Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Matty 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná komedie, které by víc slušela forma několikadílného televizního seriálu - sitcomu. Jednotlivé vtipy jsou bravurně (leč předvídatelně) vypointované, ale není jich příliš. Hereckým výkonům pak dominuje Kevin Kline v dvojroli. Ostatní nepředvádějí víc než očekávaný komediální průměr. A k němu se ostatně řadí i celý tento film. 65% Zajímavé komentáře: Jeanne, JohnnyD, d-fens ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Mr. Sylvester Stallone didn't get where he is today by playing in Jane Austen..“ Osvědčený euroatlantický pakt humoru (Cleese, Palin, Kline, Curtis) zase dělá jen to, co umí nejlíp. Situační i verbální frky jsou poctivě dávkovány, až se nesystematické narušování projektu komercionalizace ZOO rozjede jako z kopce puštěná sněhová koule (teda spíš jako koule trusu extrémně násilného koprofága hnojníka obecného) a v bláznivém finále přinese i poznatek, že správný finanční magnát musí umět propustit zaměstnance i za sklonkem své kariéry. Říkám to, kudy chodím a musím to říct znova. Kevin Kline je božský komediant.. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jak mi mohla tak dobrá komedie tak dlouho unikat? A jak to, že je obecně tak málo známá? Do plné palby tam sice ještě něco málo chybělo, ale dobrých vtipů bylo v Divokých stvořeních přehršel a díky rozumné stopáži jsem se ani nestačil dívat na hodiny. K tomu se přidal pěkně zamotaný scénář, takže ve výsledku velmi milé překvapení. 90% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi nie až tak dokonalé ako Ryba menom Wanda, ale po počiatočnej skepse som sa do filmu dostal a využitý typ humoru som väčšinou ocenil. Nedocenil som však každý vtip, vtedy by to bolo na plný počet. Niektoré veci asi zostali v dabingu stratené v preklade, napriek tomu si pointy dovtípite vždy. Na záver sa to už poriadne rozbehne a je aj patrične využitý fakt, že si dvojúlohu otca a syna zahral Kevin Kline. No a po týchto dvoch komédiách mi je záhadou, prečo Jamie Lee Curtis a John Cleese neskončili v skutočnom živote ako manželia. Michael Palin sa tu objavuje so špecifickým druhom domáceho maznáčika a keďže som podobný arachnofobik ako Cleeseova postava, tieto scény som za vtipné rozhodne nepovažoval. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Solidní komedie se sexy Jamie (do ní bych teda nikdy neřekl, že může být sexy symbolem-ale po Pravdivých lžích to je už další film, kde ukazuje své nejen herecké vnady). Bohužel se nabízí srovnání s Rybou jménem Wanda, která vychází z boje vítězně. Hodnotím film po druhém shlednutí a musím říct, že už to nebyla taková bomba jako když jsem ho vidět před cca 10 lety. Začátek je hodně slibný - postupná likvidace ZOO skýtá mnoho humorných scén - později se ale už jede spíš v romantické linii. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Bugsyho (Michael Palin) tarantule se jmenuje Terry po Terrym Jonesovi, který spolu s Palinem napsal skeč "The Fierce Creatures Policy", na níž je tento film založen. (HappySmile)
  • V Rybě jménem Wanda (1988) se hlavní představitelka Jamie Lee Curtis jmenuje stejně jako ryba. V tomto filmu se postava Johna Cleese jmenuje Rollo stejně jako lemur. V závěru filmu osloví Rollo omylem postavu Jamie Lee Curtis jako Wandu, což je odkaz na vzpomínaný film. Pravděpodobně to má odkazovat na scénu, kde Cleesova postava omylem osloví svou manželku Wendy jako Wandu. (HappySmile)
  • Film naráží také na jednu z nejslavnějších skečí Johna Cleese a Michaela Palina "Dead Parrot Sketch (Mrtvý papoušek)" ze seriálu Monty Pythonův létající cirkus (1969). Ve scéně s lachtany se dva muži baví: "Pozoruhodná zvířata, ti lachtani." "Ano, nádherné peří." Je to odkaz na scénku, kde Palin říká o papouškovi: "Pozoruhodní ptáci, tihle norští modří, že? Nádherné peří." (HappySmile)

Reklama

Reklama