Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 2

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (550)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Dřív jsme se s nima snažili spojit přes vysílačku, ale nereagovali." Námět nebo ty dialogy? Těžko říct, co je stupidnější. Každopádně nálepku jednoho z nejvíc legendárních braků drží právem. Film se v podstatě odehrává jen na několika čtverečních metrech: buďto v "lese" s jedním stromem a třemi křovinami, nebo na "hřbitově" s pár náhrobky a jámou, okolo níž projdou herci asi dvacetkrát. Pak je tu ještě ten "super moderní" kosmický talíř, jehož vnějšek tvoří dveře se žebříkem a jeho interiér zastává poloprázdná místnost... a zase ten žebřík! Prostě sranda, i když jen místy, jelikož ke konci Woodovi už dochází umělecký cit. Slovy jedné z postav: "Už mě to přestává bavit, Larry!" To mě taky Larry, to mě taky. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Rozhodoval jsem se mezi odpadem a plným hodnocením, jenže pět minut před koncem mi upadla slupka od banánu na koberec, takže je to jasné. Tenhle film je tak neuvěřitelně špatný, že minul zenit špatnosti, s ním i prstence záměrného zesměšňování a odplul až kamsi do soustavy příšerného extrému, kde už je jakýkoliv záměr vyloučen. Ed Wood je génius. Co na tom, že na opačné straně stupnice. Tohle prostě nejde natočit jen tak. ()

Reklama

liborek_

všechny recenze uživatele

Dyť tohle se dnes snad ani nedá pořádně zhodnotit... Odpad? Viděl jsem už kupu mnohem mnohem horších filmů a u tohoto jsem se opravdu dobře bavil (i když to asi režisér nezamýšlel). Čekal jsem kdovíjakou strašlivinu a hle... Navzdory hloupoučkému (nikoli však přiblblému) příběhu a levnému zpracování docházím k závěru, že tento Woodův počin je nejen stravitelný, ale též velmi příjemným zpestřením dlouhých nudných chvil... Ono se prostě nejde nezačít smát, když na prvním záběru létajícího talíře zřetelně vidíte šňůrku, na které visí, a když se poprvé seznámíte s mimozemšťany, kteří jsou dle mého gusta "ti hodní"..:-) Možná tímto podporuju zřejmě nezasloužený kult Eda Wooda, ale zkrátka... tento film je tak špatný, že je až krásný... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Svatá makrelo! Kde je ten nejhorší film všech dob? Dneska se točí asi tak stovky horších ročně, ve kterých se producírují svalnatí hoši a blonďaté krásky a navzájem se vraždí nebo ječí či jenom prostě páří na záchodcích po skončení večírků naplněných absinthem a marihuanou. Nehledě na to, že Belovo cameo mě prostě opravdu dojalo. Tenhle film se mi třeba líbil daleko víc než Dracula s Belou v hlavní roli. Ten je prostě nuda, ale tohle mě bavilo sledovat až do konce. A nemyslím to ironicky. ()

Faye odpad!

všechny recenze uživatele

…. „Vydrží tvé srdce šokující fakta o vykradačích hrobů z vnějšího vesmíru ?!“ Odpovídám ano, vydrží. Ale vzhledem k tomu, že mého srdce se film netknul vůbec, nezbývá mi než hodnotit rozumem a rozum opravdu zůstával mnohdy stát a zaseknul se na hodnocení odpad. Nicméně i tohle může být cesta, jak se zařadit mezi nezapomenutelné filmové tvůrce. Pokud vás ve filmu „Ed Wood (1994)“ okouzlilo nadšení pro věc tohoto ehm … nevšedního umělce, tak se určitě podívejte na výsledek jeho práce. A já se rozloučím stylově a to větičkou z „Plan 9 from Outer Space“, která ono „dílo“ vystihuje téměř dokonale. …. „V životě každého člověka jsou okamžiky, kdy nevěří vlastním očím.“ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Maska "zombie" Tora Johnsona se v Americe stala nejoblíbenější Halloweenovou maskou vůbec. (Divočák)
  • Celé legendy se vypráví o tom co vše Wood použil jako modely pro létající talíře. Skutečnost je však taková, že prostě v prvním hračkářství, na které narazil, nakoupil umělohmotné atrapy nádobí. (DaViD´82)
  • Těch několik záběrů Bely Lugosiho na začátku filmu (na pohřbu a s kytkou před Johnsonovým domem) nebylo natočeno pro potřeby tohoto filmu. Vznikly ještě před natáčením filmu a, logicky, ještě než Lugosi v srpnu 1956 zemřel. Wood je však do filmu zakomponoval, aby tyto archivní záběry mohl použít. (DaViD´82)

Reklama

Reklama