Reklama

Reklama

Zlo si umí počkat

(festivalový název)
  • Argentina Cuando acecha la maldad (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V odlehlé vesnici najdou dva bratři muže pod vlivem démona, který se právě chystá přivést na svět samotné zlo. Rozhodnou se ho zbavit, ale podaří se jim pouze rozšířit chaos. (mikki089)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ako keby ste urobili kombináciu hororov 28 dní poté a Neutečeš. Je tam dosť dobrého. Napríklad scény zo začiatku filmu v dome nákazy, s obéznym ležákom, sú lahôdkové. A aj tá atmosféra "pandémie", kde každá chyba môže byť osudová, pretože nebezpečie môže číhať všade. Ale vôbec mi nesadla ukričaná argentínska mentalita. Neustály krik jeden cez druhého. Sklamanie bolo aj finále. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica svojou akčnosťou a intenzívnosťou navnadí pomaly na hororový zážitok roka, aby sa následne tempo náhle spomalilo, začala sa riešiť mytológia a atmosféra sa stala tak zameniteľná až šedá, až som neveril, že celý film nakrútil jeden režisér. Nakoniec ide v jadre o problémy jedného rozvedeného chlapíka s bývalou manželkou a deťmi, ak by ste náhodou vopred premýšľali, o čom, respektíve čoho môže byť toto argentínske hororové šialenstvo metaforou. Film tak poteší skôr v maličkostiach než ako celok, ale chápem, že odvaha tvorcov môže oprávnene potešiť mnohých fanúšikov otupených hororovou mainstreavou tvorbou. Už len kvôli prostrediu a napríklad prekvapivému prvému útoku psa. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Hnilobák z korby teče, nikdo mu neuteče.“ Rugna s léty zraje jako víno. Kdyby bratři Pedro a Jimi znali jeho předchozí film, hned by věděli, co dělat: „Hnilobáku, do mrazáku!“ Aterrados se mi zavrtal do hlavy scénou s týden mrtvým chlapečkem, sedícím u stolu nad sklenicí mléka, dnes mi Rugna šoupnul do postele hnilobáka, smrdícího hůř než bezďáci květáci v MHD v Plzni. MOKVAJÍCÍ OKÉNKO: [][] Co všechno proteklo zpuchřelým prostěradlem? Ϣ Lék na autismus. Levný, 100% na přírodní bázi a s divácky vděčnými vedlejšími účinky. Ϣ Psí sliny. Bulmastif Roger má děti rád. K snídani. Ϣ Livingdeadův mozek, rozežraný amébou (to je prvok, ne jeho sestra). Ϣ Postřeh Gilmour93, že démonický příběh má i sociální ocas, že chudobu a rodinnou hnilobu politici řeší jen alibisticky, „protokolem“ a „čističi“. Ϣ Můj dojem, že do postele k umírajícímu žoku hnisu a nádorů, který však nesměl (!) být zastřelen, Rugna propašoval i svůj náhled na euthanasii. [][] Morbidní, blivajzovité, hrůzné, zatraceně (ne)lidské, šíleně depresivní, bez východiska. A kdyby mi k pánské jízdě Rugna dopřál i nějakou jedlou (rozuměj mladou a zdravou) dívku, šel bych i na pět vředů. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Argentinští filmaři zase jednou vylepšili (v mých očích) pošramocenou reputaci své vlasti. Jo, jo, oslavování největšího fotbalového podvodníka jim u mě příliš neprospělo. Jak já jsem se bál, že půjde jen o další z celé řady vymítačských hororů, které přežvykují stále dokola už natrávené výblitky z předchozích pokusů. A jak velmi jsem se mýlil. Tento snímek měl totiž nápad; tvůrci nevykrádali nic, co bych už pětkrát viděl, zato přišli s originálním příběhem, s Urielem, z něhož by se v našem současném, tuze tolerantním světě mohl stát nový sex idol, a s dvojicí snaživých zoufalců. Užíval jsem si vymazlenou atmosféru, která sama o sobě dokázala udržet diváka ve střehu, i skvěle obsazené postavy (seděly mi fakt všechny) a velice se mi líbilo, jak tvůrci na jednu stranu šetřili s násilím (omezili ho na občasná krátká vyšlehnutí), ale když už na něj došlo, byla to dokonalá brutalita. No, musím přiznat, že jsem si to fakt užil. / Poučení: Nesnaž se sníst nestravitelné materiály. 4*+ ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Sedm pravidel při setkání s posedlým obsahuje hlouposti jako nepoužívat elektřinu, nezabít posedloně střelnou zbraní... . A vymítači jsou ve skutečnosti čističi, kteří ke své práci Boha nepotřebují, páč mají bazmek... . Působilo to divně, stejně jako chování drtivé většiny postav. Vymezit se proti hollywoodským klišárnám je fajn, ale ne za každou cenu. Závěrečná čtvrthodinka už vysloveně smrděla scénáristickou bezmocí. Samozřejmě se můžete nechat povodit a bez potíží tohle hororové chorizo zkonzumovat, ale pokud budete objektivní...je to jen další plytkoduchost bez pořádné pointy a s příběhem tak hloupým, že ji klidně šoupnu mezi zcela neohromující kousky jako Nikdo nevyvázne živý, Ďáblova kořist nebo  The Exorcism of God. Škoda, ta první třetina byla hodně dobrá. ()

Galerie (15)

Související novinky

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama