Reklama

Reklama

Božská relikvie 2

  • Hongkong Fei ying ji hua (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jackie je tajný agent, kterého vláda pověřila neobyčejně nebezpečným úkolem. Musí najít a získat nacistické zlato, ukryté před 40-ti lety v severní Africe. Tento úkol nebude snadný, neboť Jackie není jediný, kdo se o tento poklad zajímá. Chtějí se ho zmocnit i gangsteři, kteří jsou ochotni dopustit se čehokoliv v zájmu získání pokladu. Na plátně se opět objeví hongkongský Indiana Jones, který se jako vždy úspěšně postaví proti všem nepřátelům. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme s humorem charakteristickým pro Jackieho filmy a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (147)

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Hlavní předností filmů s Jackie Chanem je fakt, že se prý nedá zastupovat v žádné riskantní scéně. Nejen proto si vysloužil přezdívku “Gumový muž”, protože jeho tělo dostalo nesčetně zásahů a stejně nesčetně bylo i lékařských zásahů. V druhém pokračování Božské relikvie může ostatně divák sám zhodnostit míru plasticity hlavního hrdiny, který v tomto případě film i sám režíroval. Humorné pojetí jinak akčního příběhu či neuvěřitelné kaskadérské kousky, udělaly z tohoto filmu téměř nezapomenutelný počin. Navíc, nesmírným bonusem téměř všech filmů Jackieho Chana jsou nepoužité či “zkažené” scény, které na diváka čekají na konci filmu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

O level lepší než první díl, právě proto že tu na příběh naštěstí už rezignovali a místo toho tlačí tempo filmu na max. Akce střídá akci, mezi tím naházet pár hodně cringe vtipů co až nepříjemně často překračují hranice trapnosti, nechat Jackieho ať si dělá to svoje, a kolem něj jsou hezké holky, které dostávají od záporáků i scénáristů takovou nakládačku, že by z toho feministky chytly záchvat zuřivosti. Božská Relikvie 2 je strašlivá blbost, ale zábavná. 7/10 ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Když kdysi Indy Jones zabloudil do Číny, nezůstal jeho úlet bez následků. Po čase se v bambusové chýší ve stínu vlajky lidově demokratické republiky narodil chlapeček, který místo aby lezl po čtyřech, nakopal půlku pěstitelů rýže do zadku. A ten se jmenoval Jackie. Co k tomu vlastně napsat? První Božská relikvie byla typickou hongkongskou akční komedií, plnou ztřeštěných bitek, přímočarých rozsekávek a nespočtu kaskadérských kousků. Dvojka je vlastně totéž, ani o gram navíc. Jackie Chan není žádný herec na Oscara a vlastně herectví je pro něj pouze doplňková profese. Ovšem v tom co dělá patří mezi světovou špičku a tady to jen a jen potvrdil. Scénář je tu vedlejší disciplína, absolutně podřízený akci a ztřeštěnému humoru. Hlášky střídají hlášky, některé laciné: „Příště budeš vyset za koule!“ a jiné v podstatě originální: „KONDOM, dobré spaní, velmi dobré spaní.“ Co se postav týče, jedna abnormálně blbá peroxidka, jedna abnormálně užvaněná Číňanka s občasnými sadistickými sklony vůči nebohému Jackiemu a kupa abnormálně ujetých teroristů. Někde ve 3/4 už to spíš než na akční dobrodružství vypadá na parodii a scény na poušti nebo ve výzkumáku pod zemí to jen podtrhují. Totálně ušlápnutá jízda, ždímající možnosti zúčastněných na maximum a kupa buráků ve spoďárech k tomu. Takže za 4 hvězdičky s připomenutím neolympijského sportu zvaného kaskadéřina. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No já teda nevím. Všichni tu píšou, že dvojka je podařenější než jednička, ale já si to nemyslím. Bohužel typicky infantilní Azijský humor opět úřaduje a tam kde byla jednička perfektně vyvážená v rovnováze akce versus vtípky bohužel dvojka selhává a místy se stává nechtěnou groteskou. Přitom je to škoda, protože zase abych byl objektivní, tak musím konstatovat, že ten příběh je o dost lepší než v jedničce. Silně to připomíná dobrodružství na styl Indiana Jonese a mohl z toho být opravdový kult. Bohužel však jak už jsem uvedl místy se to snaží bejt vtipný za každou cenu a prostě už to nefunguje tak jako v jedničce. Pozor tím zase jako rozhodně nechci tomuhle filmu křivdit. Pár opravdu povedených hlášek a situací se tu zase jako najde to jo. Proti akci nemám výtky. opět je tu jedna nekompromisní scéna ( hromadná poprava v poušti) a závěrečný finále na zahrabaný Německý základně už je takový typicky Chanovský jak se dá od jeho filmů očekávat. Plus samozřejmě úvodní jízda v průhledný kouli a už tradiční závěrečný titulky se sestřihem toho co se při natáčení nepovedlo. Takže nebudu přehnaně kritickej, ale na rovinu říkám, že na geniální jedničku se to v mých očích prostě nechytá.60% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Už chápu, proč si tenhle film Jackieho pamatuju snad nejméně. Je to totiž děsná nuda a docela obyčejná trapárna. Sice je Jackie úžasný a díky němu je film aspoň někdy zábavný, ale jinak opět děsí přehrávající asiati, které se bílí herci snaží ještě trumfnout. No a hodně moc zaostává i choreografie soubojů a kaskadérské kousky. Možná tu i jsou podle závěrečných titulků, ale nejsou tak efektivní jako jindy. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Jackie Chani si při pádu z řetězu vymknul hrudní kost. (CrypzzXD)
  • Ústřední filmová melodie, kterou nazpíval Jackie Chan, zazní v hongkongském sestřihu filmu. (Rominator)

Reklama

Reklama