Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

David proti Goliášovi. Asi tak by se dal popsat boj, který vede kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotářský policejní operativec, který se začátkem 90. let v divoké atmosféře východoslovenského podsvětí šikovně pohybuje na hraně zákona. V křehké symbióze zde vedle sebe žijí lokální mafiánské gangy kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou (SIS), podnikatelé a místní policie štědře odměňovaná za přivírání očí před zločiny. Mika nikomu nevěří, aby ho nemohl nikdo zradit, ale když mu je přidělen „neposlušný“ partner Igor Molnár (Juraj Loj), zjistí, že si jsou v mnohém podobní. Oba jsou součástí mechanismu, který chtějí změnit, protože je už nebaví chytat zločince, kteří budou i s usvědčujícími důkazy druhý den propuštění. Reakce ohroženého systému však na sebe nenechá dlouho čekat a spustí se sled tragických událostí. Říká se, že pomsta je nejlepší motivací, i když prohra někdy může znamenat jistou smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (142)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Policajný kapitán Miko je pánom na svojom piesočku, presne vie kde sú hranice za ktoré sa nechodí. Všetko sa ale pokazí, keď mu na okrese pridelia zelenáča, ktorý chce za každú cenu zmeniť svet k lepšiemu. Herecké obsadenie: Barta, Loj či Jakab sú vynikajúci herci akurát badať z ich prejavu značný diskonfort. Na druhej strane to čo tam predvádzal Rytmus to bolo už prehrávané až moc. Prevedenie: Filmu by evidentne svedčala kratšia stopáž a vedel by som si ho predstaviť ako vynikajúci seriál, ktorý by mohol hravo konkurovať klenotu ako je napríklad "Za Sklom". Ale takto v jednej kope je to strašný guláš. Pocity: Najkritickejšie hodnotím, že slovenský film nás opäť vykresľuje ako národ alkoholikov. Za ďalšie je tu nuda. Prvá polovica filmu bola tak na tri mikro spánky a keď už zasvieti svetielko nádeje s mafiánskymi pomstami, dostaneme SISkárskeho pseudo čističa a hru na mačku a myš, ktorá filmu vôbec neprospela. Otvorený koniec sľubuje pokračovanie a pevne verím, že sa dočkáme niečoho akčnejšieho a kratšieho. Pridaná hodnota: Aj východné Slovensko chce mať svoj mafiánsky film z obdobia 90. rokov. 32% ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Použiju cliché, že na Slováky dobrý. Ale jen dobrý. Nevěděl jsem do čeho jdu a žil jsem v tom, že hlavní postavy jsou Štáfek a Rytmus a bude to drama/buddy movie. A ono to bylo úplně jinak a celkem lituju, že ne tak, jak jsem si vysnil. Dobře natočená policejní kriminálka, která mi nic nedala a nijak nevybočuje do podprůměru nebo nadprůměru. Češi mluvící slovensky jsou k smíchu. 3* a.k.a 50% ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

V kinu fail na Netflixuu hit. A předzvěst toho, jak kino trh dopadne i u nás a sousedů. Má co máme chodit když ne takové pecky?  Strašně mi to sedlo a první půlka měla zaděláno na nějakou devítku z deseti klidně. Fakt mi to připomnělo francouzské Prohnilé v cool slovenském devadesátkovém prostředí. A ústřední dvojka Bárta a Juraj Loj jsou fantastičtí hlavně Loj tam oproti Štáfkovi působí jako zjevení, ale Štáfka tam přehrává i Rytmus. Už by mu mohlo dojít že na akční role nemá. A já mám pocit že k ženské kráse a úrovni hereček nás Slováci drtí i v kvalitě herců pod 50.   Strašně super a zábavná věc, škoda že tomu v druhé půli trochu spadne řetěz. Ale i tak top překvápko. 8/10 ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Alexander Bárta jako mírně prohnilý policajt z devadesátkových Košic, líbilo se mi, že si to nehraje na dokument, na pravdu, na něco na zamyšlenou, ale přímočarou žánrovku, která i při délce 151minut odsýpala parádně. Fajn obsazení, muzika, akce. Můj celoživotní zážitek, protože jsem byl sám v kině. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec po jednom dni od promítačky tohodle filmku trochu poupravim koment i hodnocení. Nakonec s odstupem to vlastně tak špatný není. Herci v rolích policajtů jsou vybráni dobře. Oba celkem sympaťáci. Druhá strana taky dobře, protože snad kromě Štáfka jsou to ksichty k pohledání. Jen mě není jasný proč válka policajtů, když to do války má hodně daleko. Ale jinak slušný, a hodně blízký realitě. Bohužial. 55%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Scéna, kde Miky (Alexander Bárta) robí poisťovací podvod na aute značky Škoda Superb a miesto, kde nájdu vybúraný Ďodiho (Denis Guľáš) Volkswagen Golf sa natáčala v lokalite Jahodná pri Košiciach. Scéna, kde Miky (Alexander Bárta) v noci opíja Ďodiho (Denis Guľáš), sa natáčala v lokalite Chata Jahodná. Scény z patológie sa natáčali v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura na Rastislavovej v Košiciach. Scény z nemocnice sa natáčali v Univerzitnej nemocnici sv. Michala, pracovisko Košice (bývalá Letecká vojenská nemocnica). (Dajman)
  • Film se natáčel v těchto místech: Košice, Košice-Šaca, Spišská Nová Ves, Žehra, Poprad, Prešov, Sedliacka Dubová, Turňa nad Bodvou, Hosťovce a Banská Štiavnica. Točilo se 33 dní. (Cinemart)
  • Při realizaci filmu bylo přítomno 10 skutečných policistů v kuklách. (Cinemart)

Reklama

Reklama