Reklama

Reklama

Božská relikvie 2

  • Hongkong Fei ying ji hua (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jackie je tajný agent, kterého vláda pověřila neobyčejně nebezpečným úkolem. Musí najít a získat nacistické zlato, ukryté před 40-ti lety v severní Africe. Tento úkol nebude snadný, neboť Jackie není jediný, kdo se o tento poklad zajímá. Chtějí se ho zmocnit i gangsteři, kteří jsou ochotni dopustit se čehokoliv v zájmu získání pokladu. Na plátně se opět objeví hongkongský Indiana Jones, který se jako vždy úspěšně postaví proti všem nepřátelům. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme s humorem charakteristickým pro Jackieho filmy a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (147)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu výrazně vulgárnější, je zde snaha o co největší množství vtipů, a ačkoliv už v předchozím díle byli hrdinové neohrožení, zde jsou to bozi, kterým nic nehrozí. Trochu tím upadá napětí. Divák ví, že se jim prostě nic nestane, ani škrábanec. Ale po technikcé stránce (choreografie) je to vynikající, ve výsledku skvělá zábava. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No já teda nevím. Všichni tu píšou, že dvojka je podařenější než jednička, ale já si to nemyslím. Bohužel typicky infantilní Azijský humor opět úřaduje a tam kde byla jednička perfektně vyvážená v rovnováze akce versus vtípky bohužel dvojka selhává a místy se stává nechtěnou groteskou. Přitom je to škoda, protože zase abych byl objektivní, tak musím konstatovat, že ten příběh je o dost lepší než v jedničce. Silně to připomíná dobrodružství na styl Indiana Jonese a mohl z toho být opravdový kult. Bohužel však jak už jsem uvedl místy se to snaží bejt vtipný za každou cenu a prostě už to nefunguje tak jako v jedničce. Pozor tím zase jako rozhodně nechci tomuhle filmu křivdit. Pár opravdu povedených hlášek a situací se tu zase jako najde to jo. Proti akci nemám výtky. opět je tu jedna nekompromisní scéna ( hromadná poprava v poušti) a závěrečný finále na zahrabaný Německý základně už je takový typicky Chanovský jak se dá od jeho filmů očekávat. Plus samozřejmě úvodní jízda v průhledný kouli a už tradiční závěrečný titulky se sestřihem toho co se při natáčení nepovedlo. Takže nebudu přehnaně kritickej, ale na rovinu říkám, že na geniální jedničku se to v mých očích prostě nechytá.60% ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Druhý diel začína tam, kde prvý skončil, teda vo vzduchu. Namiesto parťáka tu má Jackie dve parťáčky, Číňanku a Nemku blondínu, takže zábavné momenty majú podobu vyzliekania, sprchovania a podobne. Neskôr pribudne ešte Japonka, no príbeh o hľadaní nemeckého zlata je rovnako debilný, takže zostávajú len naháňačky, kopy, premety a blbnutie s rôznymi nečakanými predmetmi. Neviem, čo to bol za divný nápad, že postava vo filme sa volá Jackie Chan. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Celý název filmu zní : Operace Kondor - Božská relikvie 2. A opět se Jackie Chan ujal režie i hlavní role a přidal k tomu scénář. V tomto příběhu se jedná o zlato zakopané ke konci druhé světové války německým vojskem někde v Africe. Máme zde opět velkou škálu kaskadérských kousků, jak lehkých tak nebezpečných podpořenou všudypřítomným humorem. Ve dvacáté čtvrté minutě je zničeno osobní auto Citroen " Kachna ", taková škoda. Scéna - " čůrání do lahví " je zajímavá. CITÁT : Upíři neradi asijskou krev. Scény ve vzduchové komoře jsou parádní.SUPRMÉÉÉÉN !!! Prostě klasický Jackie. Závěrečné titulky si opět nenechte ujít. Natočit film není žádná sranda. ()

MacGyver 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa jeden z najlepších Jackieho filmov:) Božská relikvia 2 má všetko, čo je pre jeho dobrodružstvá charakteristické: akrobatické bojové scény (pri zostrihu nepodarených záberov si všimnite, ako utrpel X-té zranenie spôsobené pádom z reťaze počas jednej zo záverečných sekvencií), vtip a tentokrát aj tajomné prostredie starého nacistického úkrytu so slušnou atmosférou. Príbeh nestráca tempo od začiatku až do konca a mohol by sa páčiť nielen ortodoxným fanúšikom hongkongskej legendy. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Jackie Chani si při pádu z řetězu vymknul hrudní kost. (CrypzzXD)
  • Ústřední filmová melodie, kterou nazpíval Jackie Chan, zazní v hongkongském sestřihu filmu. (Rominator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno