Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dan Morgan zastává mnoho rolí. Je to oddaný manžel, milující otec a úspěšný prodejce aut. Býval i nájemným vrahem. Když jej dostihne vlastní minulost, musí vzít svou nicnetušící rodinu na výlet, jaký nemá obdoby. (Apple TV+)

Videa (9)

Trailer

Recenze (61)

Cermicek 

všechny recenze uživatele

Nevim no. Chvíli se to tváří, že by to nemuselo bejt tak špatný. Ale nakonci stejně zůstane pachuť toho, že to byla chujovina ve stylu Marky Marka. Jako já proti němu nic nemám, bože chraň, spíš naopak! A přesně proto si jeho filmy puštíte ne? - žádný hluboký moudra ani příběhy, dopředu víte, že ani o něco podobnýho nemá snahu (narozdíl od jinejch), klasická odreagovačka. A jak píšu, dlouho to tak vypadá a slušela by tomu pěkná čtyřka odpovídající žánru. Ten konec to ale tak nějak zabije..🤷‍♂️. Jakože tam už je té nelogiky na mě už příliš! Velkým plusem zůstává Michelle - můj typ se všim všudy!!😍 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

The Family Plan má jak spoustu výrazných kladů, tak stejně i záporů a ve výsledku tak z toho vychází průměrný filmový zážitek. Já tomuto snímku dal každopádně šanci v podstatě jen kvůli mému velkému oblíbenci Marku Wahlbergovi, který mě tu pak sice opět ani trochu nezklamal, naopak, tomuto filmu jednoznačně dominuje a táhne ho, na druhou stranu nicméně zůstává pravdou, že by ten kluk už vážně potřeboval nějaký pořádný hit a těmito podobnými taškařicemi tedy rozhodně novou díru do světa neudělá. Když jsem ale začal těmi klady, tak k nim musím přidat krom Marka ještě i ostatní postavy, respektive herce, kteří působí též vesměs sympatickým a nenudícím dojmem, a dokonce musím přiznat, že i ty dětska tu jsou kupodivu docela v pohodě, což se ve většině podobných filmech nestává. Dalšími klady jsou jinak i poměrně svižný spád, sem tam poměrně funkční vtípek a byla by asi i chyba nezmínit fakt, že celá rodina se skládá opravdu jen z normálních bělochů, což je poslední dobou pomalu už unikát, většinu rodin v takovýchto podobných snímcích totiž v současné hyperkorektní době tvoří mix děda mexičan, bába asiatka, otec černoch, matka vyblitá zrzka a za děti mají eskymáky, z toho syn je gay a dcera transka, tudíž ta klasika tu vážně potěšila. To jsou pozitiva, a nyní důvody, proč Rodinný plán není zrovna nějaké terno. Celé je to neuvěřitelně, ale fakt jakože neuvěřitelně tuctové a předvídatelné, a to od první až do poslední minuty, až je to fakt trapně směšný. Nulová překvapivost, ještě nulovější nápaditost, žádný tvůrčí progres, prostě triviálně nastřelená zápletka, která nemá naprosto čím zaujmout. Dále se nepovedla ani akce, které je jednak dost málo, ale hlavně je opravdu nezábavná a častokrát fakt až přes čáru naivní. A nakonec musím zmínit i neopatrnost tvůrců se vyhnout trapným a otravně přeslazeným momentům, které tu mají též slušné zastoupení, a filmu dost ubírají na přesvědčivosti. Takže jak jsem zmiňoval hned na začátku, slušný výčet plusů i mínusů z toho dělá sice snesitelnou podívanou, pokud ale potencionální divák vyloženě nelpí na Wahlbergovi, tak se tomuto Rodinnému plánu může v klidu vyhnout. ()

Reklama

sniperjozef 

všechny recenze uživatele

Škoda těch posledních cca 20min, protože ty byly opravdu velmi špatné. Ale první půlka, či malinko víc, byla skvělá zábava. Nic super originálního, ale rozhodně stojí za shlédnutí. Odpočinkový film. Jako bonus asi jediný film z 2023, který jsem viděl a neřešila se tam všude podsouvaná problematika sexuality, pohlaví, rasové vyváženosti, apod... ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Ja som dúfal, že to bude uletená komédia s Markym, kde sa parádne nasmejem. Nie je však tomu tak a dostali sme viac menej nudnú vec, ktorá ide presne cez kopirák. Rodinka je sympatická, občas sa zasmejete (naozaj minimum) a snaží sa to byť akčné, opäť však nič prevratné. Rozhodne sa teda dalo vyťažiť oveľa viac a mohli sme sa všetci kráľovsky nasmiať. Namiesto toho som sa miestami cítil až troška trápne. Nie je to úplný prešľap, ako film na jeden večer fajn ale inak čistý priemer. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Všetci tu píšu, že to je rodinná pohodová nenáročná jednohubka. Za mňa je to film natoľko sterilný, že v žiadnom ohľade to nepoteší. Komediálna stránka nevýrazná, dramatická nefunguje, postavy si ma ani nezískali ale ani ma nesrali. Proste mi boli ukradnuté. Stopáž zbytočne prestrelená. A akcia? Jej plusom je to, že je v oldschool štýle založená na poctivých kaskadérskych kúskoch. Ale čo z toho, keď je vďaka PG-13 ratingu absolútne bezzubá. Žiada krv v prestrelkách, žiadna veľkolepejšia deštrukcia a v bitkách sme ukrátený o väčšinu kontaktov, aby to nebolo príliš brutálne. Chudák Lateef Crowder. Dvakrát behom filmu dostane od Wahlberga na prdel a ani nič poriadne nepredvedie. Takže celkovo úplne zbytočný film. 4/10. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Vo filme je niekoľko zmienok o matke Jessice (Michelle Monaghan), ako sa uchádzala o účasť na olympijských hrách v roku 2004 v Aténach v desaťboji. Ženy v Aténach ale v desaťboji nesúťažili. Ženy súťažili v sedemboji. (Arsenal83)
  • Krstné meno na Kyleovom (Van Crosby) falošnom pase je „Van“, čo je aj hercovo krstné meno v skutočnom živote. (Arsenal83)
  • V The New York Times pochválili režiséra Jonesa slovami, že "dobre ovládol komixovo-trilerový tón a natočil akciu s vtipom a kreativitou" a tiež napísali, že Wahlberg je charizmatickejší, než bol na obrazovke za posledných takmer desať rokov“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama