Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

boni 

všechny recenze uživatele

Velmi milá komedie jako stvořená pro oddych a zlepšení nálady. Jack Lemmon a Walter Matthau opět potvrdili, že jsou sehraná dvojice. Film o přátelství, lásce a starém sváru dob minulých. Nechybí typické "vážnější scény", ani ten pro americké komedie tradiční prvek - happy end. Příjemné dílo, ale zase taková opravdu jednohubka, takže víc než tři hvězdy nedám. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

85% - Zábavné, úsměvné, svérázné, dojemné... Krásná komedie plná sarkasmu, ironie, předstírané nenávisti a lidskosti. Jack Lemmon a Walter Matthau byli Páni Herci. Každý hrál jinak, navzájem si báječně kontrastovali a dohromady tvořili skvělou sympatickou dvojku, jež mě nikdy nenechala chladným, a nemyslím, že mě někdy omrzí. Ačkoli je film trochu naivní ve vykreslování stáří, je ve svým provedením tak přesvědčivý, že si nenechám kazit dojem a dám rád plný počet. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jack Lemmon & Walter Matthau je pro me znamka kvalitniho humoru a slusne odvedene prace. Kdyz jsem vedl rozhovor s britskym profesorem, tak mi vyjmenoval tenhle film, jako jednu z nejlepsich komedii, ktere kdy videl. Musim s nim naprosto souhlasit, ne kazdy tohle pochopi jak ma, nejmladsi generace to uz tak skvele videt nebude, ale to je jejich problem. V dnesnim svete prcicek a nemeckym teen komedii je tohle neco uzasneho!!!!! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Vcelku běžný námět a relativně průměrná komedie chtělo by se říct. Nicméně jako ústřední dvojice jsou obsazeni Jack Lemmon a Walter Matthau, kteří podávají úžasné výkony. Své role si viditelně užívají a z filmu je i díky tomu cítit pohoda. Přes prakticky neustálé hádky jsem se často smál, nebo možná právě proto? Film jsem navíc viděl v povedeném slovenském dabingu, který nakonec posunul hodnocení ke čtyřem hvězdám. ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Film má tempo stejně závratné jako obě hlavní postavy po celodenním sezení u dírky v ledu čekající na to až zabere nějaká mřenka, a dokážou zrychlit jen když se v sousedství objeví šťabajzna která i mě, o polovinu mladšímu, přišla jako milfka která by stála za hřích, nevidím se tedy že se jim postavily rafičky do polohy 1/2na3. Jinak ale snímek nabízí to co je předurčeno už názvem - dejte si pohov, diváci, tady nic náročného nečekejte. (To krindy pindy mě rozčilovalo fest!) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama