Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

boshke 

všechny recenze uživatele

Jak prostě a jednoduše vypadá podle Kokainu "profese" drogového dealera. Stačí mít kamaráda pilota, ukrást letadlo, v Kolumbii vyzvednout pár balíčků kokainu, přistát uprostřed pouště a pak si za odpoledne vydělat pár desítek tisíc dolarů, protože vám každý za trochu "moučkového cukru" utrhá ruce. Pak už vám zbývají jen starosti typu "všechny místnosti jsou narvané bankovkami, kam dáme tyhle tři milióny dolarů?"... Nejsem žádný Deppomil a můj vztah k drogám se určitě nedá označit za vstřícný, ale Kokain se mi prostě líbil. Pochyboval bych o té formulce "podle skutečné události", neb mi řada scén přijde poněkud přitažených za vlasy, ale co, já se bavil... 80% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Neskutečně dobrý film s drogovou tématikou. Díky této roli v mých očích Johhny stoupl ještě o kus výš a Penelope Cruz naopak o něco níže :) Naštěstí se její jméno víceméně pouze šiklo na plakát, protože se na scéně objevila jen občas. Příběh samotný je zajímavý, až mi Junga bylo na konci opravdu líto ( pašerák a dealer drog vylíčený jako hrdina? ale co..). Nenudila jsem se ani minutu, film svižně ubíhal a nakonec jsem byla opravdu dojatá.. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ucházející pokus o zasvěcení do podsvětí, ale když srovnáváme s velmi tematicky podobnými Scorseseho gangsterkami, vychází z toho Kokain jako mírný nadprůměr. Ale i když zapomenu na nechutné srovnávání, co mi zbude? Co mi film dal? Že brát drogy je špatné jsem věděl už před tím a tady to není prezentováno ani dost dramaticky ani dost s nadsázkou na to, aby s tím Kokain vystačil. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý životopisný film s opisně fabulovanou dějovou křivkou - od nevinných šedesátých let a všudypřítomné marihuany až po obsazení pozice narkokrále a plošné distribuci kokainu... Úžasně charismatický Johnny Depp opět dokazující, jak skvělý a velký je herec - a díky němu to moře sympatií pro jeho postavu narkomafiána, což je asi z morálního hlediska slušné faux pas. :-) Velké uznání ovšem zaslouží tvůrci za to, že odolali svodům natočit dobově módní stylovou komediální nebo tragikomickou jízdu a dokázali stvořit vážné drama o vzestupu a pádu člověka, který ignoruje etické imperativy a pohybuje se za hranou zákona. Kokain se tak řadí po bok těm nejlepším snímkům žánru vážných dramat z drogové scény: Traffic - nadvláda gangů, Mafiáni / Gangsteři či Americký gangster... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle drama se mi líbilo. Ne že by mě Kokain nadchnul svoji originalitou (to však nevadí vzhledem k tvrzení tvůrců, že je film natočen podle skutečných událostí a já jim ho budu věřit), strhujícím příběhem nebo excelentními hereckými výkony, to ne, ale tak nějak pěkně plynul, nenudil, nabídnul dobrého Johnnyho Deppa (ale slušně zahrál i Ray Litta v roli otce), zajímavý příběh a vcelku dojemný, avšak citově nevydírající konec. Škoda jen, že Penélope Cruz nedostala více prostoru. Viděl bych to na 4*. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Když je George Jung (Johnny Depp) u soudu a přesvědčuje soudkyni, že je nevinný, tak slova, která říká na svou obranu, jsou úryvky z písní "It Ain't Me Babe" Boba Dylana a "Pretty Boy Floyd" Woodyho Guthrieho. (HappySmile)
  • Necelý rok po premiéře filmu, na jaře 2002, Kristina Sunshine Jung navštívila svého otce ve vězení a řekla mu: "promiň, že jsem nepřišla dříve". (exitak)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama