Reklama

Reklama

Božská relikvie 2

  • Hongkong Fei ying ji hua (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jackie je tajný agent, kterého vláda pověřila neobyčejně nebezpečným úkolem. Musí najít a získat nacistické zlato, ukryté před 40-ti lety v severní Africe. Tento úkol nebude snadný, neboť Jackie není jediný, kdo se o tento poklad zajímá. Chtějí se ho zmocnit i gangsteři, kteří jsou ochotni dopustit se čehokoliv v zájmu získání pokladu. Na plátně se opět objeví hongkongský Indiana Jones, který se jako vždy úspěšně postaví proti všem nepřátelům. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme s humorem charakteristickým pro Jackieho filmy a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (147)

Khare 

všechny recenze uživatele

Pokud pominu to, že Jackieho výkony byly jako vždy úžasné - že bylo skoro všechno, hereckými výkony počínaje, absurditou příběhu konče, psychedelicky přitažené za vlasy, jsem přijala jako samozřejmost hned na začátku a díky tomu jsem se úžasně bavila :) Možná jsem divná, ale smála jsem se nahlas - jako crazy komedie Božská relikvie 2 funguje rozhodně skvěle ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo jasné šlápnutí vedle. Přehnaná groteska s naivními a hloupými vtipy, nad kterými se člověk nesměje a jen nevěřícně kroutí hlavou. Navíc i soubojů je tu jako šafránu a závěrečný fight v místnosti s větrákem je dvě stále se opakující se scény dokola, které brzo začnou nudit.. Zatímco jednička se mi velice líbila, dvojka představuje jedno z největších zklamání v Jackiho filmografii. Jakoby Jackie zkoušel, co všechno si ještě může dovolit, ale tohle už bylo opravdu moc. Nechápu zdejší vyšší hodnocení než u jedničky. ()

Reklama

eye candy 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina relikvie je vlastně nonstop řežba, kterou kazí jen neustálé ječení Jackieho harému, které je možná ze začátku docela prdel (Eva Cobo De Garcia s kulometem nemá chybu), ale časem začne bejt strašně otravný. Hodně filmů ve kterých Jackie hrál bylo samo o sobě strašná hovnařina a jediným důvodem proč se staly nadprůměrnou zábavou byl fakt, že Jackie a jeho crazy choreografie jsou prostě neskutečně vymakaný. Zde se jí divák nabaží dosyta a náckové taky nechyběj takže hodně slušný 3* ()

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Hlavní předností filmů s Jackie Chanem je fakt, že se prý nedá zastupovat v žádné riskantní scéně. Nejen proto si vysloužil přezdívku “Gumový muž”, protože jeho tělo dostalo nesčetně zásahů a stejně nesčetně bylo i lékařských zásahů. V druhém pokračování Božské relikvie může ostatně divák sám zhodnostit míru plasticity hlavního hrdiny, který v tomto případě film i sám režíroval. Humorné pojetí jinak akčního příběhu či neuvěřitelné kaskadérské kousky, udělaly z tohoto filmu téměř nezapomenutelný počin. Navíc, nesmírným bonusem téměř všech filmů Jackieho Chana jsou nepoužité či “zkažené” scény, které na diváka čekají na konci filmu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle už je o poznání vtipněší než jednička, ale dost často se stává, že herci přehrávaj a pak to vypadá jako nějaká crazy komedie. Oproti jedničce to má otrochu horší příběh, ale choreografie soubojů je zase super a Jackie Chan se vrátil k různým fórkům a to tomu jenom prospělo. Za to hudba je šílená, skoro jako u nějaký grotesky i když to tak někdy vypadá, tak by si to určitě zasloužilo lepší hudbu. Je to trošku nadprůměrnější Chanův film ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „The Way of the Condor“ nazpíval Jackie Chan. U filmových sestřihů s anglickou audiostopou chybí. (Rominator)
  • Ústřední filmová melodie, kterou nazpíval Jackie Chan, zazní v hongkongském sestřihu filmu. (Rominator)

Reklama

Reklama