Reklama

Reklama

Expres hrůzy

  • Česko Panika na Transsibiřské magistrále (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Co se stane když milion let stará fosilie není tak uplně mrtvá a nachází se zrovna v jednom z největších vlaků na světě, plném lidí?? Herecký koncert hororové legendy Christophera Lee a Petera Cushinga v hororovém příběhu, plném zvratů a houstnoucího napětí! (matestlust)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Už téměř 40 let od vzniku filmu, 25 let co jsem to viděl poprvé ( a tehdy mě to řádně vyděsilo) a dnes to pořád působí jako kvalitní horor ze staré školy. Stísněné prostředí jedoucího vlaku, netvor z dávných časů ( i když ne tak docela:) a mléčně zakalené oči. Navíc ta tklivá pískaná melodie mi stále zní v uších. A u hororů se nesmí většinou moc přemýšlet, člověk by z toho nic neměl:) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Horror odohrávajúci sa na Transsibírskej magistrále. Vo vlaku smerujúcom z Číny do Ruska. Velice zaujímavá lokácia. Christopher Lee v úlohe profesora Saxtona, ktorý týmto expresom preváža milióny rokov starú múmiu, tiež zaujme. Ani sled udalostí, ktoré sa začnú počas tejto cesty diať, by nemali nudiť žiadneho fanúšika horrorových filmov. Takže, keď to zhrniem: Interesantný príbeh, dobrí herci, pôsobivá atmosféra, to by bolo všetko v poriadku. Však s prihliadnutím na fakt, že zub času sa do tohto snímku už poriadne zakusol a tiež hudobné podklady nestáli za veľa, dávam len mierne nadpriemerné hodnotenie v podobe troch hviezdičiek. *** ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Skoro neznámá a zapomenutá perla pro snad každého milovníka stylových staromódních napínáků odehrávajících se v uzavřeném prostředí (interiéry vlaku jsou výborně využité). Expres hrůzy je dějově našlapaný béčkový sci-fi horor, jehož zápletka už dnes působí sice trochu omšele, ale minimálně ve své době musela být poměrně originální. Navíc film ani chvíli nenudí a zdobí ho báječná, lehce mysteriózní atmosféra a dva charismatičtí herečtí borci Christopher Lee a Peter Cushing. Malý žánrový poklad, který by byla škoda minout, zvlášť pokud máte hodně v oblibě např. Carpenterovu Věc nebo "vlakové" detektivky... 80 % ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z řady nezáživných a po právu zapomenutých hororů. Film chvílemi trochu přípomíná novější "Věc" ale svému mladšímu bratříčkovi nesahá ani atmosférou ani zábavností po kotníky. Výsledný dojem nezachrání zajímavý scénář ani velice dobří herci v čele s Christopherem Lee jelikož film oplývá nulovou hororovou atmosférou a po většinu stopáže spíše nudí. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Na vynikajici atmosfere stale temneho a sevreneho vlaku znacne ubira nekolik stupidnich momentu. Dialogy jdou od dokonalosti az k trapnosti, ale co uz, kdyz si musite protrpet scenu, kdy doktor z krve vytazene z oka pod mikroskopem presne pozna, co mrtvy naposledy videl (doslovny zaber na oblicej vyrysovany v krvi!). Podobne momenty mi film srazily az k prumeru, ovsem to kolem - dokonce vcetne znudeneho Cushinga - je vynikajici. ___Mimochodem DVD vydane spol.Ritka Video ma obraz i zvuk na hranici dnesnich prvnich CAMu, paradoxne to ale jeste pridava na "autenticite" zacatku 20.stoleti. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Horror Express byl natočen skoro celý bez zvuku, který byl přidán až po natočení filmu. (Chatterer)
  • Rozpočet filmu činil 300,000 dolarů (Chatterer)
  • Natáčelo se v Madridu v letech 1971 - 1972. (Chatterer)

Reklama

Reklama