Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 2

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (550)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Poprávu legendární zhovadilost. Až po shlédnutí tohoto třetíhu a posledního z jeho 'klenotů', jeví se mi sám Ed Wood jako z vnějšího vesmíru. Nad dějem se vůbec nemá smysl pozastavit. Prupovídky jsou ohromné, zvlášť zcela vážně podaná teorie o zničení vesmíru zapálením slunečních paprsků. Nemrtvé trio Bela(...)-Tor-Vampira přímo exceluje v potácení se po hřbitově. Jediným zklamáním pro mne bylo provedení mimozemšťanů, kteří nejsou nic víc než lidé ve stupidním kostýmu a la Star Trek. Letajicí talíře ještě nevypadají tak hrozně jak se vypráví, vlasec na kterém jsou zavěšeny jsem zaznamenal jen tuším hned v prvním záběru. Z celého filmu je vidět, že se stal pro Tima Burtona hlavní inspirací k Mars Útočí. ()

Véča 

všechny recenze uživatele

Plan 9 je film u kterého jsem zůstal celou dobu zůstal jenom zírat.Když skončil, musel sem se začít smát a ujišťovat se , že něco takového,přece nemůže nikdo myslet vážně. Jenže bohužel Ed Wood to tak myslel. Co scéna ve filmu to perla. Od záběrů Bely Lugosiho, už pár let mrtvého, a jeho směšného dvojníka, přes Tora Johnsona, který vypadal, jako já když se vracím k půlnoci z flámu, používání starších dokumentárních záběrů, až po ty nejkomičtější létající talíře, vyrobené z krytů na kola od Cadillacu. Celý hřbitov je dost podivný, hrobky a hroby jsou jak vystříhané z kartonových krabic, větve zbůhdarma zapíchané do země a věčná noc na hřbitově, když všude okolo je den a světlo. Tenhle poklad je opravdu škoda si nechat ujít, je o mnoho "lepší" než Woodův film Bride of the Monster, který byl jenom hrozný a v němž ještě Wood nedosáhl vrcholu svého tvůrčího genia. Těch 5* není za umělecký dojem, ale za to, že už sem se dlouho takhle nepobavil. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Svatá makrelo! Kde je ten nejhorší film všech dob? Dneska se točí asi tak stovky horších ročně, ve kterých se producírují svalnatí hoši a blonďaté krásky a navzájem se vraždí nebo ječí či jenom prostě páří na záchodcích po skončení večírků naplněných absinthem a marihuanou. Nehledě na to, že Belovo cameo mě prostě opravdu dojalo. Tenhle film se mi třeba líbil daleko víc než Dracula s Belou v hlavní roli. Ten je prostě nuda, ale tohle mě bavilo sledovat až do konce. A nemyslím to ironicky. ()

Tsunami_X odpad!

všechny recenze uživatele

Je tak lehké podlehnout idealizování a posmrtnému kultu, který přišel o mnoho let později, ale ani vytříbené budování aury kolem netalentovaného, avšak o to více zapáleného režiséra, nedokáže zachránit jeho samotné výtvory. V tomto případě film poněkud rozbíjí představu o záměrně špatné podívané a bohužel místo posměvačné zábavy nabízí pouze okázalou nudu. ()

Faye odpad!

všechny recenze uživatele

…. „Vydrží tvé srdce šokující fakta o vykradačích hrobů z vnějšího vesmíru ?!“ Odpovídám ano, vydrží. Ale vzhledem k tomu, že mého srdce se film netknul vůbec, nezbývá mi než hodnotit rozumem a rozum opravdu zůstával mnohdy stát a zaseknul se na hodnocení odpad. Nicméně i tohle může být cesta, jak se zařadit mezi nezapomenutelné filmové tvůrce. Pokud vás ve filmu „Ed Wood (1994)“ okouzlilo nadšení pro věc tohoto ehm … nevšedního umělce, tak se určitě podívejte na výsledek jeho práce. A já se rozloučím stylově a to větičkou z „Plan 9 from Outer Space“, která ono „dílo“ vystihuje téměř dokonale. …. „V životě každého člověka jsou okamžiky, kdy nevěří vlastním očím.“ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Představitel detektiva, který nepřehlédnutelně několikrát za film drží pistoli obrácenou proti sobě, později tato faux pas vysvětloval tak, že zkoušel zda to Wood vůbec postřehne. Nepostřehl. (DaViD´82)
  • Snímek se umístil na 16. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Jizva na tváři Tora Johnsona je takřka v každé scéně na jiném místě tváře. Výjimečně nejde o Woodovu neschopnost, ale o prostý fakt, že lepidlo, kterým jizvu přilepovali, velmi dráždilo pokožku. Nebylo tedy možné jizvu dvakrát umístit na shodné místo. (DaViD´82)

Reklama

Reklama