Reklama

Reklama

Expres hrůzy

  • Česko Panika na Transsibiřské magistrále (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Co se stane když milion let stará fosilie není tak uplně mrtvá a nachází se zrovna v jednom z největších vlaků na světě, plném lidí?? Herecký koncert hororové legendy Christophera Lee a Petera Cushinga v hororovém příběhu, plném zvratů a houstnoucího napětí! (matestlust)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Působivý sci-fi horor ze 70.tých let. I když kvalita tohoto snímku už není nejlepší,tím spíš mu to nic neubralo na obsahu.Je to velice nápadité a tak trochu průkopnické na tu dobu. Propojit několik milionů let starou fosílii s mimozemšťanem,která díky němu ožije a když o svého hostitele přijde,není pro něj žádný problém vtělit se do někoho jiného a snažit se jeho očima vysávat dál z lidských mozků,vše pro něj potřebné. Do toho všeho se tu zjeví několik zombíku,ale jen na chvíli,protože v tu chvíli je na scéně ruský bohatýr (Telly Savalas),který přispěchá na pomoc pasažérům vlaku transsibiřské magistrály a děj se začína vyhrocovat. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Cesta po Transsibiřské magistrále není žádný med i bez toho, aniž by s vámi ve vlaku cestovalo koncentrované zlo, pokud se však proti němu postaví dvojice Christopher Lee & Peter Cushing, bude to souboj lítý. V jednoduché lokaci vlaku jedoucího rozlehlou pustinou, kde vám nikdo nepomůže, se odehrává standardní hororová hra na téma „kdo jedl z mého talířku“, která je však natočena s maximální působivostí. Monstrum je dostatečně děsivé i dnes a i po dějovém zlomu s jednou důležitou likvidací se napětí nevytrácí, ale i nadále se jedná o výtečnou podívanou. Lví podíl na tom mají hlavně všichni herci, působivá je i hudba a taky rudé oči Zla sevřou divákovi hrdlo. A v závěru se pak dostane ke slovu i černý humor v podání Tellyho Savalase, který si svého vodkou napojeného důstojníka opravdu vychutnal. Nepřehlédnutelná stránka v tlusté učebnici hororu. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Samotné prostředí filmu bylo postaveno na jednoduchosti. Nevím jakými finančními zdroji filmaři operovali, ale děj se vlastně odehrával ve vlaku a k tomu jim stačili makety tři vagónů ve kterých se herci pohybovaly. Hudba se ve filmu moc neprojevovala, což je škoda. Dost často zazněla melodie, kterou si někdo popískával a mně to připomnělo Příšeru z šatníku. Atmosféra se lehce přelévala z nudných pasáží, přes nezajímavé výlevy postav až po řádění monstra a později i jeho přisluhovačů. Některé úmrtí se mi líbila, jiné pro svou statiku nikoliv. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě remake jednoho z dílů Twilight Zone a Vykradačů těl (a posléze vzniknou další podobné filmy jako Fallen /Anděl smrti/ nebo Věc), jen se to odehrává ve vlaku, který projíždí Sibiří a je v něm pár Britů, Američanka, šílený mnich, vědci a nakonec i kozáci. U celkových záběrů vlaku mi přišlo, že jde o model, ne reálný vlak, napětí ve vlaku se nepovedlo také moc dobře zrežírovat, přerod mnicha není uvěřitelně pojatý (celou dobu je on jediný, kdo má chladnou hlavu a moc dobře ví, jaké nebezpečí jim hrozí, ale koukne do mikroskopu a změní hnedle názor?), a vlastně si tvůrci nevěděli rady ani s tou entitou, takže se z toho nakonec vylhali tím nejjednodušším možným způsobem. Ale určitou atmosféru to má, hudba hraje rovněž svou roli, a vidět vedle sebe Leho, Cushinga a Savalase se hned tak nevidí. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Skoro neznámá a zapomenutá perla pro snad každého milovníka stylových staromódních napínáků odehrávajících se v uzavřeném prostředí (interiéry vlaku jsou výborně využité). Expres hrůzy je dějově našlapaný béčkový sci-fi horor, jehož zápletka už dnes působí sice trochu omšele, ale minimálně ve své době musela být poměrně originální. Navíc film ani chvíli nenudí a zdobí ho báječná, lehce mysteriózní atmosféra a dva charismatičtí herečtí borci Christopher Lee a Peter Cushing. Malý žánrový poklad, který by byla škoda minout, zvlášť pokud máte hodně v oblibě např. Carpenterovu Věc nebo "vlakové" detektivky... 80 % ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Rozpočet filmu činil 300,000 dolarů (Chatterer)
  • Natáčelo se v Madridu v letech 1971 - 1972. (Chatterer)
  • Horror Express byl natočen skoro celý bez zvuku, který byl přidán až po natočení filmu. (Chatterer)

Reklama

Reklama