Reklama

Reklama

Obsahy(1)

David proti Goliášovi. Asi tak by se dal popsat boj, který vede kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotářský policejní operativec, který se začátkem 90. let v divoké atmosféře východoslovenského podsvětí šikovně pohybuje na hraně zákona. V křehké symbióze zde vedle sebe žijí lokální mafiánské gangy kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou (SIS), podnikatelé a místní policie štědře odměňovaná za přivírání očí před zločiny. Mika nikomu nevěří, aby ho nemohl nikdo zradit, ale když mu je přidělen „neposlušný“ partner Igor Molnár (Juraj Loj), zjistí, že si jsou v mnohém podobní. Oba jsou součástí mechanismu, který chtějí změnit, protože je už nebaví chytat zločince, kteří budou i s usvědčujícími důkazy druhý den propuštění. Reakce ohroženého systému však na sebe nenechá dlouho čekat a spustí se sled tragických událostí. Říká se, že pomsta je nejlepší motivací, i když prohra někdy může znamenat jistou smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (141)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi dobrá slovenská gangsterka ohlížející se na divoké devadesátky, kde mnohdy nebylo úplně jasné kdo je zloduch a kdo policajt. Žádná velká akce tu sice není, ale tvůrci to dohání atmosférou a (ne)sympatickým obsazení. Dokonce i ten Rytmus sem seděl jak bača do salaše. Jediné co Válce policajtů lehce sráží body je olbřímí délka. Ne snad že bych se u nějakých pasáží nudil, ale přeci jen je tu docela vidět že to původně bylo koncipováno (alespoň to předpokládám) jako televizní minisérie a film se z toho stal až potom...70% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Haleluja! Dožil jsem se toho. Nahota na prodej 2 je konečně v kinech! Slovenské pokusy v krimi žánru v souvislosti s tamním společenským marasmem k tomu měly blízko již dlouho a dokonce vidím ve svém komentáři k filmu Sviňa, že před čtyřma rokama jsem tehdy debutujícímu Biermannovi i doporučil odpoutat se od reálných příběhů ve prospěch skutečností nezatížené divoké žánrovky. V tý může mít všechny ty komicky přešvihnuté gangstery, tasení bouchaček na první dobrou, kopy s otočkou, dialogy jak z klučičí šatny na základce, až komickou ochlastanost všech zúčastněných či vrcholnou představu emancipované ženy podle šedesátiletého producenta s mentalitou čtrnáctiletého hocha. Tedy sexy barmanku bez podprsenky, co hned zkope každýho štamgasta, co si moc dovoluje. Na scénu, kdy dva fízlové vymlátěj hospodu a řeknou hospodský "Ty to tady dneska sbal, kotě a jdeme jinam!", načež spolu vyrazej všichni tři lejt někam do baru, jsem musel čekat třicet let! Samozřejmě na zhůvěřilý devadesátky se to naplno nechytá, paradoxně kvůli větší kvalitě dnešní záznamové techniky, která nenutí tvůrce různě improvizovat a vymýšlet kejkle s kompozicema v limitech filmového pásu. Technicky je Vojna policajtov dost nezajímavá (připomíná poloamatérské mafiánské ságy Patryka Vegy), v dynamičtějších sekvencích špatně sestříhaná (kdykoli probíhá policejní zátah, málokdy víte, co se vlastně děje), stylově bezpohlavní a dost mizerně ozvučená (postavám mnohdy fakt není rozumět). Ale vážení přátelé we are getting there! Do dalšího filmového období rozkošně infantilní self-made debility od lidí, kteří jsou totálně mimo obraz. A od těch máme takovýhle filmy přece nejradši. La la la... ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Slabší chvilky si bohužel vybrali scénárista i režisér. Jinak to ale bylo převážně dobrý a klidně to mohlo být i výborný- moc nechybělo. Scénáristovi nejvíc vyčítám, jaký hobby přiřkl paní doktorce. Tady už podle mě moc popustil uzdu fantazii. A panu režisérovi mám za zlé, že: 1. Si nepohlídal vozovej park. Jeden příklad za všechny: Favorita vydávají za funglovku, kterou je v té době potřeba splácet dalších 10 let, mafiáni přitom klidně přijedou v eMkovým mercedesu, kterej se začal prodávat koncem devadesátek. 2. Že coby zároveň i producent (bolavej na korunu) odmítne rozbít starýho golfa a klidně nechá ve scénáři, že byl rozbitej na mraky (a v něm i mafián Dodi), když jsme všichni viděli, že to auto po té “nehodě” nemělo ani škrábnutí. 3. Že tak trapně přepálil podobu těch konspiračních setkání se šéfem SISky. To bylo jak z Kladiva na čarodějnice a bylo to k smíchu. //// Jinak devadesátky na Slovensku byly ve skutečnosti daleko, daleko horší, tohle byl proti tomu čajíček. (A možná nikdo to neví líp, než právě scénárista Války policajtů pan Soltész, častý to respondent dokumentárních seriálů Mafiáni a Mafia na Slovensku.) To už není výhrada, jen konstatování. V poslední době mám z výsledků jejich voleb neodbytný pocit, že se po té dusivé atmošce Slovákům stýská. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Slováci mě nepřestávají překvapovat. Po loňském vydařeném Invalidovi opět bodují. Tohle má poněkud pochmurnější atmosféru. O to děsivější je, že film vychází ze skutečných událostí Slovenska v 90kách. Byla to asi docela divočina. Sledujeme tu příběh policajta Mikyho, který má sice trochu netradiční metody, ale snaží se bojovat za správnou věc. Po smrti svého kolegy na místní mafii ještě přitvrdí. Kdo nakonec vyhraje tento nerovný boj? Je to místy vážně šílené... "Sejdeme se u Patkana." ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako megatrápna sviňa, ale stále žiadna sláva. Mal som s týmto filmom dva hlavné problémy. Stopáž je extrémne prehnaná, pritom ústredná zápletka je hrozne triviálna. Žiadne väčšie detaily z fungovania celej tej prehnitej hierarchie sa nedozvieme. Všetko je v náznakoch. Proste všetci boli skorumpovaní a basta. Druhý veľký problém som mal s nadužívaním nadávok. V amerických gangsterkách všetky tie fucky pôsobia cool. V slovenských pomeroch všetci tí kokoti a geňovia pôsobia trápne. Namiesto toho, aby gangstri naháňali strach, vďaka tým nadávkam pôsobia ako komická banda totálnych retardov, ktorým sa darí len preto, že retardi sú aj v radoch polície. Takže vo výsledku mi tu v kolónke žáner chýba komédia. Je to celkom obstojná komédia o drsných časoch. Našťastie dnes sa doba zmenila a totálny retardi sú už aj na tých najvyšších priečkach v politike, ktorá je čisto slovenská a žiadna iná. Radosť žiť na Slovensku. 6/10. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • V Košiciach v scéne na MMM, kde Miko vystupuje z električky, ide o električku KT8D5.RN2, ktoré v 90. rokoch v Košiciach ešte nejazdili. Rovnako autobus v Prešove (v scéne na križovatke) v 90. rokoch ešte nejazdil. Taktiež svetlá na cintoríne sú už po inovácii LEDkami a v 90. rokoch tam boli klasické žlté žiarovky. (Cigalone)
  • V rámci natáčení bylo použito 25 aut z období 90. let. (Cinemart)
  • Natáčení akčních scén se zúčastnilo 8 kaskadérů. Průměrně byli na place přibližně 3 kaskadéři. (Cinemart)

Reklama

Reklama