsem postrádala zvláště u akčních sekvencí. Bylo to prostě moc korejské, ale jako celek určitě lepší, než většina toho, co jsem z této země viděla. za mne 55%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POMSTI MĚ! PROSÍM…“   Má to hodinu a půl a stejně to v úvodu natahujou (a nuděj)…  V podstatě se jedná o slabší Bessonovku, takže by se dalo napsat, že je to kategorie „Korejci pro Netflix“, páč pro sebe by si nenatočili… Má to 3 akční scény (včetně blbýho finále). Navíc je to film spíš holčičí… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Ve filmu se opět setkali Jeon Jong-seo , Kim Ji-hoon a Jang Yoon-ju, kteří spolu učinkovali v seriálu „Money Heist Korea: Joint Economic Area“.  2.) Thx za titule „Jakub Doležal“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

  • Jong-seo Jun (Okju) měsíce intenzivně trénovala v bojových uměních v rámci přípravy na bojové scény. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama