Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rebelové se připravují na bitvu proti nemilosrdné armádě Mateřského světa a přitom mezi nimi vznikají pevná pouta a rodí se noví hrdinové i budoucí legendy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (252)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Chápu Zacka Snydera a rozumím mu, že jako režisér a tvůrce má neustálou ambici prezentovat filmy, které se líbí hlavně jemu a které zosobňují jisté prvky, které by měly být směřovány k podobně naladěným divákům - zejména geekům, hráčům počítačových her, velkým klukům, fanouškům komiksu, sci-fi, fantasy a military. Jeho posedlost je hnána natolik, že si i začal takové žánrové mixy stvářet. Tedy pod heslem: nedá se to sehnat - vyrobím si to. Dokud točil filmy, kde byl ještě odkázán na nějaká pravidla, osnovu, zadání, tak byl nedostižný. Bohužel v posledních letech u něho vyhrává forma nad obsahem a jak říkáme my fotografové: "50mm objektiv s clonou f/0.95 ti ještě nezaručí, že jsi bravurní fotograf". No, ale aspoň má nějaký rukopis... Pokračování Rebel Moon II je o bitvě. Ten kdo chce přejít přímo na bitevní akční část, tak ať si klikne na čas 1:00:00hod. Protože i ten druhý díl je rozdělený ještě na půl - půlka je snaha dát postavám minulost, příběh, charakteristiku (marně) a v druhé půli se strhne bitva. Ta je snyderovská a řekněme, že na plátně velkého a skvěle ozvučeného kina by to mělo sílu a nějakou tu epičnost. Ale je to Netflix, takže to bude jen o velikosti vaší televize, monitoru nebo mobilu (u extrémistů). Zacka Snydera je mi líto, dal si velkou práci s tímhle filmem a i veškeré vizuální efekty, dekorace, kostýmy, zbraně byly vytvářeny s velkou péčí. Sám si dělal kameramana i producenta. Nechal postavit celou vesnici a velký lán pole, aby opravdu vznikly záběry sklizně. Jenže... jenže je to celý takový bez divákova zaujetí, ve špatným slova smyslu s klukovskými nápady, co všechno nacpat do epické sci-fi, aby tam byli válečníci v armorech, hodně se střílelo, roboti, tanky, hrdinové ochránci, prostě to co je na Playstation. Ale bude chybět dobrý, originální příběh a postavy se jen tak ukáží v CHARACTER MENU a mají osobnostní popisek zúžený na Strength-Dexterity-Vitality-Energy, takže jsou vám u prdele. Rebel Moon I & II rozhodně není film, co by měl mít ohodnocení jednou hvězdičkou nebo odpadem, pokud jste dali novým Star Wars nebo Marvelovkám víc jak 3 hvězdy. Snyder to měl ze 4 hodin sestřihat na 100 minut a byl by to nadupaný akční videoklip a pouštět ho jen divákům, co mají notářem ověřený kladný vztah k jeho tvorbě. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Snyder mi definitívne dokázal že by nemal písať scenáre. Prvá hodina, nič, druhá hodina bitka. Príbeh z vypredaja. Najväčšou slabinou ale stále ostávajú postavy. Po minulom diely sa podarilo naverbovať partičku hrdinov ktorý by mali byť schopný ochrániť menšiu komunitu osadníkov pred impériom. Divak prirodzene očakáva interakcie a budovanie pevných vzťahov pred finálnym stretom ale nie. Nič také tu nebolo a ja som doteraz nepochopil ako sa mohli spojiť za spoločnú vec ľudia ktorý o sebe poriadne nič nevedia ale idú oddane riskovať životy za cudziu vec. Jediná pasáž kde medzi sebou vedú hlbší rozhovor je približne v strede filmu a spočíva v tom že o sebe každý povie pár viet ako predstavenie a do toho sledujeme flashbacky. Tu som myslel že končím a fakt som sa premáhal ísť ďalej. Celá kompozícia tejto scény bola tak odfláknuta že by ju dokázal napísať hocijaký amatér bez skúseností z filmovej brandže. Aspoň efekty sú nadštandardné, no to len hľadám niečo čo môžem pochváliť aby som sa neopakoval v kritike. Skúsim to skrátiť. Záporak ako z každého druhého béčka, Sofia málo charizmatická na hlavnú ťahačku, akcia ujde ale spomalovačky sú (opäť) na smiech a k ostatným postavám už radšej nepoviem nič. Na konci jasný teasing na pokračovanie ktoré už si určite nepozriem. ()

Reklama

ZoltanCZ 

všechny recenze uživatele

Kora přivedla k farmářům nejlepší bojovníky v galaxii, kteří pak ve zpomalených záběrech sklidili obilí. Veškeré rozhovory jsou příšerné, k postavám si divák stále nemá šanci vytvořit nějaký vztah. Přitom zdejší herce mám dokonce rád, ale tu mi byla každá postava úplně volná. Druhá polovina, kde se jen válčí, byla logicky záživnější než k uzoufání nudný Farming Simulator z první poloviny, ale že by se objevilo něco když už ne originálního, tak aspoň nějaký WOW moment, tak to vůbec. Nejhorší je, že mě to fakt mrzí, protože tenhle žánr mám rád a ještě horší je, že když už někdo na něj dostane peníze, stvoří tohle. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to ještě slabší než jednička. Jednička mi byla sympatičtější díky zábavnému rekrutování týmu s vibem 7 statečných, byl tam Charlie Hunham, byla tam boží monster- pavoučice a Ed Skren hrál nácka skvěle, tady prostě není nic. První hodinu není ani žádná akce jen se zaměřuje na background postav, který teď už nikoho nezajímá. monstra absentují úplně, žádná nová zajímavá postava nepřibyde, akce ujde, ale myslím, si, že tu ani není moc prostor pro Erko, nedokážu si ani představit, kde by mohlo být Gore, žádný takový fight tu není. Moc mě to nebavilo a to mám bezmyšlenkovité řežby rád. Slabé, raději sequel Armády Mrtvých než tuhle mrtvou frančízu. 4/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Sedem samurajov je jeden z najlepších filmov, aké kedy vznikli. Vzdať mu takúto poctu je preto obyčajná hanba. Veľmi dúfam, že R-ková Snyderová vízia je niekde inde, pretože úprimne? Toto bolo obrovské utrpenie sledovať. To, že sa vzťahy neposunú nikam, len ak tak do úrovne prostoduchých konverzácií zabolí. Ale to, že akcia je nudná, nepriehľadná a bez pamätnejšej scény je zarážajúce. Ako keby to ani nebolo dielo režiséra, ktorým nám svojho času servíroval skvelé komiksové filmy s hĺbkou a presahom. Toto je výsmech všetkému čo robí film filmom. Dnes som pozeral 4 hodiny na totálnu prázdnotu. A neviem nejako prísť na dôvod prečo? To, že toto vzniklo je pre mňa nepochopiteľné a zarážajúce.  A Skrein je ako záporak prapodivnou voľbou. Väčšinou je totiž až homosexuálne smiešny. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 19. dubna 2022 do prosince téhož roku v americkém státě Kalifornie (Inyo County, Santa Clarita). Filmování probíhalo současně s výrobou první části a společný rozpočet činil 166 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)
  • O tvorbu vizuálních efektů se postaraly společnosti jako Weta FX, Mammal Studios, Rodeo FX nebo Scanline VFX. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

02.06.2024

Když to s originalitou nevyšlo, je potřeba se vrátit k osvědčeným postupům. Právě tak asi přemýšlí Zack Snyder (Armáda mrtvých), který se po nepříliš vřele přijatých dvou dílech své vysněné sci-fi… (více)

Reklama

Reklama