Reklama

Reklama

Muž se zlatou zbraní

  • Velká Británie The Man with the Golden Gun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho střela nikdy nemine cíl. Teď má na mušce Jamese Bonda. James Bond, nejlepší tajný agent Jejího Veličenstva, se ve své nové misi musí vydat na Daleký východ. Kdosi totiž poslal britské tajné službě zlatou kulku s Bondový číslem 007. Jediným, kdo ve světovém podsvětí zlaté projektily používá, je nájemný vrah Francisco Scaramanga, který si za každou zabitou oběť účtuje milion dolarů. Přes výrobce zlatého náboje se Bond dostane k čínskému průmyslovému magnátovi Hai Fatovi. Ten si totiž u Scaramangy objednal vraždu významného fyzika Gibsona, který u něj dosud pracoval na vývoji laserového děla s názvem Solex. Sám Hai Fat však brzy zahyne Scaramangovou rukou. Zabiják převezme jeho impérium a chystá se smrtící Solex využít pro své vlastní cíle. Jediný, kdo mu v tom může zabránit, je James Bond... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (372)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jediný, co je v Bondovkách ke koukání, jsou všechny ty ženský, který tam James Bond frézuje. Tady navíc byly i nějaký asiatky, což mě potěšilo. Jinak je to všechno stejný. James Bond každejch 5 minut unikne jistý smrti, řekne nějakou cool hlášku a navrch vošuká nějakou babu. Samotnej scénář je ovšem taková blbost, že to nemá obdoby. Točit parodii je zbytečný. Tento film paroduje sám sebe. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená bondovka, která se od těch Brosnanových liší převážně technickým provedením, které tu značně zaostává. Nesetkáme se tak se známými neuvěřitelnými technologiemi ani nijak nebezpečnými bondovými kousky, ale spíše klasického akčního filmu, který se tak trochu nese v duchu detektivek z osmdesátých let. Roger Moore se na roli Bonda, Jamese Bonda opravdu hodí, je charismatický a dokonce dokáže působit i patřičně naštvaně, ale elegance s jakou se role zhostil Sean Connery nedosahuje. každopádně důležitější je pro mě příběh, který je opravdu povedený, i když některé fórky, jako třeba třetí bradavka jsou docela přehnané. Příjemně jsem byl ale překvapen důležitostí jaká byla kladena na vedlejší postavy, které nejenže se ve filmu jenom nemihnou, ale mají i několik důležitějších účelů. Třeba chlapec prodávající slona a hlavně tlustý turista, který se prožene s Bondem ve zběsilé automobilové honičce, která za těmi dnešními nijak moc nezaostává. Právě zmíněná honička patří mezi nejlepší pasáže filmu a to nejen díky skvělému kaskadérskému skoku. Celkově vzato je Muž se zlatou zbraní více než povedenou bondovkou. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Christopher Lee je jednoznačně nejlepší padouch ze všech Bondovek! Proto je škoda, že jeho Scaramangu není v Muži se zlatou zbraní vidět více... Mimo něho, hudby Johna Barryho (pro tento film, pro Dech života s Timothy Daltonem a pro Goldfingera složil rozhodně nejlepší "věci"), skvělé bangkocké automobilové honičky a Moora, který je v celkem dobré fyzické formě (rvačky mu tady ještě všichni věříme), tenhle Bond ničím extra nevyniká. Přesto mu tři nedám, protože nenudil. P.S. Scaramangův poskok-skrček mi lezl příšerně na nervy, trouba. Byl to záměr scénáristů? ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než Žít a nechat zemřít. Postava jižanského policajta nabírá na trapnosti. Jeho neustálé blbé kecy mě dost vytáčely, kdykoli se objevil. Roger Moore tentokráte mnohem více okouzlující a vtipný. Rovněž přidal na bitkách. Filmu hodně pomáhá skvělý záporák a dostatečně napínavé závěrečné zúčtování. Určitě jeden z těch lepších Bondů Rogera Moora. 70% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 9 Klasická bondovka, které dominuje charismatický a opravdu vynikající záporňák Scaramanga v podání Christophera Lee. Dále bych vyzdvihl jeho "palác smíchu" a pochopitelně zlatou zbraň. Roger Moore přesvědčuje, že role 007 mu sedí, hodí se na ni a až na nedůvěryhodné rvačky je opravdu dobrým Bondem, takovým elegánem a gentlemanským rošťákem i šibalem. Trochu tu pokulhává zápletka se slunečním zářením, přijde mi taková slabá. Dojem může také mírně pokazit skok auta přes řeku (ne ten akt jako takový, ale jeho komediální vykreslení včetně doprovodného zvuku jak ze Tří veteránů) a tři bradavky, což už je trochu přehnané. Na starých bondovkách se mi hrozně líbí jejich soundtrack, který velmi často a jen v nepatrně upravené podobě servíruje hlavní motiv titulní písně. V případě Muže se zlatou zbraní je to úžasný poslech, když těch pár tónů zazní (podobně lahodící je to např. v You Only Live Twice či Diamonds Are Forever). ()

Galerie (152)

Zajímavosti (35)

  • Zápletka epizody byla inspirována energetickou krizí v roce 1973, která trápila Británii ještě během premiéry filmu. (Colonist)
  • Scéna, kde 007 přeskočí autem točitý most, se obešla bez zvláštních triků. Broccolli ji chtěl natočit znovu, protože první záběr mu připadal moc dokonalý, ale kaskadér odmítl. (Sonnery)
  • Natáčelo se v Thajsku, Hongkongu, Číně a Anglii. Točilo se od 18. dubna do 23. srpna 1974. (M.B)

Související novinky

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno