Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 2

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (550)

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

No jo, je to přesně tak špatný, blbý, naivní, ale zároveň vtipný jak jsem očekával. U průletů letájících talířů jsem se smál i při 150 záběru. Zároveň to ale nepobaví natolik, aby u toho člověk vydržel sedět po celou dobu už tak krátkého filmu. Pořád je to prostě až neuvěřitelně špatný nelogickými dialogy počínaje a nenavazujícím střihem konče. Prostě i přes tu menší srandu je to pořád otřesný film. Ale i takové asi kinematografie potřebuje. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mé hodnocení je zásadní dříve viděný Ed Wood od Tima Burtona. Je to trochu paradoxní, ale prostě to tak je. Přes všechnu tu naivitu, kterou Wood přenesl do svého amatérského (to je snad nadávka pro amatéry:)) díla má Plán 9 kouzlo, o kterém se mnohým filmům může jenom zdát. Můžete se mu smát, můžete ho milovat, ale jemu to prostě je fuk... V alternativním vesmíru je určitě z Eda něco jako Orson Wellese našeho světa a já mu to přeji. Za tu lásku k pohyblivým obrázkům si to zaslouží... Film samotný osciluje mezi parodií a vážným sci-fi s velkou spoustou vtipných okamžiků (útok létajících talířů...). Pokud Eda berete vážně, nepobavíte se, na druhou stranu, on to takhle vtipně určitě nemyslel:). ()

Reklama

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Mimozemšťani křísí zombíky a celý svět je v ohrožení. Woodova režijní invence je nulová. Ale aby byla tak špatná, až aby byla geniální? Snad v každé scéně se najde něco, co negativně zapůsobí. Levné studiové interiéry, které mají představovat hřbitov či kosmickou loď. Křečovité dialogy pronášené příšerně přehrávajícím hereckým ansáblem, špatně načasovaný střih a trhavá kamera Dalo by se vyjmenovávat do nekonečna a na posledním místě by stál scénář, který však má (!) myšlenku. Jistě, její neotesané podání je k smíchu, ale opravdu má něco do sebe. Plan 9 from outer space je špatný (možná by se daly použít i horší synonyma), ale je „jenom“ špatný. Občas je totiž řádně nudný a ve srovnání s Tuckerovým Robot Monster také o dost méně „zábavný“. Ale i přesto jej stále lze předkládat filmovému obecenstvu s tím, „jak by to opravdu vypadat nemělo“. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po tom všem, co jsem ohledně tohohle filmu slyšel, jaká velká sračka to je a podobně, jsem se připravil na nejhorší a film začal. A nebylo to tak špatný. Jistě, herci dřevění, že by i Pinocchio záviděl, scénář v některých místech opravdu na nic (v těch lepší stojí jen "za houby" :-)) a efekty byly takové, že i v tehdejší době se museli diváci smát. Nicméně, čekal jsem to mnohem horší, takhle jsem se alespoň mohl zasmát. Proto dávám 2 hvězdy. A mimochodem, viděl jsem mnohem horší filmy. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zní to až neuvěřitelně, že tento Woodův film a Vesmírnou odyseu od sebe dělí pouhopouhých devět let. Nejhorší film všech dob? Asi ano, ale zároveň jedna z nejlepších (nechtěně) komedií vůbec. Plán 9 je tak špatný, až je zábavný a je vidět, že vznikal pod rukama skutečných nadšenců. Neustále se zde střídá světlo a tma, dvojník Lugosiho si celou dobu zakrývá obličej, na zdi pokoje se v jedné scéně mění zarámované obrázky, letající talíře jsou na vlascích, kulisy z papundeklu a dialogy působí vyloženě vtipně. Přesto nejde tuto povinnou četbu sci-fi fandů smáznout odpadem, protože je to velká a nenudící zábava. Sice jsem to nezkoušel, ale musí být obrovský kontrast - pustit si po tomto filmu například Blade Runnera. Ed Wood byl borec, já Plán 9 zbožňuji a hrdě se hlásím k jeho fanouškům. Moje oblíbené provinilé potěšení. :-) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Herec Gregory Walcott ihned po dočtení scénáře Woodovi sdělil, že je to nejhorší scénář jaký kdy četl. Přesto neochotně podepsal a ve filmu hraje postavu Jeffa Trenta. (DaViD´82)
  • Když film vyšel na VHS kazetách, tak byl na obalu mezi hereckým obsazením avizován i Bela Lugosi, ale s uvozením "Málem hrající". (DaViD´82)
  • Jedna z lokalit, která se objeví ve filmu, je domov Tora Johnsona. (Kulmon)

Reklama

Reklama