Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se neblaze proslulý „Vrah šestnáctek“ 35 let po svých prvních vraždách vrací a zabíjí znovu, 17letá Jamie (Kiernan Shipkaová) se náhodou přesune zpátky v čase do roku 1987 a je odhodlaná vraha zastavit, než začne zabíjet. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Mix slasheru a komedie provazaný cestováním v čase. Čekal jsem totální kokotinu ale zas tak špatný to nebylo. Potěšili narážky na 80'ky i zmínky o filmech jako Návrat do budocnosti, Vřískot či Halloween respektive zmínka o Michaelovi Myersovi. Být tam větší bodycount a víc humoru tak i ty 3hvězdy dám. Takhle je to jen za lepší 2hvězdy. Podívat se na to ale (jednou) v pohodě dalo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jestliže je DeLorean fotobudka v lunaparku, Marty McFly žena a doktor Emmett Brown černá žena, musí být vrahounem středoškolaček nějaký zapšklý Biff! Výlet časem do fluorescentních osmdesátek, kdy se Shipka snaží trefit terče společenských rozdílů, divák luští vřískotový whodunit a motýli se při pohledu na efekty svých křídel raději znovu zakuklí. Při troše shovívavosti to splňuje parametry nenáročné zábavy, ale mám obavy, že se do budoucnosti a na Divoký západ už nepojede.. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že tyhle puberťácký, komediální Slashery moc nemusím a že jich je poslední dobou fakt dost, tak tohle až tak špatný nebylo. Cílovka je někde mezi 16 - 18 let, takže prostě na nějaké odvážnější Gore a kozy zapomeňte. Ale nečekaně jsem se několikrát dobře pobavil, natočeno je to stylově/barevně, i když 80's atmosféra, teda nebyla moc využita, obsazení je silnější stránkou, nikdo mě vyloženě nesral a na pěknou kiernan, se příjemně koukalo. Každopádně, s lepší atmosférou a humorem je tu The Final Girls, dospělejší a otrlejší publikum sáhne po Freaky a nás opravdový gurmány, to pravý tóčo teprve čeká. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Odlehčený námět cestování časem do minulosti dospívání rodičů (s cílem zabránit řádění "slasherového" vraha) měl potenciál, zůstal však na půli cesty. Naštěstí hlavní hrdinka nebyla tak nesympatická, jak se zpočátku zdála, a několik jejích údivných poznámek nad střední školou z před 35 lety pobavilo – i když to své hysterické "woke" pohoršení asi nemyslela ironicky, naopak. Tohle mi přišlo nejvíc nedotažené, povrchní dobová imerze, kdy se zdaleka nepodařilo navodit dojem nostalgických "zlatých" osmdesátek, spíše šlo o jejich nenápaditou parodii (od někoho bez vztahu k nim). ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Fajn hororová komedie, která se nebere moc vážně a chce pobavit. Je vidět, že pro všechny zúčastněné to byla zábava a natáčení si užili. Režisérka Nahnatchka Khan měla představu, co chce točit a jakým způsobem by to mělo fungovat. Problém je, že se jí to povedlo, tak z poloviny. Jako horor to moc nefunguje, na slasher je to málo krvavé a rozhodně by to chtělo, aby film měl více napínavých scén a lépe budoval atmosféru. Khan se nepovedlo najít tu správnou hranici mezi hororem, komedii, a jistou parodii/skládání pocty určitým filmům a žánrům. Mrzí mě, že se zábavnost z placu nepodařila přenést do filmu. Osobně by to mělo být vtipnější, o pár minut kratší a trochu údernější. Na druhou stranu, jako party film, nebo film na víkendový večer to je úplně v pohodě, a na Kiernan Shipku a Olivii Holt se hezky kouká. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Písničku fiktivní skupiny Killer Instinct „The World Is Ours“ pro film napsal Brennan Aerts a nahrála ji skupina The Werewolves v rockové a „emo“ verzi. Druhá verze ale ve filmu v pozadí není téměř slyšet, zásah do historie je přímočařeji ukázán na plakátu zpěváka a změně názvu skupiny. (jenovef)
  • Jamie (Kiernan Shipka) niekoľkokrát spomína na film Návrat do budúcnosti (1985). Tento film obsahuje niekoľko priamych alebo presne opačných narážok na tento film. Napríklad v Návrate do budúcnosti sa Marty (Michael J. Fox) snaží dať svojich budúcich rodičov dokopy, zatiaľ čo v tomto filme sa Jamie snaží držať svojich budúcich rodičov od seba. Rovnako ako Marty, aj Jamie potrebuje pomoc mladšej verzie génia, ktorý postavil stroj času, aby jej pomohol opraviť ho a dostať ju späť do budúcnosti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno