Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rory a Cobby jsou nesourodí parťáci, zoufalý otec a bývalý trestanec, které náhoda svede dohromady při jedné loupeži. Když se vše zvrtne, nečekaně spojí síly s Roryho terapeutkou, aby unikli policii, zpátečnickým byrokratům i pomstychtivému zločineckému bossovi. (Apple TV+)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (43)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Deprimovaný otec a bývaly "NAVY" Rory (Matt Damon) a bývalý trestanec a životem protřelý alkoholik-samotář Cobby (Casey Affleck) se ocitají u loupeže, která je "perfektně nenaplánovaná" a ač na papíru zní jednoduše, vše, co se u ní může posrat, se i posere. V sejfu nejsou peníze, ale při útěku se trojici zlodějů podaří oloupit starostu o náramek, který pro něj má velmi "sentimentální" hodnotu, nicméně Scalve, třetí člen týmu, je zastřelen a Cobby postřelen. Film z takového toho soudku, kdy amatéři končí u práce, na kterou nemají a vyústí to ve zcela absurdní motanici, která má překvapivě silný casting. Akorát, že každá postava je tu tak trochu blbec. Rory a Cobby po útěku brzo končí u Roryho terapeutky (Hong Chau), která pomůže Cobbyho ošetřit, ale následně oba napráší a nakonec se k dvojici, kvůli Roryho sebevražedným tendencím, přidává, coby "oficiální rukojmí". Honičky v autě. Exploze budov v důsledku ucházejícího plynu. Boston. Film mi dost připomněl takové ty nenáročnější Coenovic černé komedie. Má to fajn konec, s nazouvákama na chladné prosluněné pláži. Další šance. Žádná profound nálož, ale ten film je lepší, než jak tu na něj lidi často plujou. 6.5/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Posté zalitý lógr od i-žida, sloužící výhradně jako sterilně tupá vata k plnění obsahu Ohryzkovize, který láká diváka na jméno občas kulantního režiséra a již méně na expozici profláklého druhého a třetího největšího xichtoobrněnce současného Holého údu. Benovým piedestalem zatím prostě neotřese ani jeho příšerný poliobratr, ani jeho registrovaný partner Démon. Výsledkem je filmově teoretickou vědou eksaktně definovaná tak zvaná „unylá pičomédie“, stominutová to demonstrace špatné funkčnosti kopírky, jakož i „scénáristické a dramaturgické“ bezradnosti, po okraj naplněná kauzálním a behaviorálním kokotismem, a ke všemu tomu neštěstí navíc vyšperkovaná ochrnutým ústředním duem brutálně nehrajících profesionálních celeryt. Tři jakž takž vtipy a solidní partička skutečných herců ve vedlejších rolích tu pícninu pro hovada satanžel nevytrhnou. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když porovnám s druhým podobným filmem od konkurence (the Union), vycházejí mi Provokatéři celkem o dost lépe, už kvůli dvěma hlavním hercům a také proto, že mám hodně rád Dannyho Parťáky, ale i ty pozdější od Logana, se kterými má tenhle Apple tv+ kousek hodně styčných ploch a více na mě působí jako film pro kina než Wahlberg na Netflixu. A Liman je i přes různá zaškobrtnutí pořád zručný řemeslník a snad se mu ještě nějaká (kasovní) trefa v kariéře povede. ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Na tyhle gangsterky jsem zvyklý většinou od společnosti Netflix, kdy nám z ničeho nic nadělí celovečerní film, který má dobré herecké obsazení a fajn příběh. Tentokrát se o to pokusilo Apple TV+ a to nedopadlo úplně nejlépe. Samozřejmě mohlo to dopadnout ještě hůř, ale takhle to už stačilo. Nejvíc co mi na tomto filmu vadilo je samotný příběh. Bohužel tvůrci Applu nepřinesli nic originálního a nového a jedná se o klasický film, kde jsou dva týpci, kteří se rozhodnou, že něco vykradou a pak po nich celý film jdou policajti. Do toho se dost snaží zapojovat humor, aby to ve výsledku byla akční komedie, ale kolikrát je vidět, že je to dost na sílu. Jediné, co mě na filmu potěšilo je herecké obsazení. Casey Affleck a Matt Damon mi k sobě pasují a tvoří skvělou dvojku. 5/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kritiky byly poměrně zdrcující, ale mě tihle dva přitroublí zlodějíčci, navíc skvěle obsazení, prostě bavili. Casey je setsakra dobrej herec a Matt se zde položil do své poměrně typické role (čím víc mlčím, tím jsem zajímavější). Doug Liman rozhodně naservíroval pouze jednohubku, ale skvěle obsazenou, zajímavou a rozhodně ve správném tempu. 65% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Hlavné natáčanie sa začalo v Bostone v marci 2023. (Arsenal83)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Punkey)

Související novinky

Reklama

Reklama