Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fanoušci hrdinů Rockyho či Ramba se mohou těšit z dalšího vydařeného filmového kousku svého hrdiny. Nezapomenutelný Sylvester Stallone (v tomto případě i spoluautor scénáře) se tentokrát představí jako řidič kamionu Lincoln Hawk, který nás ve snímku Do útoku zavede do proslulého Las Vegas, kde se koná bouřlivé Mistrovství světa v páce. Hawk, který musí spoléhat na svou bystrost a sílu vůle, se pokusí napravit svůj život získáním finanční odměny za první místo a obnovit vztah se svým synem (David Mendenhall), kterého dříve opustil kvůli svému majetnému a bezcitnému tchánovi (Robert Loggia). A tak si to Hawk v bouřlivém finále rozdá s některými velikány šampionátu - pěkně ve stylu Rockyho. Užijte si tuto fantastickou zábavu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sly po Rockym zmenil sport, ale spôsob hry ostal rovnaky. Stale je to pribeh o luzerovi, ktory svojou snahou k stastiu pride. Na rozdiel od serie o Rockym, ktora mi nikdy nesadla kvôli boxu, som mal tento film v detstve rad. Je to sice len naivny Hallmarkovsky film v ktorom nahodou hra jeden velky svalovec ale ja nemam nic proti tymto naivnym filmom. Postupny vyvoj vztahu medzi Slyom a jeho synom ma stale bavi. Horsie na tom su samotne zapasy v pretlacani, ktore mi nepripadaju prilis realne napriek tomu, ze o tom ako v skutocnosti prebiehaju nic neviem. Najviac ma na nich vzdy stvala ta Slyova finta, ked chyti superovi palec, ktora sa mi zdala nefer. Na druhej strane tie kecy o otoceni siltovky a prepnuti sa ma stale bavia. Takze vysledkom je tuctovy film, ktory by si zasluzil maximalne dve hviezdicky, ale z nostalgie davam aj tretiu. 5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď nevyhráš, nevadí. Stále ti predsa zostane hrdosť.“ DO ÚTOKU je pôvabný a úžasne nostalgický (a tým  pádom i melancholický) filmový zážitok. Hrdina je zadumaný, počúva v autorádiu diskohudbu 80. rokov, horizont je krvavý s prísľubom lepšieho zajtrajška, na nekonečných amerických komunikáciách hrdina za volantom parádneho kamióna nachádza vzťah k synovi, pretláča (!) sa za peniaze a najhorším nebezpečím, ktoré mu hrozí, je chrapúnsky svokor, ktorého sa snaží vychutnať si Robert Loggia. Celkovo to nie je zlý film, ale nie je ani úžasný a asi to najzaujímavejšie (okrem kamiónov, páky a relatívne neakčného Slya) je pozadie. Stallone bol koncom 80. rokov unavený z akčnej polohy (v tom čase mal za sebou dvoch Rambov, štyroch Rockyov a jednu Cobru) a chcel si trochu oddýchnuť, ukázať, že má na viac. A tak si spolunapísal scenár (so Stirlingom Silliphantom majúcim na konte 4 nominácie na Zlatý glóbus za scenáre), dokázal získať na tú dobu fakt drsný honorár 13 miliónov za jeden jediný film a do zápornej úlohy na Oscara nominovaného dramatického, uznávaného herca. ()

Reklama

5150 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem za ta léta viděl již několikrát a vždycky mě bavil. Sly tady vypadá hodně dobře a role napraveného otce mu náramně sluší, navíc ten turnaj v páce s řadou pěkných týpků ("Bejt jednička je to jediný, druhý místo neexistuje. Druhý stojí za hovno."). K pohodovému pokoukání pak hodně přispívá výborný soundtrack v čele s titulkou "Winner Takes It All" od Sammy Hagara. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Hlavním kamenem úrazu filmu Do útoku je David Mendenhall, který mě v každém záběru doslova iritoval. Nebýt jeho, tak se jednalo o slušné sportovní drama. I téma filmu je zajímavé. Věnovat se prostředí závodů v páce je originální a nic podobného jsem nikdy neviděl. Závěr tedy je, že Do útoku je velice slušný film s příšerným dětským hercem a tudíž jen dvě hvězdy. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Stallone měl zůstat u Ramba a ne se pouštět do takových akčních dramat které se klidně vyrovnají filmům na Hallmarku.Řidič -zápasník-kamiónu chce zpátky svého syna a přitom vzpomíná na svou umírající manželku.To máme brečet a nebo smát,Sylvestře?Před odpadem tě zachránilo jen to hezký auto(který stejně zničíš). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se během skutečného šampionátu zápasu v páce v Las Vegas, některá reálná utkání byla použita přímo ve filmu. (Foxhound#1)
  • Úvodní píseň "Over the Top" původně nazpíval John Wetton ze skupiny Asia, ale producentům se nelíbil jeho hlas. Píseň poté nazpíval Sammy Hagar. (Terva)
  • Malé cameo bodyguarda si zde zahrál slavný wrestler Terry Funk. (Kletus)

Reklama

Reklama