Reklama

Reklama

Božská relikvie 2

  • Hongkong Fei ying ji hua (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jackie je tajný agent, kterého vláda pověřila neobyčejně nebezpečným úkolem. Musí najít a získat nacistické zlato, ukryté před 40-ti lety v severní Africe. Tento úkol nebude snadný, neboť Jackie není jediný, kdo se o tento poklad zajímá. Chtějí se ho zmocnit i gangsteři, kteří jsou ochotni dopustit se čehokoliv v zájmu získání pokladu. Na plátně se opět objeví hongkongský Indiana Jones, který se jako vždy úspěšně postaví proti všem nepřátelům. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme s humorem charakteristickým pro Jackieho filmy a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (147)

anais 

všechny recenze uživatele

Jestli si některé filmy Jackieho Chana zaslouží plné hodnocení, pak je to právě Božská relikvie II. Zatímco první díl mi přišel neuvěřitelně nudný a trapný v dialozích, druhý díl je jeho pravým opakem. On sice scénář o moc složitější není, ale Jackie coby režisér tak nějak dospěl. Už nemá jakoukoliv snahu vytvářet mezi postavami nějaké napjatější vztahy jinak, než příjemným humorem. Přibylo akce, a zmizela šílená hudba let osmdesátých. Jackieho akrobatické kousky jsou tu dovedeny k naprosté dokonalsoti ve scéně, v níž se hrdina vznáší v obří turbíně...ale to se musí vidět. Božská relikvie má spád, a dovolím si tvrdit, že je to inteligentní, jemná komedie s množstvím pořádně intenzivních úderů hlavního hrdiny. ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

7/10... Príbeh je čistá (a na nič sa nehrajúca) vykrádačka Indianu Jonesa, scenár a herecké výkovy sú typicky azijsky prehnané, teatrálne, priblblé a patetické a Jackie Chan predvádza v neskutočne akčných scénach neskutočne akčné finty, takže celá Božská relikvia 2 je nehorázna somarina, na ktorej sa nedá nerehotať... ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu výrazně vulgárnější, je zde snaha o co největší množství vtipů, a ačkoliv už v předchozím díle byli hrdinové neohrožení, zde jsou to bozi, kterým nic nehrozí. Trochu tím upadá napětí. Divák ví, že se jim prostě nic nestane, ani škrábanec. Ale po technikcé stránce (choreografie) je to vynikající, ve výsledku skvělá zábava. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo jasné šlápnutí vedle. Přehnaná groteska s naivními a hloupými vtipy, nad kterými se člověk nesměje a jen nevěřícně kroutí hlavou. Navíc i soubojů je tu jako šafránu a závěrečný fight v místnosti s větrákem je dvě stále se opakující se scény dokola, které brzo začnou nudit.. Zatímco jednička se mi velice líbila, dvojka představuje jedno z největších zklamání v Jackiho filmografii. Jakoby Jackie zkoušel, co všechno si ještě může dovolit, ale tohle už bylo opravdu moc. Nechápu zdejší vyšší hodnocení než u jedničky. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Gumkáčovi Jackiemu sa tento pokus o akési premodernizovanie Indyho Jonesa v šikmookom prevedení vôbec nepodaril. Scenár je otrasný, najviac mi vadila trojica žien, ktoré Jackieho doprevádzali a ich naivné role. Jediné, čo takýto film môže akotak zachrániť, sú povestné choreografie mlátičiek. 65%. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Ústřední filmová melodie, kterou nazpíval Jackie Chan, zazní v hongkongském sestřihu filmu. (Rominator)
  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „The Way of the Condor“ nazpíval Jackie Chan. U filmových sestřihů s anglickou audiostopou chybí. (Rominator)
  • Jackie Chani si při pádu z řetězu vymknul hrudní kost. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama