Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

MJMilan 

všechny recenze uživatele

On ten začátek dává této komedii celkem dost komerční a Americký nádech, avšak postupem času se to celé promění v celkem dost dobrou komedii s Britskými prvky humoru. Obvzláště dvojka Palin & Cleese tomu dali pořádně na frak a Jamie Lee Curtis to dotáhla do skvělého konce. Divákovi bych doporučil neodcházet po první půlhodině, ten konec stojí za to.... ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Cleese ... napsal ho eště s ňákym nuzákem, který není důležitý a nebyl ani člen Monty Pythonů :) Mnoho stížností, že je to akorat vyvařený produkt FISH CALLED WANDA, je pro mne záhadou. Vlastně jsem si to užil víc jak WANDU. Několik referencí na minulý díl dokonale zakomponovaných do příběhu, pak várka černého humoru a slovních hříček jen potvrdily genialitu Johna Cleese. 80% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi nie až tak dokonalé ako Ryba menom Wanda, ale po počiatočnej skepse som sa do filmu dostal a využitý typ humoru som väčšinou ocenil. Nedocenil som však každý vtip, vtedy by to bolo na plný počet. Niektoré veci asi zostali v dabingu stratené v preklade, napriek tomu si pointy dovtípite vždy. Na záver sa to už poriadne rozbehne a je aj patrične využitý fakt, že si dvojúlohu otca a syna zahral Kevin Kline. No a po týchto dvoch komédiách mi je záhadou, prečo Jamie Lee Curtis a John Cleese neskončili v skutočnom živote ako manželia. Michael Palin sa tu objavuje so špecifickým druhom domáceho maznáčika a keďže som podobný arachnofobik ako Cleeseova postava, tieto scény som za vtipné rozhodne nepovažoval. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo myslí tým ´divoká´? Žirafa vám môže pokojne odhryznúť hlavu a nevyzerá na to.“ Bieda, nuda a rozpaky. S DRAVÝMI ZVERMI, veľmi čudnou čosi ako komédiou, neboli producenti spokojní, pôvodného režiséra vyrazili, najali nového, niektoré scény vyhodili, iné nakrútili nanovo a pridali úplne nové. To, čo zostalo, sa dá akceptovať ako uchádzajúca komédia, pozostávajúca z podarených scénok bez výraznejšej dejovej kostry. Pritom námet o ZOO, v ktorej môžu zostať len dravce (scéna, v ktorej sa opatrovník drobných cibetiek snaží presvedčiť nového riaditeľa o ich „absolútnej vražednosti“ je geniálna), nie je zlý. Len scenár je mizerný a pišišvoriaci herci (nesympatický Kevin Kline v nudnej dvojúlohe, tentokrát prekvapivo otravná Jamie Lee Curtis) mu nepomáhajú. Exceluje len (podľa očakávaní) ex-Monty Python John Cleese ako riaditeľ („Vy sa vyznáte v zvieratách?“ – „Veľa som ich zjedol. Žartujem.“) a dialógy („Sylvester Stallone by nebol tam, kde je, keby hral v Jane Austin.“). P.S. V pôvodných plánoch sa malo jednať o VEĽMI VOĽNÉ (ak za VEĽMI VOĽNÉ pokračovanie 4 SVADIEB A JEDNÉHO POHREBU pokladáme NOTHING HILL) pokračovanie hitu z roku 1988 RYBA MENOM WANDA, v ktorej, rovnako ako v DRAVÝCH ZVEROCH, hrali Cleese (+ tiež napísal scenár), Curtis, Kline a ďalší ex-Pyton, Michael Palin. Zákulisné problémy však snímku pochovali a dnes ju zbožňujú len tí, ktorí zbožňujú Monty Python a je im jasné, že Monty Python už nikdy nebudú. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Mr. Sylvester Stallone didn't get where he is today by playing in Jane Austen..“ Osvědčený euroatlantický pakt humoru (Cleese, Palin, Kline, Curtis) zase dělá jen to, co umí nejlíp. Situační i verbální frky jsou poctivě dávkovány, až se nesystematické narušování projektu komercionalizace ZOO rozjede jako z kopce puštěná sněhová koule (teda spíš jako koule trusu extrémně násilného koprofága hnojníka obecného) a v bláznivém finále přinese i poznatek, že správný finanční magnát musí umět propustit zaměstnance i za sklonkem své kariéry. Říkám to, kudy chodím a musím to říct znova. Kevin Kline je božský komediant.. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Většina filmu se odehrává v zoo v Marwoodu. Marwood je prostřední jméno hlavního představitele Johna Cleese. (HappySmile)
  • Trailer k filmu začínal hláškou "Následující ukázka nebyla testována na zvířatech." Následně byli uvedeni hlavní představitelé: "Oskarový vítěz" Kevin Kline, Jonh "Nulová šance na Oskara" Cleese, Jamie Lee "Moje máma a táta skoro vyhráli Oskara" Curtis a Michael "Znám někoho jménem Oskar" Palin. Trailer končí ukázakou z vystřižené závěrečné scény, kde je Klineova postava Vince McCain zasažena do slabin nosorožcem. (HappySmile)
  • Bugsyho (Michael Palin) tarantule se jmenuje Terry po Terrym Jonesovi, který spolu s Palinem napsal skeč "The Fierce Creatures Policy", na níž je tento film založen. (HappySmile)

Reklama

Reklama