Reklama

Reklama

Dramatický příběh o překonání lidského zla, o přátelství a zrodu lásky
Erikovi je 18 let a jeho životem se táhne linie násilí a konfliktů. Po vyhození ze školy, je poslán na internátní školu Stjärnsberg. Ta má být poslední šancí jak jej odtrhnout od starého života a vrátit zpět ke studiu. Na internátě se ale dá zlu těžko uniknout - panuje zde systematický teror páchaný na mladších studentech. Dokáže Erik zlu čelit, aniž by porušil pravidla a riskoval tak své vyloučení a celou budoucnost? Zlo mezi námi je dramatický příběh o mezilidském násilí, ale také o opravdovém přátelství a zrodu lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (753)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Porovnávaniu so "Zkazenou mládežou" by som sa veľmi rád vyhol, pretože "Zlo" bolo natáčané úplne iným druhom réžie. Omnoho farebnejším a pestrejším rozostavaním charakterov, a príjemne pôsobiacim prostredím. Zatiaľ čo "Zkazená mládež" je tvrdá až depresívna, "Zlo" je tvrdé až hrdinské. Boj medzi správnym a nesprávnym, boj medzi morálnym a nemorálnym, boj medzi dobrom a zlom. Výborné drama, ktoré bez akýchkoľvek rečí stojí za povšimnutie a ubehne neuveriteľne rýchlo. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Skvělý snímek! Každým lepším filmem se táhne určitá niť. Ta diváka nutí film dokoukat, udržuje jej v neustálém napětí, jakým směrem se bude děj vyvíjet. Nití tohoto výtečného švédského dramatu o násilí je, kdy už konečně bude moci hlavní hrdina rozkopat držku člověku, který mu činí ze života peklo. A povím vám, že je to neuvěřitelně silný příběh, znamenitá podívaná a nezapomenutelný zážitek! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tady se musí zatleskat. Skandinávské drama Zlo je působivou sondou do světa mrazivé šikany, která se stává nedílnou praktikou „výchovy“ povedené školní rady v jedné prestižní internátní škole – a dnes se stává doslova civilizačním problémem. Jasně ji definuje, viditelně poukazuje na příčiny, výtečně s ní pracuje. V hlavní roli exceluje debutující Andreas Wilson, coby nováček Erik, který se systému nehodlá podřídit. Nešlo tu primárně o to, jak moc dostanou tihle chcípáci z vyšších ročníků lidově přes držku, nýbrž o celkové uchopení pojmů „šikana“, „odvaha“, „přátelství“. Proto docela nechápu, jaké tu o šikaně panuje mínění. Není snad třeba lámat kosti a rozbíjet obličeje po desítkách, aby divák pochopil, o jak zásadní problém se tu jedná. Famózně vygradovaný a maximálně sugestivní snímek dnes již hollywoodského tvůrce Mikaela Håfströma (poměrně zajímavá Hra s nevěrou) disponuje strhující atmosférou i hmatatelným napětím. A nabízí až tři možné katarze - 1) vyúčtování se Silverhielmem 2) právnické kličky v ředitelně školy 3) razatní řešení týrání nevlastním otcem. K plnému hodnocení ale krapet schází.. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hm, dobré, hodně dobré dramátko, ale abych pravdu řekl, podle hodnocení a některých komentů jsem do toho šel s velkým odporem, a čekal jsem podstatně tíživější podívanou. Podle úvodu filmu to tak i vypadalo, ale jak se děj přesunul od internátní školy, víceméně jsem filmu přestal věřit, což mělo za následek pohodové dokoukání bez větších emocí nebo znepokojení. V podstatě bych to zhodnotil jako trochu drsnějšího Dobrého Willa, na kterého to ale celkově skoro celou hvězdu ztrácí. Věřil jsem, že tohle budu doporučovat jen otrlým jedincům, ale ve skutečnosti to můžu doporučit všem, klidně i malým spratkům...85% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co se všem na tom tak líbilo. Já tomu filmu nevěřil ani slovo. Hlavní postava je zřejmě dost problémovej týpek, kterej na normální škole mlátí a šikanuje spolužáky, a když k němu má ředitel proslov, že ho vyloučí ze školy, tak se tváří, jak to má všechno úplně v prdeli. Ale jakmile přejde na nějakou internátní školu pro synáčky z bohatejch rodin, tak se úplně změní. Najednou tam vykládá, jak se musí učit, aby prolez do dalšího ročníku, a nejvíc ze všeho se bojí, aby neporušil nějaký pravidlo a nebyl z tý školy vyloučen. Proč ta náhlá změna? Nevim. A ta internátní škola to bylo taky něco naprosto neuvěřitelnýho. Vůbec nikomu nevadí, že studenti se tam mezi sebou šikanujou takovym způsobem, že to občas hraničí s pokusem o vraždu. Rodičům zřejmě nepřipadá divný, když jejich synáčci každej víkend přijedou domu s monoklama a vyraženejma zubama. A ředitel a učitelé na týhle "výběrový" škole tu šikanu snad dokonce podporujou. Korunu tomu nasadil závěr, kdy hlavní postava si to může s vrchnim tyranem vyřídit, ale místo toho jenom řekne něco v tom smyslu, že se nesníží na jeho úroveň. Tenhle film se mi vůbec nelíbil. Je to tak stova za jednu hvězdu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo ve Stockholms län (v Gjörvells Castle v Jakobsbergu, Stockholmu a Östermalm). (Tygrys)
  • Ve scéně, kdy jede Erik (Andreas Wilson) vlakem, můžeme spatřit holčičku s panenkou, kterou si zahrála režisérova dcerka Emma Håfström. (Tygrys)
  • V čase 09:06 je v odrazu bočního okénka auta vidět kamera. (imagoo)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama