Reklama

Reklama

MasterChef Česko - Série 1

(série)
Soutěžní / Reality-TV
Česko, 2015 (Alternativní 19x60 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejznámější a největší soutěž amatérských kuchařů začíná. Po prvních castingových kolech bude několik desítek odvážlivců poprvé vařit pro přísnou porotu Miroslava Kalinu, Marka Fichtnera a Marka Raditsche. (TV Nova)

Recenze (67)

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV-pořad. Další z řad českých kulinářských soutěží na jedno brdo. Přehnaná načančanost a umělá image porotců sráží tuto soutěž lehce ke dnu. Ovšem musím uznat, že jsou i horší kulinářské soutěže. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 45% (2*) | ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen 2020, protože ostatní fakt nemám chuť nakoukávat. Stručně a rychle. Hodnotím povedenou dramaturgii, která se stará o funkční fungování reality show. Nějaké budování napětí tady funguje dobře, protože je to děláno přesně podle té funkční šablony. Porotci jsou fajn a já nemám důvod proč to hejtit :) ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

A safra. Tak tomu říkám kvalitativní pokles. Tuzemská modifikace jednoho z nejlepších kulinářských pořadů posledních let se ve své první sérii nepředvedla zrovna v dobrém světle a člověk by tak čekal, že se v druhé sérii pokusí produkce mnohé chyby napravit. Opak je ovšem pravdou. Kvalitativní propad, střihová skladba pořadu nedává moc smysl a porotci škoda mluvit. Vizuálně nezajímavé, hudebně plné klišé a strukturálně se režie nedokáže držet ani lety ověřených stereotypů. Prostě průšvih. EDIT: Druhá série sice pořád reflektuje některé nedostatky série první, avšak kvalitativně se alespoň přiblížili průměru značky. Celý pořad si tak trochu sedl a i když to není úplně srovnatelné s původní produkcí, na české poměry už se tento pořad přehoupl přes průměr. Takže konec konců proč ne. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejoblíbenějších sportovních disciplín místního spolku, vyndat ze sebe hejt pochybné viskozity na jakýkoliv další počin české komerční televizní jedničky, i zde celkem boduje. Chápu, že nepsaná pravidla už jsou takhle nastavena roky, ale pokud mám tendenci být rychle hotov u nějakého audiovizuálního díla, doporučuju zamknout se v pokoji, zalhat o věku a sáhnout po on-line materiálu 18+. Ta bolestná křeč, která provází většinu pořadů, které přebíráme ze zámoří, se tady překvapivě nedostavuje. Jako fanoušek, který originálního MasterChefa poctivě prošel všemi sezónami, tohle považuju za zdařilý výtvor, o němž bych si to myslel i bez toho, že šéfdramaturgem byla moje lepší polovička. Že se snaha tvůrčího týmu trošku rozbíjí o uškrcený penězovod z vyšších míst, které byli po zkušenosti z Č-S pokusu oprávněně opatrné, poznáte hned, ale jde to zvládnout i bez přeletů helikoptér, vaření pro desítky honáků, či stovku mariňáků. Test skill je na prvním místě, což potvrzuje i dobrá volba porotců, jejichž úkol byl prostý – nebýt za arogantní trojku polobohů jako minule. Evidentně jim chybí lepší předprodukční průprava v mluvení na kameru (to hláskování fakt tahá uši), ale ty role, Raditschova macho póza, Kalinův hodný strýc a především Fichtnerův sympatický dobrák, nakonec klapnou. Někdy opravdu stačí vydat se cestou nejmenšího odporu a důsledně opakovat to, co už jinde vymysleli lépe. Klidně, ať je to trend, pak si možná budeme moci dovolit vlastní variace a nakonec originalitu. 3 a ½. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"Okurkovou polévku jsem nikdy nedělal, ale teď budu vařit polévku... A jakou? No, okurkovou." Jedna z mnoha perel tohoto pořadu. Ale v pohodě, jde tam o jídlo, ne o řeči. Asi teda. Jako inspirace k tomu, co uvařit ve středu večer dobrý. Takže jdu si vzít červenou nebo modrou zástěru (samozřejmě vypranou v Arielu), suroviny z Billy a hurá na to. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Vítězem první řady se stal Roman Kotlář. (SONY_)

Reklama

Reklama