Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Jak si nědo mohl tak zničit život? Vždyť na začátku to vypadalo tak dokonale. Sem tam to bylo trochu drsný, ale dalo se to zvládnout. Zboží šlo a na odbyt a obchod kvetl. Proč ho přátelé zradili? Pro peníze? Byl to obchod, nic víc? Životní příběh George Junga je poutavý a s blížícím se koncem opravdu smutný. Kontrast bohatství a chudoby je, jak už to u podobných filmů bývá, vyveden perfektně. Navíc Johnny Depp v hlavní roli byl jako vždy skvělý. Zase na sebe strhl většinu pozornosti. Obtloustlého ve světlemodré šusťákovce jsem ho zatím nikde jinde neviděl. ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Blow jako pomíjivý zdroj štěstí. Dobrý sluha, ale špatný pán by se taky možná dalo říct. Ted Demme celkem výstižně přenesl do filmové podoby příběh jednoho kokainového magnáta, který chtěl víc a víc a slovo poučení se mu jaksi pořád nechtělo vštípit. Johny Depp to zvládl opravdu na jedničku, stejně tak jako okouzlující Penelópe, tatínek Ray Liotta a pár dalších. Film mě od začátku vedl za ručičku a já se mohl kochat jak skvělou hudbou, tak hereckými výkony. Tuto slast mi však krapet překazila scéna s oným výdělkem, kdy se oba obchodníci doslova topili v bankovkách a jakási nedůvěryhodnost se vyhrotila v tu chvíli, kdy Johnny Depp chodil po bytu a přemýšlel kam by asi nacpal tu krabici plnou amerických dolarů. To jsem se neudržel a začal jsem se opravdu smát...No, možná i to režisér zamýšlel. Nicméně, pořád se to nevymyká kvalitě celého zpracování a já nemohu odepřít 80%. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vzestup a pád drogového magnáta se sladkou tváří Johna Deppa a bujnou kšticí správné máničky. Nebudu zatloukat, že jsem se u fimu kvalitně ponudila, celý průběh mi byl volný asi jako Deppovi hábit Ethana Supleeho. Takže se nebudu zdržovat sáhodlouhým komentářem, třetí hvězdičku do průměru šoupnu jen díky solidnímu obsazení a nehodlám se v budoucnu s těmito kšeftaři s mařkou a sněhem znovu setkat. Nudit se dá i užitečněji - třeba při úklidu kočičího hajzlíku. 50% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol fanúšik filmov o drogových karteloch, o samotnom biznise s bielym práškom, či na "skutočné" príbehy jednotlivcov, ktorý následne vďaka tomuto hazardu so životom, spadli až na samé dno. Je mi trápne súcitiť s takýmito osobami a tým pádom tak plnohodnotne vnímať takúto story natoľko, aby ma citovo zasiahla. ALE! .. čuduj sa svete, záver ma predsa len mierne dojal. Takže už to len zhrniem. "Blow" z pohľadu kvality spracovania, kamery, hereckých výkonov, proste nemá zmysel zo žiadnej stránky kritizovať. Je to mnou, divákom, ktorý takýto druh zamerania príbehu nevie doceniť a tým pádom tak nedokáže, ako iní užívatelia, úžasom onemieť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádherně vykonstruovaný životopisný film jednoho informacemi opravdu nabušeného překupníka, který jak to bývá začal u trávy ale skončil u kokainu, což je logické už podle názvu. Jediné co mu nemůžu vytknout, že si svůj život na plno užil, setkal se s řadou lidí, o kterých by si sám ani nesnil a aniž by chtěl byl neobvykle respektován a je prakticky až do dnes. Jedna z rolí mě, ale dokázala v jeho příběhu překvapit. Byl to jeho otec, kterého hrál starostlivý Ray Liotta a můžu říct, že opravdovější a citlivější roli jsem snad ještě neviděl a sledovat jeho zlomeného otce bylo tak nedostupné a přitom smutné až mi z toho bylo opravdu k pláči. Doporučuji všem milovníkům biografických filmů, kteří si nad tímto neobvyklým člověkem smlsnou, jako nad málo kterým. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Jako kokain bylo použito sušené mléko. (ČSFD)
  • George Jung (Johnny Depp), najznámejší Američan predávajúci kokaín, sa dostal 2. 6. 2014 po 18 rokoch väznenia opäť na slobodu. (Ghostix)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama