Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

David proti Goliášovi. Asi tak by se dal popsat boj, který vede kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotářský policejní operativec, který se začátkem 90. let v divoké atmosféře východoslovenského podsvětí šikovně pohybuje na hraně zákona. V křehké symbióze zde vedle sebe žijí lokální mafiánské gangy kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou (SIS), podnikatelé a místní policie štědře odměňovaná za přivírání očí před zločiny. Mika nikomu nevěří, aby ho nemohl nikdo zradit, ale když mu je přidělen „neposlušný“ partner Igor Molnár (Juraj Loj), zjistí, že si jsou v mnohém podobní. Oba jsou součástí mechanismu, který chtějí změnit, protože je už nebaví chytat zločince, kteří budou i s usvědčujícími důkazy druhý den propuštění. Reakce ohroženého systému však na sebe nenechá dlouho čekat a spustí se sled tragických událostí. Říká se, že pomsta je nejlepší motivací, i když prohra někdy může znamenat jistou smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (144)

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Mozaika zločinu devadesátých roků byla určitě velmi barevná a zahrnovala mnohá propojení mezi podnikateli, úředníky, policisty, gangestry, politiky a soudci v celém středoevropském prostoru, což má do jisté míry své dopady i na dnešní stav věcí. Předložená výpověď je pak realistickou ukázkou, jejmž základem jsou zejména výstižné zobrazení místních poměrů, nečernobílé charaktery postav a atmosféra bezvýchodnosti, které společně ještě zvyšují uvěřitelnost celého dění, které působí vlastně spíše jako taková předehra k něčemu, co by mohlo být ještě zajímavější. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Málokedy sa mi stane, že má 150 minútový film drží v pozore od začiatku dokonca. A že to dokáže film slovenský… tak to sa stalo asi prvýkrát. To najdôležitejšie sa fakt vydarilo - scenár a dialógy. Potešili aj vedľajšie mini-príbehy (rohypnol, sadistický nájomný vrah), ktoré do toho hlavného umne zapasovali, a mali význam ! A duo Alexander Bárta, Juraj Loj má veľmi milo prekvapilo. Naozaj veľmi dobre zahrané. Konečne postavy, na ktorých mi aj záležalo a fandil som im. Na druhej strane, najslabší článok filmu bol jednoznačne Ryťmaus (ale tak, marketing musí byť). Neviem komu čo na tomto filme vadí že ešte nie je v červených číslach…. možno predsudky, alebo malo akcie. No toto nemá byť akčný film. Je to krimi-triler z politického prostredia. A sakra vydarený. O niečo slabšie ako nedávny Invalid, no opäť film, na ktorý môžme byt hrdí. A s pekným odkazom na konci -  pre všetkých našich nepoctivých politikov. Objektívne je to za mňa tak 3,5/5... no ako Vychodňar veľmi rád v tomto prípade zaokrúhlim smerom hore. Počuť to naše nárečie v kine... zábava zaručená. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení..Kvalitní scénář a velice zdařilá realizace  kriminálního thrilleru odehrávajících se na Slovensku za Mečiarovy vlády. Dlužno dodat, že kvality snímku trochu podkopává dvouhodinová stopáž a stejný distribuční název, který měl před pár lety film francouzský s Jeanem Renem. Alexander Bárta a Juraj Loj svoje postavy nesourodých parťáka zahráli uvěřitelně…P.S. Místo aby mě filmový plakát navnadil spíše mě se svým názvem filmu a Rytmusem v jedné z rolí nodpudil. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

V kinu fail na Netflixuu hit. A předzvěst toho, jak kino trh dopadne i u nás a sousedů. Má co máme chodit když ne takové pecky?  Strašně mi to sedlo a první půlka měla zaděláno na nějakou devítku z deseti klidně. Fakt mi to připomnělo francouzské Prohnilé v cool slovenském devadesátkovém prostředí. A ústřední dvojka Bárta a Juraj Loj jsou fantastičtí hlavně Loj tam oproti Štáfkovi působí jako zjevení, ale Štáfka tam přehrává i Rytmus. Už by mu mohlo dojít že na akční role nemá. A já mám pocit že k ženské kráse a úrovni hereček nás Slováci drtí i v kvalitě herců pod 50.   Strašně super a zábavná věc, škoda že tomu v druhé půli trochu spadne řetěz. Ale i tak top překvápko. 8/10 ()

rexino 

všechny recenze uživatele

Som si istý, že miestne odpadové hodnotenia v deň premiéry sú všetko precítené a úprimné hodnotenia. Ale teraz k filmu. Teší ma, že slovenská kinematografia si poslednú dobu trúfa ísť do témy 90tok, ktoré sú živé dodnes a potenciál týchto príbehov tu ešte pár rokov bude žiť. Spracovanie má svoju kvalitu a doba, kedy sme sa museli hanbiť za kameru a ústredné herecké výkony je preč. Bárta s Lojom a Jakabom podľa očakávania dobrí. Prekvapila neokukaná tvár Anežky Petrovej. Na moje absolútne neprekvapenie sa potvrdilo, že Rytmus je neherec. Slovenskému filmu by prospelo, ak by si pri marketingu už nabudúce nevypomáhalo miestnou rapovou scénou. Pri hereckých výkonoch, ale aj pri scenériách mňa, ako lokalpatriota, veľmi potešili východniarske exteriéry a hlášky. Áno aj tu bola mafia a v niečom možno ešte drsnejšia ako na západe. Už keď som zbadal pred premiérou dlhú stopáž, tak som sa zľakol, že toto je príliš veľké bremeno. V takom prípade musí totiž film mať veľmi silné napätie a pacing. A toto tu bohužiaľ chýbalo. Úvodný rozbeh bol naozaj pomalý. Samotná "vojna" sa začala diať až poslednú tretinu filmu a aj z nej sme videli len pramálo, aby sa to celé skončilo ako seriálová epizóda bez nejakého väčšieho rozuzlenia a satisfakcie. Chytenie "Zodiaca z wishu" by som ako záver v takomto ambicióznom projekte nečakal. Tým mal byť stret hlavného hrdinu s mafiánskym bossom. Ale tak možno majú tvorcovia nejaké sequelové plány... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Při realizaci filmu bylo přítomno 10 skutečných policistů v kuklách. (Cinemart)
  • Speciální požadavky měl z herců Juraj Loj (Moly), a to na catering v důsledku intolerancí. (Cinemart)
  • Ve filmovém komparzu si zahrálo přibližně 350 lidí. (Cinemart)

Reklama

Reklama